Зет на Клинтън иска да купи гръцката Eurobank

Очаква се да бъде финализирана и сделката за Probank
Обновена: 19 юли 2013 11:43 | 18 юли 2013 14:32, Елка Василева
4
Зет на Клинтън иска да купи гръцката Eurobank
Снимка: архив, Reuters

Зетят на Бил и Хилари Клинтън иска да купи Eurobank - една от четирите най-големи банки в Гърция, твърди в. "Вима".

В следващите дни се очаква да бъде финализирана сделката за Probank след влизането на три чуждестранни фонда в акционерния й капитал, а придобиването на гръцката Пощенска банка (Hellenic Postbank) от Eurobank я превръща в особено атрактивна, за да бъде купена, смята изданието.

Според източници управата на четвъртата по големина гръцка банка е привлякла чуждестранни фондове с оглед на частичната й приватизация през есента, когато се предвижда да бъдат продадени 25 на сто от акциите на банката.

Същите източници уверявали, че към покупката на тези акции със сигурност интерес проявявала канадска компания, инвестирала вече в банковия сектор на Гърция.

Банкери твърдели, че Eurobank е и във фокуса на хедж фонда Third Point, станал известен с инвестициите си в гръцки ценни книжа, донесли му печалби от над 500 млн. евро само за няколко месеца.

Интерес към въпросната гръцка банка обаче проявявал и друг фонд - Eaglevale Patrners, чийто съучредител бил известният инвестиционен банкер Марк Мезвински, зет на Бил и Хилари Клинтън, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
9
 
! Отговори
аз съм много прост преди 10 години
Нека някой обясни как от фалирала държава(според всички публикации в пресата и според всички институции в Европа-държавни и финансови) американски фонд печели 500 милиона за няколко месеца!Искам и аз!
2
0
 
4
 
! Отговори
МноготРайна преди 10 години
Ей, щом тези се ръчкат нататък, да вървим и ние да понапазаруваме туй-онуй!
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Еврейска му работа.....