Гърците не могат да понесат повече мерки за икономии!

Венизелос: Основният проблем е изпадналото в криза гръцко общество
17 сеп 2013 22:51, Елка Василева
48
Гърците не могат да понесат повече мерки за икономии!
Евангелос Венизелос. Снимка: архив, Reuters

Гърците не могат да понесат повече мерки за икономии. Това заявява за италианската агенция АНСА гръцкият вицепремиер и външен министър Евангелос Венизелос, който днес е на посещение в Рим за разговори с италианския си колега Ема Бонино и с премиера Енрико Лета.

Във връзка със саможертвите, които гърците са направили и продължават да правят, Венизелос изтъква, че това е единственият начин, за да бъде преодоляна кризата.

Сега обаче след шест години на рецесия и четири години на криза започват да се виждат резултатите от тези усилия и първият от тях е регистрираният излишък в бюджета на страната, казва Венизелос, окачествявайки като "немислимо" налагането на нови рестриктивни мерки.

Другата голяма цел на правителството е да бъде отбелязан напредък в структурните промени, за да могат гръцките предприятия и публичният сектор да възвърнат своята
конкурентноспособност.

Основният проблем обаче е изпадналото в криза гръцко общество, недопустимо високият процент на безработицата. Трябва да защитим социалната кохезия, да намерим сили да подкрепим надеждата и перспективата, изтъква Венизелос.

Гръцкият вицепремиер и външен министър смята, че е немислимо поредно затягане на коланите и че не може да има нови съкращения на заплати и пенсии, след като за периода 2010-2012 г. доходите на гърците са паднали с 35 на сто.

Той смята, че е нужно да започне отново големият дебат за бъдещето на Европа, за да бъде запазено равенството между държавите членки. Не можем да приемем да има правителства с възможност за взимане на решения и други страни, които да са длъжни да прилагат решенията, за да избегнат фалит или катастрофа на икономиката и банките, казва още Венизелос пред италианската агенция АНСА.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
А.С. преди 10 години
До онбашиятаОнбашииии,я върви в Гърция и виж ,пък после дрънкай ! Погледни ,само един обикновен протест там,колко народ има и сравни с някои други протести тук или в Истанбул ! Голямата ти *** крие малкият ти мозък !
42
0
 
0
 
! Отговори
Malakov преди 10 години
Ko?... Ne
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като си помисля за гърците, ме е срам, че съм българка.
40
4
 
0
 
! Отговори
ля ля преди 10 години
чисти мързеливци са гърците!!!!!
39
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
а не става така пари без нищо никой не дава -досега ядохте и пихте без да работите време е да си платите сметките!!!!
38
1
 
7
 
! Отговори
evgeni_dinev преди 10 години
до 39, Гърците може да не са много стока... ..обаче са единни... И НЕ ИЗНАСЯТ *** И *** !
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Джалат Тоя е много по-малък ''***'' в сравнение с Делян Пеевски... да не говорим за майка му....
36
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гърците може да не са много стока... ..обаче са единни... отстояват си до край интереса.. а политиците им дори и да крадат... работят за народа си.. и дори не го мразят като тука...
35
0
 
10
 
! Отговори
evgeni_dinev преди 10 години
По думите на кмета на доспатското село Бръщен Кемил Кочаков, хора от селото работят в Гърция на ниви с тютюн и изкарват по 40 евро на ден!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Автобусът на България е в катастрофално състояние. Няма писъци, но има по-лошо тишина, мълчание и бездушие. Бездуховност.
34
0
 
8
 
! Отговори
evgeni_dinev преди 10 години
Тютюнопроизводители от Родопите търсят препитание в Гърция;Публикувана на Сряда, 21; Август 2013; Написана от agronews.bg: Опитни тютюнопроизводители от Родопите търсят препитание в Гърция. Това каза кметът на доспатското село Бръщен Кемил Кочаков, цитиран от агенция Фокус. Село Бръщен е едно от населените места в региона, известно с най-много тютюнопроизводители. По думите му хора от селото работят в Гърция на ниви с тютюн и изкарват по 40 евро на ден.
33
0
 
12
 
! Отговори
evgeni_dinev преди 10 години
В Гърция изразът "български заплати" стана нарицателно за бедност, нищета и мизерия.
32
0
 
7
 
! Отговори
Джалат преди 10 години
Ееееееех Шопаря бреее !Дайте ножа да го боднем зад ухото
31
0
 
12
 
! Отговори
evgeni_dinev преди 10 години
ХАААААААААААААААААААААААААААААА! Нас ни е*ават от всякъде а гърците живеят с средна пенсия 921 евро и не понасят повече икономии!!! Според данните, средният чист доход от пенсии в Гърция възлиза на 921,15 евро, като повечето от основните пенсии се движат между 500 и 1 000 евро.
30
0
 
3
 
! Отговори
горките гърци преди 10 години
Пенсионерите от възрастовата група 61 65 години получават средно най-високите пенсии. Най-много пенсии се изплащат в областите Атика (1 710 506) и Централна Македония (733 079). Следват областите Тесалия с 308 713 и Западна Гърция с 260 900 пенсии. За септември осигурителните каси са изплатили 4 455 847 пенсии, от които 2 897 195 са основни и 1 553 159 помощни. Общата сума е идентична с тази през август 2,3 милиарда евро.
29
0
 
5
 
! Отговори
горките гърци преди 10 години
Един от всеки трима гърци с пенсия над 1 000 евро, 09 Септември 2013; Година след стартирането на електронната система за мониторинг на пенсиите в Гърция, министерството на заетостта представи нейните резултати. Според данните, средният чист доход от пенсии в Гърция възлиза на 921,15 евро, като повечето от основните пенсии се движат между 500 и 1 000 евро.
28
0
 
1
 
! Отговори
bg преди 10 години
ako ne vsemat drugi saemi nqma da im nalagat drugi merki
27
3
 
2
 
! Отговори
stoneg преди 10 години
Na kogo mu puka za marzelivite vi gracki gazove ahhahahaah.
26
2
 
6
 
! Отговори
Nobody преди 10 години
А га яде кифтетата ни рива.....
25
1
 
3
 
! Отговори
bashkircho преди 10 години
До velijanaZabraviash che osven zaplatatite sa im v evro CENITE syshto sa im v evro taka che ne znam kak mojesh da sravnaivash bylgarskite zaplati s tehnite...
24
3
 
12
 
! Отговори
онбашията преди 10 години
който НЕ ИСКА да е роб, НЕ ВЗЕМА кредити. толкова ли е сложно? колко *** трябва да си да продължаваш да твърдиш че гърците били горди и свободолюбиви, а българина видиш ли бил роб. точно обратното е жалки родомразци, гърците се показаха че са роби, на колене са пред германия и мвф, ние може да сме бедни, но не ние сме на колене.