"Бедните" гърци купуват като маслини iPhone

Опасяват се, че спестяванията им може да се обезценят
12 юли 2015 18:42,
62
"Бедните" гърци купуват като маслини iPhone
Снимка: Reuters

Гърците яростно изкупуват през последните дни iPhone, компютри Mac и таблети iPad, както и всякаква друга скъпа техника заради опасения, че спестяванията им ще се обезценят при евентуален изход на страната от еврозоната. Това съобщава в. "Прото тема", като се позовава на данни от продажби, разпространени в американски сайтове.

Ситуацията на неопределеност и наличието на риск за загуба на съхраняваните в банките пари насърчават гръцките потребители да купуват различни скъпи стоки, пише изданието.

Макар големите магазини за техника да отказват официално да коментират този въпрос, през последните седмици според редица оценки рязко са се увеличили продажбите на скъпа техника, тъй като много клиенти опитват да използват наличността от кредитните и дебитните им карти, като я инвестират във високотехнологични стоки, посочва "Прото тема".

Продавачите в магазините казват, че преди известно време много хора са мислили дълго време дали да си купят лаптоп за 500 евро, докато сега купувачите все по-често бързо избират два или три пъти по-скъп модел, опасявайки се, че след няколко дни може да загубят парите си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пффф, по-голяма глупост от това да инвестираш в техника няма.Ако днес си купиш телефон за 2000лв, след 1 година същият модел телефон ще се продава за 1000лв. При това нов. Реално ти си дал 2000лв, а след 1 година я успееш да го продадеш за 700-800лв, я не.
1
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
""Бедните" гърци купуват като маслини iPhone"А кой ви излъга, че са бедни? Журналята ме изумявате с неземната си простотия.