Трета нощ Македония е залята от протести

Недоволството е срещу премиера заради разкрития за корупция
Обновена: 8 май 2015 11:40 | 8 май 2015 10:13, Анисия Иванова
88
Трета нощ Македония е залята от протести
Снимка: Bulgaria On Air

Трета поредна нощ на протести в Македония. Хиляди излязоха по улиците на страната и се обявиха срещу управлението на премиера Никола Груевски, като поискаха оставката му.

Силите на реда блокираха всички улици, водещи към сградата на правителството, но множеството успя да стигне до Народното събрание.

Властите коментират, че мирната демонстрация от изминалата нощ до голяма степен се дължи на засиленото полицейско присъствие.

Общественото недоволство избухна, след като опозицията в Македония разпространи публично поредица от аудиозаписи, които уличават премиера и неговото обкръжение в корупция, злоупотреба с власт и нелегално подслушване на близо 20 000 македонци.

За протестите в Македония вижте повече във видеото на Bulgaria On Air.

Гледайте още новини от "Свят" в bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
17
 
! Отговори
до един българин преди 8 години
Кои са американците,че да им е писнало.Да си гледат там маймуните и да не се бъркат.До каквото се докоснат всичко затриват.Нито една страна не трябва да позволява вмешателство във вътрешните и работи от когото и да било.Да не мислите,че американците мислят доброто на тези страни в които се намесиха,неее само собствения си интерес.Какъв ли е той в България,защото сега сме окупирани от тях.Русия тук е бита карта,колкото и някои да твърдят обратното.
30
0
 
2
 
! Отговори
преди 8 години
До Анонимника 50Колко мъка има по този свят. Как става това назначение?Прости им! Той не е виновен. Дано разбираш, че са ти ограничени, някои възможности.Затова не хаби сили да мислиш.
29
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Безработицата в БЮРМ е над 35 % , икономика и инвестиции -нула ,албанците скоро пак надигнаха глави и не е далеч времето когато цялата западна част на страната ще се отцепи ,така на пишман националистите които почасово рисуват карти на "обединета македония" включваща Пиринския и Егейския дял -ще им се изясни старата приказка -който ламти за много -накрая остава с нищо!!!!
28
2
 
2
 
! Отговори
Един Българин преди 8 години
До Анонимен 51И така да е, за съжаление Божо си е ***... Вари го , печи го такъв си е. А на хамериканците им е писнало от тия комунисти в Македония. Но тр да внимават с кой ще ги сменят за да смени курса. Истинското ВМРО го затриха за момента , та малко ... тегаво ще им е :)
27
0
 
7
 
! Отговори
Един Българин преди 8 години
До АнонименТова е в Скопие и отделни елементи по другите градове. Повечето все още знаят какви са, макар и да не смеят да си го признаят (че ще ги уволнят и преследват). Ходи и виж на пешеходната на Битола срещу паметника на Тито какво пише на сградата. Замисли се и пак ще говорим :).
26
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Божидар Димитров,днес в едно интервю каза,че американците са подпомогнали протеста.
25
0
 
8
 
! Отговори
Един Българин преди 8 години
До изостаналиБратле, знаеш ли какъв излиза потен македонец от Бяло море? - чист БЪЛГАРИН!!! Няма да ги обиждаш, защото обиждаш себе си. Освен това да се твърди, че в Македония има повече свобода и демокрация от България последните няколко години може да направи само, човек, който не е стъпвал там или е *** на Груевски.Той ги е колонизирал яко (като тук ДпС!!!) та не зная как ще се оправят, че с тази безработица там е голяма греда. Всеки си трае , защото на другия ден е на улицата.
24
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мижава работа -макетата един свестен протест дори не са способни да организират ,а и Груевски така им е замътил главите с националистическа риторика , така им е променил чипа с тази антиквизация с разни паметници на антични ,средновековни царе и пълководци ,такава каша историческа са им забъркали на посърбените българи във вардарско ,че наистина вече си вярват че са най -античната ,най-чистата и най ,най -нацията на света -от тях дори произхождали останалите човеци на земята !
23
2
 
8
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
Я ние като спряхме Южен поток и при нас всичко е спокойно. Нямаме проекти- нямаме проблеми!
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Груевски е шпионин на Гърция , дедо му е получил медал за храброс в гръцката армия , през първата световна..
21
0
 
3
 
! Отговори
ETNA преди 8 години
До Анонимен 40Що за глупост?! Струва ми се, че когато свършат доводите, започват обидите....
20
3
 
1
 
! Отговори
ETNA преди 8 години
До Анонимен 37Ами, явно все пак има хора, които са доволни от работата му, ама те като не ходят на протести, не ги виждаме по ТВ-то. Де да знам, не търсете конспирации навсякъде - понякога нещата са точно такива, каквито изглеждат :)
19
1
 
2
 
! Отговори
ETNA преди 8 години
Виж, на времето съм скачала по заледените улици във Видин (с какъв акъл, не знам) и съм скандирала "Кой не скача е червен", ама бях 9-ти клас и на тази възраст всичко е много забавно :)
18
4
 
4
 
! Отговори
изостанали преди 8 години
А ние кога? Или на нас всичко ни е наред? Егати овцете сме , щом македонците са по-свободолюбиви значи наистина за нищо не ставаме!
17
3
 
6
 
! Отговори
България Над Всичко! преди 8 години
Мобилизирайте, всички налични Военни подразделения!!! Да защитят Българското население в Македония!!! Там живеят Наши Братя и Сестри!!!
16
6
 
3
 
! Отговори
ETNA преди 8 години
Аз срещу Бойко не съм протестирала, а и честно казано тези протести ми изглеждаха малко нагласени...по простата причина, че няма никаква логика да се преизбере политик, от когото хората са толкова недоволни, че да излезнат на протест. Поне на мен така ми остана едно такова усещане за 30 човека, дет са отишли да скандират. Защото, ако хората бяха масово недоволни от него, нямаше да го преизберат.
15
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Груевски ще се бие до последно , ще пролее кръв ако трябва , той няма да повтори грешката Янукович и Кадафи..
14
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Фашисти финансирани от САЩ има навсякъде
13
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом кадрите са от тази соросидна Bulgaria On Air значи американците са замесени в тези протести. Нещо да не би да им пречи че турски поток ще минава през Македония, що ли?
12
3
 
6
 
! Отговори
ETNA преди 8 години
Ние в България толкова много сме свикнали с корупцията, че и не протестираме даже... Аз винаги казвам, че скоро ще се чудиме и румънците как да ги стигнеме.