Атина разделена между "да" и "не" за референдума

45 000 души се събраха по улиците на гръцката столица
164

Снимка: БТА

Около 25 000 души излязоха тази вечер на демонстрация в гръцката столица Атина с призив да се отговори с "не" на референдума в неделя. Само на километър по-нататък има друга демонстрация на 20 000 гърци, призоваващи да се гласува с "да", съобщи Франс прес, като се позова на полицейски източник.

На площад "Синтагма" пред парламента, събралите се са против строгите мерки, предлагани от кредиторите ЕС и МВФ. Те развяват плакати "Нито крачка назад" и "Не на шантажа".

На по-малко от километър от това място, при стадиона, на който са се провели първите модерни Олимпийски игри през 1896 г., другите демонстранти скандират проевропейски лозунги, развяват гръцки знамена и плакати, на които с големи букви пише "да".

На трибуната на площад "Синтагма" излязоха да говорят представители на испанската и германската левица, към които се присъедини и гръцкият премиер Алексис Ципрас.

В началото на демонстрацията малка група младежи започна да хвърля камъни, а полицията отговори с шокови гранати и арестува един човек.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
2
 
! Отговори
наблюдател преди 8 години
независимо от резултата след емоциите утре едно е сигурно ЕС дава милиарди евро и в гърция влиза китаиският копринен път
110
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
няма начин ,царете на фалшификациите и лъжите ,демократите от ФАЩ и Брюксел да не направят нещо . Като в Шотландия!
109
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По добре фалирал грък , отколкото ,,успял ,,българин,, и то Триполов -гарантирано от ГЕРБ.Поне в Гърция още не са признали Трети пол!
108
1
 
5
 
! Отговори
дядо гошо преди 8 години
Бъдете сигурни,череферендума ще бъде опорачен от най големите фалшификатори на избори-европейци плюс САЩ
107
5
 
4
 
! Отговори
КИД ШЕЛИН преди 8 години
Сиртаки и лапаки -свърши !!! Трябва да се бачка Костакис !!!
106
2
 
5
 
! Отговори
Free преди 8 години
И друго ..къде са и кой е похарчил тези 340 милярда..колко от тях са лихви никъде не се говори че нашият дълг също е към 40милярда..а къде са тези пари щото като гледам няма ги и когато един ден дойдат и си ги поискат ами нормално е и ние да кажем *** off..искайте си ги от тия на които сте ги давали..защото това са колонизаторски заеми договаряни на тъмно с продажници..вие кво си мислите че заемите не са давани с ясната цел колонизиране ..е да ама гърците сега ще им обявят амнистия и пак ще си
105
1
 
6
 
! Отговори
Free преди 8 години
Нещо ми подсказва че гърците са на прав път ..помислете преди да пишете глупости..как гърция се е справяла през хилядите си години съществуване без евро..не ги мислете гърците а си вижте вашта *** която наистина няма оправяне..защото те винаги имат по някой политик който наистина мисли за държавата си а при нас дори не се е родил още...това мислете..
104
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Една тайна организация в протоколите си, случайно намерени от жената на един от участниците й и предадени в Царската тайна полиция на Русия през 1912, и които били публикувани, а седмица след това иззети от всички книжарници и забранено да се публикуват в Русия, която е направила Френската буржоазна революция, споделя за себе си, че тя възнамерява да предизвика 3 световни войни, да властва в политиката на държавите отменяйки монархиите и създавайки "демокрации" с многопартийни системи, в които ще внедрява своите агенти, и възнамерява да постави свои доверени лица на ключови позиции които ще ***
103
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гордите елини тамън се насапунисаха хубаво, и спря водата.
102
5
 
5
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
Другари я, коментирайте вестта, че почти 250 преподавателя по икономика са подписали петиция гърците да гласуват със "За" предложението на кредиторите.Дали не виждат, че правителството на Ципрас показва некомпетентност и води Гърция към разруха ?
101
4
 
5
 
! Отговори
maora преди 8 години
Gurcia shte kaje NE na sorosoidnite shizofrenici.
100
2
 
4
 
! Отговори
до 144 преди 8 години
Нима ние не си съсипахме икономика-Ние имахме преход от социалистическа икономика към пазарна иконономика, който извършихме неграмотно. Пример за успешен преход показа Китай.
99
2
 
4
 
! Отговори
Баурене преди 8 години
Нима ние не си съсипахме икономика, и каквото се сети човек, кой кой е виновен, но вместо да са на едни по специални места, те са в парламента, и ги гледаме по тв. да дават наставления на българите...
98
10
 
12
 
! Отговори
Карл Маркс преди 8 години
Който иска комунизъм, получава бедност и разбита икономика!
97
8
 
12
 
! Отговори
радио Ереван преди 8 години
Иска се много простотия да си истински грък - съсипаха си държавата, икономиката и банките без да има война или някакво бедствие, само от глупост, алчност, инат и тарикатлък.
96
8
 
6
 
! Отговори
прав стои чирак не е преди 8 години
*** ***, и те искат "рИформи" за гърците. Да де, нас така успяха да ни излъжат и да ни "рИформират"- Казваха ни, защото идвате от соца, трябват "рИформи"....Да де, но гърците не идват от соца,...и от тях искат "рИформи" /разбирай кражби/.....но те не искат"рИформи"....
95
3
 
11
 
! Отговори
политолог преди 8 години
Гърците си искат комунизъм , защото не са му яли попарата. Бедните искат да живеят като богатите ама без да работят . Няма лошо , но от къде ще дойдат парите. Досега да сте видели беден и неграмотен човек да управлява бизнес , не нали. Така , че го разбирам червения *** , който е от същата категория как подкрепя Гръцкия комунизъм . Но сега ще им се получи на гърците да видят комунизъм в действие . Успех другари. Венсеремос. Ура..а..а..
94
1
 
5
 
! Отговори
РБ преди 8 години
Абе тия пак ще се огелпят май,като ги гледам!
93
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да си се вгледат в себе си другарите гърци - и бедните гърци и милиардерите гърци. И стига циркове. ЕС не е длъжен(тоест другите от Евросъюза, хората, постоянно да даваме за гърците). Нали Германия е развита, та дай да храни и други. Е, нещо на наглост ми бие това на гърците.
92
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пълен абсурд-никой вече не им помага,банките им затвориха и ще им приберат голяма част от депозитите,те викали не-не ни помагайте.Ама за този бързо стъкмен референдум ще потрошат едни 100 милиона евро.Зарязвайте ги тези *** да се гърчат!