Македония ще става страна на розите

Планира се засаждането на над 100 000 рози
20 мар 2014 12:49, Елка Василева
157
Македония ще става страна на розите
Снимка: архив, Reuters

Македония ще става страна на розите. Под мотото „Македония – страна на цветята, страна на розите“ на 21 март във всички региони на страната трябва да бъдат засадени над 100 000 рози, пише MK News.

Инициативата ще е продължение на миналогодишната кампания „Скопие – градът на бялата роза“.

Освен чисто визуалния ефект, който се цели да се постигне, изборът на розата се основава и на проучване, потвърждаващо значението на това цвете в защитата на околната среда.

Това е кампания, с която призоваваме всички граждани поотделно да се включат – в своите дворове, на терасите, в градините си, да имаме колкото се  може повече цветя, каза Соня Лепиткова – държавен секретар на министерството на околната среда. Колкото повече цветя, толкова повече чист въздух, чиста почва и чисти подземни води, каза още тя. 

Акцията е инициирана от министерството на околната среда с пълната подкрепа на цялото правителство на Македония. В намерението Македония да стане страна на цветята и на розите освен общините и всички институции ще бъдат включени и неправителствените организации и бизнес сектора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още по темата: Македониярози
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тези рози ще бъдат ашладисани от албански майстори!НЕМА ЛАБАВО!
45
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Преди хиляди години Средиземно море е било суша. При потопа оцелелите атланти на Балканския полуостров били разделени от братя си от морските води. Древните българи- траки, македони, илири, скити, готи и мизи са живели тук от самото начало( виж д- р *** Ценов). Вироглавите българи на Дуло пък обикалят цяла Азия и когато разбират, че благите българи са поробени от византийците, Аспарух идва и ги освобождава и те така!
44
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Инициативата е прекрасна. Няма да ги коментираме като "нация", но с тези инициативи наистина са симпатични. А *** само знае да си санира разноцветно мизерните блокове и да си хвърля *** през терасата. Ако има засадено цвете, то той ще го изтръгне.
43
2
 
0
 
! Отговори
Розово масло преди 10 години
До CSKA БГТаз поговорка на српска удря.
42
3
 
4
 
! Отговори
хехехе преди 10 години
Тези от завист могат и да направят нещо хубаво, дано да виреят там розите.
41
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тези не могат да дишат без да копират нещо от България :),очаква се и страната Македония да стане страна на траките в скоро време ...
40
1
 
6
 
! Отговори
За себе си мисли преди 10 години
До Анонимен 40Относно: "За какъв дух плямпаш бе, *** посръбчен?"Ако се отнася за мен, за БЪЛГАРСКИЯ дух плямпам, говоря, пиша, обяснявам и предупреждавам.Не тръгвайте срещу него!
39
12
 
5
 
! Отговори
Ганчо преди 10 години
Някои българчета като чуят Македония и почват да смърдят като истински ***
38
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Они си говорят български, ама си кривят джуките по сръбски и тва е дело на *** комунисти!
37
1
 
3
 
! Отговори
Краят на № 34 преди 10 години
ИДИОТСКОТО УНИЩОЖАВАНЕ НА БУЛ. МАКЕДОНИЯ преди 3 години, когато селендури , мразещи София и нейното наследство, унищожиxa един от най-хубавите софийски булеварди в угода на стотина мутренски и парвенюшки коли, да паркират пoд прозорците cи .
36
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Македонците първо да се научат да правят *** на гърците!
35
4
 
14
 
! Отговори
§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§ преди 10 години
Македонците първо да се научат да говорят Български
34
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За къв дух плямпаш бе, *** посръбчен? Нали си изследвахте гените и бехте набутали половината шиптъре и пак излезе, че имате българска кръв во вените, пфу да ви макята ...
33
2
 
16
 
! Отговори
Български паспорт преди 10 години
Долината на Розите ама плащат за Български паспорт , понеже без него не може в EU
32
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 35и гръцки не им трябва.на макетата само албанския им понася.
31
3
 
9
 
! Отговори
Златен лъв преди 10 години
До АнонименАз съм от България, от Балкана. Лоши приказки за Македония не харесвам и няма да подкрепя никога. Хеле пък цинични. От мен толкоз.
30
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ние не трябва да си слааме розовите очила и да се правим, че не забелязваме тяхната сатанинска омраза към нас! Те сърби няма да станат, а вече и за българи не стават с тези си приказки. Да учат гръцки!...
29
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 1.Демокрацията ги папка. След като и в най-захлупеното село, преди 25 години имаше рози на площада, да не говорим за градовете навсякъде рози, прекрасни сортове, обгрижвани, великолепни, днес - тръни, бурени, храчки, дъвки, торбички, л.на от мутренски песове, пакети от цигари и фасове, фасове, фасове. А сега, след като 25 години се мъчиха и оцеляваха големите червени розови храсти по бул. Мария Луиза от Ц. Гара до надлез Надежда, минаха булдозерите и ги остъргаха, заедно с цялата зелена площ. Пази Боже, умните ни градски озеленители - архитекти да не направят поредния паркинг като ИДИО
28
0
 
0
 
! Отговори
За себе си мисли преди 10 години
До Анонимен 21 и 27Благодаря, че един вид изказа по-добри пожелания. Тъй е правилно, редно и човешко. И българско.Тез прогнози се пишат в политически лаборатории от хора, които имат интерес да го правят. Техният интерес не е нашият, а прогнозите им приличат на тези за времето, само дето метеоролозите повече познават.За клетвата се извинявам. Аз лично. Но има и народностен дух, срещу който човек не може да върви, без да пострада. Не тръгвай срещу него даже в помислите си.Жив и здрав.
27
3
 
3
 
! Отговори
беше Казанлък преди 10 години
Долината на Розите нали беше Казанлък , Тодор Живков като издаде власта съсипа всичко , на принципа ''СЛЕД МЕН ПОТОП''