Нови протести през есента се очакват в Турция

Правителството се закани да ги потуши, както досега
Обновена: 31 юли 2013 14:07 | 31 юли 2013 08:49, Елка Василева
14
Нови протести през есента се очакват в Турция
Бюлент Арънч. Снимка: Reuters

Турското правителство е получило сведения, че след летния период в страната може да избухнат нови протести, подобни на тези за парка Гези в Истанбул през месец юни т.г., които обхванаха цялата страна. Това заяви турският вицепремиер Бюлент Арънч в интервю за турската национална телевизия и радио ТРТ.

По думите му протестите щели да се организират под различни форми. "Може да има протести при откриването на занятията в университетите, може за тази цел да се използват спортни състезания, отбелязване на различни годишнини или други масови прояви", каза Бюлент Арънч.

Той подчерта, че целта на протестите била да дестабилизират обстановката преди местните избори, които предстоят през март догодина, да отслабят правителството и да му попречат да спечели изборите.

"Но ние в никакъв случай няма да позволим нови протести,подобни на тези за парка Гези в Истанбул и ако има такива, те пак ще бъдат потушени, както досега. Ще използваме всички средства, за да не ги допуснем", бе категоричен турският вицепремиер.

Бюлент Арънч коментира още, че протестите за парка Гези в Истанбул вероятно са имали за цел свалянето на турското правителство. Той обвини опозицията, че не прави нищо друго освен да повтаря, че "това правителство трябва да си отиде".

"Опозицията може да претендира, че иска да направи по-добри неща от нас за страната. Но мястото, където трябва да защитава тази позиция, е парламентът. Протестите през юни показаха,че опозицията не е достатъчно силна. Затова онези, които разбраха, че правителството не може да бъде свалено, се опитаха да направят това с различни средства, нанасяйки вреда на обществени обекти, нарушавайки обществения ред, законите на страната. Но не успяха, защото правителството ни е силно. Народът също не се поддаде и показа здравомислие и разум", каза Бюлент Арънч.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
7
 
! Отговори
до 10 преди 10 години
Ала-бала в ЗАНДАНА.
8
4
 
13
 
! Отговори
до 10 преди 10 години
На горната снимка - селски бабаит застанал до многократно употребените си дамски превръзки с турския полумесец върху тях.
7
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво на Ердоган - не му се налага да взима заеми, за да кърпи бюджета! Другото е ала-бала!
6
4
 
13
 
! Отговори
CNN no Turkey преди 10 години
Много елементарни приказки за съвсем недорасли. Яж си пържолите, дебелей и си стой в ЗАНДАНА, ХАХАХЕХЕХИХИХОХОХУХУ !!!
5
14
 
7
 
! Отговори
СНН Турция- новости преди 10 години
Минимална заплата 800 Лв.,при пенсиониране 20 работни заплати, на максимум 58 години пенсионер,цена на един хляб 50 ст. ..........е да ама не са в ЕС нали мухааааххахахаааа
4
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** на снимката...с тоз кармазъ байрак.Пфуй! Пълен отврат.
3
4
 
15
 
! Отговори
BOKO преди 10 години
и видео от кантра-протест от минимум 1 млн поддръжници на Ердоган в Истанбул .казват,че се гордеят с премиера,безспорно признат от света и от Турция за най-успешният политик на Турция през демократичната й история -икономоческо развитие,стабилност,овладяване първо на престъпността ,тарикатите и инфлацията ,и след това успешни директни инвестиции ,които извеждат турция сред големите икономики ...Споменава се,от протестиращите ,че знаят,че вече не става дума за няколко дървета,тъй като сегашното правителство езасадило 70 000 дървета ....Става дума... още едно мнозинство да доминира над мнозинств
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само така!
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Внесете си протестиращи от България.Умни,усмихнати...Водни оръдия не ви трябват.