?250 хиляди за залятата с киселина Костадинка

5 години българката чакаше възмездие за ужаса, който преживя
Обновена: 8 юли 2013 15:50 | 8 юли 2013 12:52,
12
?250 хиляди за залятата с киселина Костадинка
Костадинка Кунева преди да бъде залята с киселина. Снимка: tanea.gr

След няколко години битки по гръцките съдебни инстанции най-после българката Костадинка Кунева спечели делото срещу работодателя си.

Окръжният съд на Пирея е прехвърлил отговорността за жестокото нападение със сярна киселина срещу жената, което бе осъществено през декември 2008 г., на фирмата работодател ИКОМЕТ.

Според публикации в гръцките медии, цитирани от "24 часа", магистратите са присъдили дружеството да плати на Костадинка 250 000 евро, от които 80 000 евро – веднага.

В мотивите на съдебното решение се отбелязва, че фирмата работодател носи отговорност за атаката срещу Кунева.

Нападението е признато за трудова злополука, тъй като е станало веднага след напускането й от работното място и след като фирмата е отказала да промени смяната, както поискала работничката заради заплахи за живота си поради синдикалната й дейност.

Самата Костадинка Кунева не присъства на изслушването, тъй като от няколко месеца е в Париж, където се подлага на редица хирургически интервенции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
3
 
! Отговори
ДАНИЕЛ РАДКЛИФ преди 10 години
ДО 11 ( ХАХО ) ХАХО, В КОЕ КОЕТО КАЗВА Т.НАР. "БУДА" - НЕ Е ПРАВ И СПРАВЕДЛИВ ? В КОЕ ? ОБОСНОВИ СЕ ?В ТОВА ЧЕ ФРЕНСКИТЕ И ХИРУРЗИТЕ ЩЕ Й ИЗПАПКАТ ПАРИТЕ ЛИ ? Е КАК - ЧЕ ТЕ ДОРИ НЯМА ДА И СТИГНАТ НА ПОЛОВИНА ! ЧЕ НАЙ-ГОЛЯМОТО БОГАТСТВО - НЕ Е ЛИ ДА СИ ЗДРАВ ИЛИ ДА СИ ЗДРАВ - НЕ Е ЛИ НАЙ-ГОЛЯМОТО ПОГАТСТВО ? ИЛИ ЧЕ ЕДИН ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МУТРИ НА ПОСТ-КОМУНИЗМА А ИМЕННО БОЙКО БОРИСОВ НЕ МОЖЕШЕ ДА ИНВЕСТИРА В ПРОМИШЛЕНОСТ, ИЛИ НЕ МОЖЕШЕ ДА ПОМОГНЕ И НА ХОРАТА ОТ МАЛКИТЕ ГРАДОВЕ ?ЧЕТИ ТИ !
9
0
 
2
 
! Отговори
Хахо преди 10 години
До БУДААбе, човек, кога намираш време да ръсиш глупости по всички форуми?!? Що не прочетеш нещо, може и да се ограмотиш малко...
8
2
 
6
 
! Отговори
Debora. преди 10 години
Da ostavim parite za plastikata koiato nikak ne e evtina, no prejiviania ujas, upoiki i bolki struvat mnogo poveche ot tova koeto e poluchila.Interesno prestapnika dali e nakazan ili shte se razmine samo s plashtane na pari koito shte izbie ot drugi rabotnici kato Kostadinka. Garcia e strana na marzelivci i lukavi tarikati.
7
0
 
4
 
! Отговори
до № 2 преди 10 години
моля те освободи света от излишната нискоорганизирана биомаса представляваща жалкото ти същество. с пожелания съдбата на Костадинка да се случи на ***, дъжеря ти и жена ти, а най-вече на теб, мизерникооставам твойВладо шопчето от София
6
0
 
15
 
! Отговори
stef4i преди 10 години
До АнонименТи наистина си *** и заслужаваш цял живот да живееш в мъки и болки като тази жена.Пък ти не се притеснявай ще ти събера някой лев да се " разкрасиш"
5
0
 
16
 
! Отговори
stef4i преди 10 години
До АнонименТи наистина си *** и заслужаваш цял живот да живееш в мъки и болки като тази жена.Пък ти не се притеснявай ще ти събера някой лев да се " разкрасиш"
4
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 2Моля прекрати съществуването си и направи услуга на всички.
3
0
 
48
 
! Отговори
до 2 преди 10 години
Изглежда си голям ***! Жената е отишла на операция за възстановяване на изгорената от киселината кожа, а не да си слага силикон. Е*ати нещастника смотан си, да ти лиснат на теб киселина да те питам какво ще пелтечиш тогава.
2
105
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Самата Костадинка Кунева не присъства на изслушването, тъй като от няколко месеца е в Париж, където се подлага на редица хирургически интервенции.Sega parite ste otidat da se razkrasi s operaziiTipichno za edna bulgarka
1
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Германеца плаща- гърка прави бизнес ,а българина му работи.Чудна схема -беше.Ама и българина си е виновен ,бачка за международни корпорации ,но не търси дори отговор защо не му се плаща еднакво за еднаква работа.