Българка, починала в Битоля, още не е погребана

Тялото на жената, умряла преди 2 месеца, още не е идентифицирано
Обновена: 28 окт 2013 16:21 | 28 окт 2013 16:15, Елка Василева
5
Българка, починала в Битоля, още не е погребана
Снимка: архив, Булфото

Българката, която беше открита мъртва в Струга преди два месеца и половина, все още не е погребана, пише OhridNet.com. Тялото й се намира в параклиса към моргата в Битоля.

Случаят беше потвърден от Основния съд в Струга. „Починалата няма нито международен паспорт, нито лична карта. Тя е пребивавала незаконно в Струга. У нея беше намерена единствено здравна книжка, но досега никой не е идентифицирал тялото“, каза председателят на съда в Струга Ади Усеини.

До момента нито роднини, нито приятели са потърсили жената. По тази причина българското посолство не е заинтересовано да вземе и погребе тяхната гражданка в страната й, пише македонският сайт.

Съхраняването на тялото в параклиса в Битоля струва няколко хиляди евро. Не се знае кой ще покрие разходите. Все още не се знае и кой и къде ще погребе жената.

63-годишната българска туристка от София беше открита мъртва в стая под наем в Струга на 11 август. Тялото й беше открито от собственика на къщата. Според полицейския доклад медицинският екип е констатирал смърт без следи от насилие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
7
 
! Отговори
trtt преди 10 години
Срам
3
7
 
18
 
! Отговори
AIMILIVS преди 10 години
ОСТАВКА ! Външно Министерство да се разтуря , външния министър на съд ! @2 да умреш в тиня *** !
2
2
 
22
 
! Отговори
Невен преди 10 години
Абе защо ни заминават с калпаво поднесени данни? Незаконно пребивавала в Струга? Аз мислех, че Струга не е държава. Да е преминава държавната граница тичешком, със здравна книжка не зчучи логично за 60 годишна туристка. След като има здравна книжка, да издирят роднини на жената и да почива в мир. Ако е някоя луда глава като баща ми, като нищо е заминала от днес за утре без да каже на никой и заради някакви мързеливи бюрократи, сигурно в България се води безследно изчезнала. Как се казва жената?
1
4
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ние сега сме заети да дундуркаме бежанци, българите, кучета ги яли.