В Атина: Кървяхме достатъчно, платихме достатъчно!

Гръцки комунисти окупираха сградата на финансовото министерство
11 юни 2015 11:34, Бойчо Попов
57
В Атина: Кървяхме достатъчно, платихме достатъчно!
Снимка: Reuters

Гръцки комунисти окупираха финансовото министерство в Атина рано тази сутрин. Около 200 членове на комунистическия профсъюз PAME протестират срещу новите евентуални планове за финансови икономии на правителството, предава ДПА.

Както показват телевизионни кадри, окупиралите сградата са опънали транспарант на фасадата на сградата с надпис: "Кървяхме достатъчно. Платихме достатъчно!".

Засега полицията не се намесва. Очаква се следобед държавни служители да се включат в мащабна демонстрация срещу плановете за икономии на правителството на Алексис Ципрас.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
31
 
! Отговори
жалко за тях преди 8 години
Пълно е със луди коментари.Никой Германец не ще Гърция.На Гърците проблемите идват още от 2000 година когато Грция започна да тегли милярди заради олимпиадата в Гърция 2004г. Тези съоражения и олемпийското градче не искат само построяване а и много скъпа подръжка след това.Като се сложи че от около 25 годи живеят над стандарта си и балона гръмна.Искаха заеми дадоха им.Сега им идват падежите и нямат пари.В Германия,Англия и Франция няма 13 и 14 пенсия а са богати държави а Гърците имат.Икономии.
28
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Завалиите, оттук насетне почва без вазелин...
27
25
 
16
 
! Отговори
boc преди 8 години
Гърците ще изпързалят с финес ЕС.Ех, защо и ние си нямаме политик, като Ципрас?!Защо Господи ни наказваш с крадци, като Костов, Доган и Станишев и цялата пасмин около тях, а за капак и с Този слуга на САЩ, Борисов и неговите мекерета министри???!!!
26
9
 
22
 
! Отговори
Божо преди 8 години
Един гръцки бизнесмен ми сподели - "Когато си затънал в дългове , никой няма да ти даде нови заеми без да му се продадеш" !!! Гърците да знаят, че *** и китайците дебнат наблизо, а те не прощават, когато си търсят дълговете !!! Гърци, комунистите не Ви мисляд доброто, те ще ви унищожат окончателно !!! Решението е да се спазват ПРАВИЛА и да се БАЧКА ЯКО И ЕФЕКТИВНО !!!!!!!!
25
4
 
25
 
! Отговори
факти преди 8 години
Само от началото на кризата кредиторите отпускат 315 млрд евро на Гърция. При 11 млн. население, това означава, че всеки грък е получил по близо 30000Е заем. Не стига, че вече са изпили и изяли всичко това, и то само за 4 години, ми сега ми мрънкат, че били кървяли... Между другото, този заем ще се връща след 2020 година, така че тепърва ще се лее кръв.
24
2
 
28
 
! Отговори
Алдебаран преди 8 години
До Ту'латаНяма никаква причина да подкрепяме гърците - те винаги са играли в другия отбор срещу нас. Не само исторически - осведоми се и за последните икономически санкции, въведени тази година срещу българския бизнес. Реално погледнато - ако цакат Гърция, България може само да спечели
23
2
 
22
 
! Отговори
В преди 8 години
Това е основния проблем на комунизма- винаги чуждите пари рано или късно свършват.Много е лесно да си социалист на кредит и да плюеш тоя, който ти го е дал, че е гнил капиталист.
22
1
 
22
 
! Отговори
ф1 преди 8 години
Гърция е като нашата здравна система - колкото и да наливаш все празно.
21
3
 
23
 
! Отговори
Nasko преди 8 години
Като ви гледам колко ви е акъла, сегашното кървене ще е като малка порязна рана. Дори не сте почнали да си плащате дълговете още. А да видим дали ще има 1000 евро пенсийка, 13-14-15 заплата, безплатно прасенце и т.н.
20
0
 
8
 
! Отговори
Pimp C преди 8 години
Радвам се на съвременния естествен подбор , който затри и нас впрочем , но какво да се прави.....животА теб като данъкоплатец не те ли вълнува кой яде на версия?
19
5
 
24
 
! Отговори
Дядо Петър преди 8 години
"Кървяхме достатъчно, платихме достатъчно!"Да се чете:ПЛЮСКАХМЕ ДОСТАТЪЧНО. ДОЙДЕ ВРЕМЕ ЗА ПЛАЩАНЕ.
18
2
 
23
 
! Отговори
Божо преди 8 години
Българските *** умират от щастие , че в Европейския съюз има страна, която е разорена от алчните си политици !!! Аз желая на гърците това , което желая и на нас, българите - да живеем в подредени ЕВРОПЕЙСКИ държави като Германия ,Финландия, Холандия ... !!! Държави, в които се толерира лъжата и липсата на морал са обречени !!! За съжаление нашата бедна Родина беше унищожена морално от комунистическата диктатура и досъсипана от посткомунистическата кагебейскоченгесарска мафия !!!
17
1
 
17
 
! Отговори
noFear преди 8 години
Оставете Гърция да се справя с проблемите си, ние си имаме достатъчно, гледайте си нашите политици, нали не са комунисти. Ето поредното повишение на тока се случва заради поредните золуми на т.нар. държавна администрация. Като за начало да започнем да търсим отговорност от властта не само с негласуване ами и както гърците търсят. Ние сме зле, не защото Гърция е по-богата или бедна от нас, стига простотия и злоба.
16
11
 
9
 
! Отговори
Ту'лата преди 8 години
До Pimp CГледам, много се радваш, че германците евентуално ще колонизират гърците. Явно си от онези ***, които се радват само на чуждото нещастие.
15
17
 
11
 
! Отговори
Видял и препатил преди 8 години
До Pimp CЩе вземат друг път! Хитрите византийци никой не може да ги излъже. Имат велики управници, държавници, а не *** като нашите! Браво на Ципрас и Варуфакис - *** луди калинки направиха Меркел и Оланд. Долу ционистката *** ЕС!
14
12
 
5
 
! Отговори
Pimp C преди 8 години
Гърция вече не е Елада , Елада е задния двор на добре пресметливите германци!Цялата ще им я вземат ......
13
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
костас...времето ви изтича. Златната кокошка ЕС скоро ви спира кранчето и ще го ядете тепърва дебелия, мързеливци.
12
3
 
22
 
! Отговори
до 11 преди 8 години
Костас, Костас, никой не плюе срещу Вас. Просто ние българите оплакваме съдбата си. Но както виждам , след като имате комунисти начело...може скоро да ни достигнете. Поне за това те моля...Не се давайте на комунистите....
11
14
 
14
 
! Отговори
Русенец преди 8 години
Добре де, как да не се уважава такава нация ?! Казват СТИГА и точка. А ние продължаваме да "затягаме коланите".
10
21
 
20
 
! Отговори
костас преди 8 години
Ще си пием узото и за напред, а вие си бачкайте за 300 евро щом ви харесва и не плюйте по нас за това, че искаме да живеем нормално