350 турски полицаи бяха отстранени от работа

Кабинетът продължава да опитва да потуши корупционния скандал
Обновена: 7 яну 2014 17:20 | 7 яну 2014 17:17, Елена Кирилова
98
350 турски полицаи бяха отстранени от работа
Решението на правителството е издадено в полунощ. Снимка: архив Ройтерс

Турското правителство уволни 350 полицаи в Анкара във връзка с набиращото сила разследване за корупция по високите етажи на властта. На местата на освободените служители са преразпределени стотици техни колеги от други градове, съобщава Би Би Си.

Уволненията са извършени с решение на кабинета, издадено в полунощ. От постовете им са отстранени полицаи в звената, отговарящи за финансовите престъпления, борбата с контрабандата и организираната престъпност.

Правителството всячески опитва да се справи с проблемите, свързани с корупционния скандал в страната, вследствие на който трима министри от кабинета подадоха оставки, тъй като синовете им бяха арестувани.

Мнозина смятат, че арестите и уволненията отразяват враждата в рамките на управляващата Партия на справедливостта и развитието - между подкрепящите Реджеп Таип Ердоган и поддържниците на влиятелния ислямски учен Фетуллах Гюлен, който живее в САЩ.

Твърди се, че членовете на движението на Гюлен - Хизмет, се намират на влиятелни позиции в институции, в полицията, съдебната власт и в самата управляваща партия. От години последователите на Гюлен се борят за по-голяма роля на исляма в светската държава.

До момента полицията е осигурила само 250 полицаи, които да заместят уволнените. Те веднага са започнали да изпълняват задълженията си.

Междувременно скандалът продължава да ескалира, а премиерът Ердоган освободи половината си министри. Той обвини полицията и прокуратурата в заговор срещу правителството. Уволненията, предприети от него, само продължават да разпалват вътрешните конфликти в рамките на управляващата партия.

Повече по темата можете да научите от видеото на Bulgaria On Air!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
турция е гнойния цирей на Балканите,който по оперативен път ще бъде отстранен.
23
3
 
9
 
! Отговори
DON'T FORGET-до преди 10 години
Всичко се помни. Нищо не е забравено.Кланетата Батак,Перущица,Стара Загора. Пожарите,изнасилванията, робството и т.н.***. Тъпкано ще ви се върне.
22
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 999*Да за разлика от турция в България има свобода на словото!И за коя област на турция говориш? За истанбул, анкара и малко по крайбрежието - добре че са руснаците та да ви дигнат оборота. Кажи нещо за анадола, кюрдистан?Виждал съм и двете лица на турция и да ти кажа повечето от територията е мизерия а лукса им е лицемерие защото е краден от хората. Западната заграбена част от България е добре.А другото е смрад и мизерия. Индианци сте.Схващаш ли за какво става дума или си неграмотен???
21
2
 
13
 
! Отговори
DON'T FORGET преди 10 години
БОЙКОТ НА ВСИЧКИ ТУРСКИ СТОКИ.БОЙКОТ НА ТУРСКИЯ ТУРИЗЪМ.ВСЕКИ ТРЯБВА ДА Е НАЯСНО,ЧЕ ПОСЕЩАВАЙКИ ТУРЦИЯ, ФИНАНСИРА ИСЛЯМСКИЯ ТЕРОРИЗЪМ И НАЛУДНИЧАВИТЕ ПЛАНОВЕ НА ЕРДОГАНЗА ВЪЗКРЪСВАНЕ НА ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ.
20
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 999*Нямаш си идея колко си изостанал с информацията за ЕU!!! Какво купува и какво продава България е не турски а Европейски проблем. Все пак с тези уволнения нищо хубаво не се вижда. А що се отнася до островите, време е първо вие да си уредите вашите но НЕ МОЖЕТЕ Гърция здраво ви е заклещила!!!Пооправи си правописа, че нещо много ти куца граматиката или ще се ограничиш с нарицателното - просто турчин!!!
19
1
 
8
 
! Отговори
до 999* преди 10 години
НЕ СЕ ОБАЖДАЙ ОТ ЗАНДАНИСТАН !!!
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Изгониха се сума полицаи, магистрати, министри от правителството. Какво не прави един болен човек докопал властта.
17
3
 
6
 
! Отговори
до 999* преди 10 години
Най-обичам тъпите и непоправимо изкрейзили турчета.
16
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Hahaha.Mnogo ste smeshni nqmate ideq za Turciq daje neznaete za kakvo stava vapros i komentirate samo gluposti.Az jiveq v Germanq da vi kaja li tuka kakvo stava znaete li kolko hora sa na van da protestirat Merkel a pomislihte li zashto ne go davat po novinite.Turciq se razviva oshte poveche i nikoi ne iska Turciq da stava velika darjava a ne moga da razbera kakvo e tova zavist vie Balgarite kam Turciq estesveno ne vsichkite.İdete v İstanbul kak vi posreshtat -parvata im duma ''KOMSHU'' welcome
15
0
 
5
 
! Отговори
А.С. преди 10 години
Боли глава - режи глава !
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Турция ако се разцепи на 3,значи България няма да я има.така ли
13
2
 
7
 
! Отговори
Оги преди 10 години
България само може да спечели от тия неща, които се случват в Турция! И по точно, уволняват се наред хора, които са в службите, като военни, полиция, прокурори, разузнаване...Ердоган, преди да го свалят, ще разбие поне на 50% тяхната сигурност и служби...за наша радост! Продължавай ердоганчо!!! Аферим, евала!!!Има един нов Али Кенан(***) ли беше , кой беше, та той е новия шеф на тайните им служби, та и той ще си замине с него. Той най-много ни мъти водата в България.
12
1
 
9
 
! Отговори
Дели преди 10 години
"МОМЧЕТО СИ ОТИВА"
11
3
 
3
 
! Отговори
bulgarin pederaz преди 10 години
До АнонименBulgarska?
10
8
 
5
 
! Отговори
dsads преди 10 години
До Анонименvnimavai da ne se razcepi bulgaristan na tri mejdu ***, siriyci i turci.. a moje i na maykati onaq rabota da se razcepi znae li se?
9
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сидер ага е за там
8
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТАЗИ *** държава турция ЩЕ СЕ РАЗЦЕПИ НА 3 държави
7
7
 
14
 
! Отговори
Peshonizer преди 10 години
Тия ако се изпортепят един друг, само хубаво ще направят :)
6
2
 
19
 
! Отговори
Коки преди 10 години
да поканят Пеевски .. и без това не го свърта в НС ... а там има мноооого за крадене... ДАНС#with me
5
14
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз съм сигурен, че големият турски народ има достатъчно здрави сили за да се противопостави на този диктатор, който превърна държавата в частна фирма от сивия сектор.