Ердоган положи клетва като президент на Турция

"Заклевам се да пазя единството и неделимостта на страната"
28 авг 2014 15:42, Елка Василева
52
Ердоган положи клетва като президент на Турция
Реджеп Ердоган. Снимка: Reuters

Турският президент Реджеп Таип Ердоган, който е първият държавен глава на Турция, избран с пряко гласуване на изборите на 10 август, положи президентската клетва в парламента и официално встъпи в длъжност, предаде БНР.

Заклевам се да пазя единството и неделимостта на страната, заяви новият турски президент.

Още по темата

За пръв път на полагането на клетвата присъстваха високопоставени лица от над 75 страни, сред които държавни глави от 18 страни.

Президентът на България Росен Плевнелиев, който малко преди церемонията пристигна в Анкара, е единственият държавен глава от ЕС.

Преди Ердоган да влезе в парламентарната зала, лидерът на основната опозиционна Народно-републиканска партия Кемал Кълъчдароглу и голяма група депутати възразиха срещу протоколната част на церемонията, но след като не се уважи тяхното искане, в знак на протест те напуснаха залата.

Встъпването на новия турски президент в длъжност бе възвестено със 101 топовни салюта.

Междувременно Ердоган назначи досегашния външен министър Ахмет Давутоглу за и.д. премиер на страната.

Вчера Давутоглу бе избран за лидер на Партията на справедливостта и развитието на Ердоган. Съставът на новото правителство се очаква да бъде обявен в петък.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До КазасовЯ ходи се разходи из дивия анадол. Да видиш едно благоденствие, една красота.Само забрадки и ***, като в столипиново.
10
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До КазасовИ Хитлер за 10-тина години е изправил Германия на крака, но виж после какво чудо и натресе...та и Ердоган е полезен за Турция в краткосрочен план, но в дългосрочен, със своите неоосмански амбиции и отричането на светският характер на Турция - ОПРЕДЕЛЕНО НЕ!
9
17
 
13
 
! Отговори
Казасов преди 9 години
Хубаво си се шегувате тук,ама вижте къде е икономиката на Турция,вижте им улиците,магазините,училищата.Това не става току така,работят яко хората.А кой създава тези условия-правителството на Ердоган.Това е.
8
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А нашия *** положи ли вече клетва за вярност към ердоган.
7
6
 
20
 
! Отговори
Tina преди 9 години
Васалът отива да се поклони на Султана.Следва турско робство.Гледали сме го този филм вече.Още през 14-и век...
6
3
 
11
 
! Отговори
... преди 9 години
BIN-LADEN E BIL CHAST OT PROGRAMATA NA USA, SAZDADEN OT USA ! VIE PREDSTAVQTE LI SI ZA KAKAV TERORIZAM STAVA NA VAPROS? USA SAMI PRAVQT ATENTATA NA 11/09/2011, ZA DA SAZDADAT PREDPOSTAVKI ZA DALGI VOINI S CEL OGRABVANE NA SVETA, I NAI- INTERESNOTO E CHE UDRQT TRADE CENTAR V KOITO RABOTQT 80% EVROPEICI, TOVA E S CEL DA VKARAT EVROPA KATO SAJUZNIK ZA BADESHTITE IM VOINI I RAZPOLOGIXA BAZI PO CQLA EVROPA ! BOGOVETE MRAZQT USA I EVREITE !
5
6
 
13
 
! Отговори
ссс преди 9 години
шофъорът на президента на буркина фасо също дошъл на церемонията
4
6
 
19
 
! Отговори
Дойн преди 9 години
Да му е честито на Ердоганя, защо Бат Бойко не му е честитил лично, а е пратил Плевнята?*ати държавата сме щом тея ни управляват, еййййй!
3
7
 
26
 
! Отговори
НюзТюрк преди 9 години
Президента на *** - Расим Плевнелъ, слушаше в захлас речта на Ердоган, на майчиният му турски език.
2
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нито един президент от ЕС...само нашият *** като най-демократичен отива да целува ръка на Ердоган, с колегите си от Албания и Косово...
1
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Президентът на България Росен Плевнелиев, който малко преди церемонията пристигна в Анкара, е единственият държавен глава от ЕС."***!