Стачка спира влаковете в Гърция

Стачкуват и моряците и докерите
Обновена: 3 апр 2013 09:23 | 3 апр 2013 09:23, Елка Василева
3
Стачка спира влаковете в Гърция

Нова стачка започва в железниците в Гърция след правителственото решение за приватизацията им. По 8 часа в денонощието в продължение на три дни няма да се движи нито един влак в Гърция. Железничарите отново започват протести срещу приватизирането на Държавната железопътна фирма ОСЕ, предаде БНР.

Правителството реши да приватизира 100 % от гръцкия железопътен транспорт заедно с дъщерната фирма по поддръжка на влаковете. Силен интерес проявяват руски, китайски и европейски фирми. Гръцките железници притежават също и недвижимо имущество, което се оценява на 110 милиона евро. Приватизацията трябва да приключи до три месеца.

Железничарите очакват масови уволнения от новите собственици, които несъмнено ще намалят и високите заплати, които досега получаваха служителите в железопътния транспорт.

Тази нощ започна и 24 часова стачка на моряци и докери. Всички гръцки пристанища остават затворени, докато в парламента се обсъжда промяната в закона за морския транспорт, с която се допуска приватизацията на пристанища. Моряците очакват нова вълна от безработица.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Машинист-3 800 евро!Нищо не са им намалили!
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Така трябва, свободата се намира на върха на бойното копие иначе стават като нас - мит,рял и тикви!
1
5
 
8
 
! Отговори
Стелиос преди 11 години
За Гърция лошото едва сега започва.Голям глад ги чака горките