Гърция получи първия транш, подава ли оставка Ципрас

Възможни са избори в страната още през септември
Обновена: 20 авг 2015 10:37 | 20 авг 2015 10:36, Елка Василева
4
Гърция получи първия транш, подава ли оставка Ципрас
Алексис Ципрас. Снимка: архив, Reuters

Европейският стабилизационен механизъм (ЕСМ) е превел на Гърция първия транш от 13 милиарда евро от международната финансова помощ, съобщи пресслужбата на фонда, цитирана от ТАСС.

Още 10 милиарда от от първия транш ще бъдат внесени на отделна сметка за рекапитализация на гръцките банки.

Още по темата

Други три милиарда от първия транш на обща стойност 26 милиарда евро ще бъдат отпуснати до октомври, пише БТА.

От своя страна Атина е погасила 3,4 милиарда евро дълг към Европейската централна банка (ЕЦБ), чийто падеж е днес, съобщи Франс прес, позовавайки се на източник, близък до правителството.

Междувременно в самата Гърция все по-силно се коментира, че е възможно днес премиерът Алексис Ципрас да подаде оставката на кабинета. Това ще означава, че и гръцкият парламент ще бъде разпуснат веднага и ще се премине към експресни предсрочни избори, пише „Български новини“.

Очаква се в рамките на деня Ципрас да посети президента на Гърция Павлопулос и да обяви официално оставката на правителството. В този случай президентът е длъжен да започне процедурата на проучвателните мандати, като най-вероятна дата за избори се спряга 20 септември, като не се изключва и датата 13 същия месец.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПРЕДАДЕ ГИ ГЪРЦИТЕ ЦИПРАСЧО. НЕ СТАВАШ ЗА ТАЗИ РАБОТА. НЯМАШ ТОЛКОВА СИВО ВЕЩЕСТВО ЗА ДА УПРАВЛЯВАШ. НАШИЯТ ПЪДАРИН ОТ ПРАВЕЦ БЕШЕ ПО УМЕН И С ПОВЕЧЕ СИВО ВЕЩЕСТВО. ЯЗЪК ЧЕ СИ МЛАД И УЧЕН. А НАШИЯТ БЕШЕ С КИЛИИНО ОБРАЗОВАНИЕ НО С ВРОДЕН ИНТЕЛЕКТ.С ТОЗИ ВРОДЕН ИНТЕЛЕКТ НАШИЯТ СЕЛЯНИН УПРАВЛЯВА БЪЛГАРИЯ 33 ГОДИНИ. А ТИ И 2 ГОДИНИ НЯМА ДА ИЗКАРАШ.
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само не разбрах,що всяка една статия,която е на тема Гърция задължително включва описания на милиарди. Що например не вземете да опишете какви жестоки и ужасни мерки са включени в меморандума...Като например облагането на бизнесмените с 28 % данък, с 75 % капаро от данъка за следващата година, 650 евро, че имат фирма на свое име и по още толкова за всеки клон, проценти върху печалбата като извънреден данък, данък лукс и хиляда още такива
1
2
 
2
 
! Отговори
българин преди 8 години
Само, не разбрах, защо Dnes.bg пак цитира ТАСС - ПРОПАГАНДНА а НЕ ИНФОРМАЦИОННА съветско-руска агенция, когато всеки уважаващ себе си журналист би цитирал ИНФОРМАЦИОННА агенция с репутацията на Ройтерс, АП или ФП или поне на гръцката или германската водеща информационна агенция. Това, агентити и слугите на ДС нямате свършване. Аман от вас!