Гръцка гавра! Граничари пукат лодка с бежанци!

Турските власти спасяват от сигурно удавяне 60 души
22 ное 2015 22:00,
194
Гръцка гавра! Граничари пукат лодка с бежанци!
Кадър: YouTube

Граничар от бреговата охрана на Гърция пука гумена лодка, пълна с близо 60 бежанци. Това показва видео, публикувано в YouTube.

Kорабът на бреговата охрана отплава и оставя хората да се издавят, за тяхно щастие обаче те са спасени от турскитер власти.

Според британският вестник "Индипендънт" записът е от 12 ноември в Егейско море, като той е разпространен от турските медии и власти, които са изпратили протестно писмо до гръцката столица. От Атина са започнали разследване по случая.

Според бреговата охрана на Гърция те са спасили над 90 000 души, бедстващи в открито море, само за 2015 г. и потапянето на една лодка с 60 души в нея напълно противоречи на ценностите и усилията на страната.

От "Human Rights Watch" обаче посочват, че има много подобни случаи, но това е първият документиран, и то от страна на гръцките сили на реда.

Вижте скандалното видео! 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
2
 
8
 
! Отговори
Шаран_БГ преди 8 години
Кое, как, че и защо -- не знам и не разбирам! Факт е че голяма част от парите за комшиите, отидоха в джобовете на техните управници.Нашите "деца на революцията" /синове и дъщери на най-големите в социалистическа България/ много харесаха живота им. Обмениха опит и знания и хукнаха да правят /нарекоха го отначало "перестройка" / промяна. Е подмяната стана ! Сега коилективно ще давим бежанци.....
62
3
 
40
 
! Отговори
... преди 8 години
Браво. Ето така трябва да ги посрещат. Това не са бежанци, разберете хора. Това терористи които използват бежанската криза в Сирия и навлизат в европа. Браво на гърците, пукайте им лодките. Те нямат работа тук, не искаме да се взривяват на всеки ъгъл, не искаме да се ислямизира европа.
61
9
 
1
 
! Отговори
Huk преди 8 години
..Gurcite..podli..jestoki..ubiytci !! Vasiliy bulgaroubietca....otnovo pokazva zubite si..
60
16
 
1
 
! Отговори
каймакАМ преди 8 години
Още по странно е че дори държави като Русия и САЩ знаят как да сеспре ввсичко това , но не го правят. Ако не фигурира Асад например , повече от половината бежански поток , не би съществувал. Турция не може да угажда и на двата лагера , до безкрай. Затова , Турция вече 10 години търси своя път.
59
3
 
24
 
! Отговори
Тодор преди 8 години
Турция унищожава парпортите на двихадистите, изпраща ги до границата, организирано. Еми Гърция трябва да сртеля по джихадистите. Трябва да си защити границата.
58
3
 
10
 
! Отговори
каймакАМ преди 8 години
Дано да греша , но парите наречени еврофондове , също предвещават неспокойно бъдеще. Пари са това. Щом си ги взел , един ден трябва да се връщат.
57
4
 
8
 
! Отговори
каймакАМ преди 8 години
До там се стигна ,че 80 % от дълга който вземаха , се манипулираше от германската военна промишленост. На ти пари , казваха германците , но ще трябва да купиш тази подводница и тези танкове. Сега вече всичкото купено от тях е старо желязо. И африканските страни не искат да го купят. Ей така хлътна Гърция с двата крака.
56
4
 
11
 
! Отговори
каймакАМ преди 8 години
Гърците , най много сгрешиха през 80 - 90 те години. Трупаха оръжия срещу заеми с големи лихви , трупаха. ... имало е заплаха от изток !?! Задлъжняха на Германия до шията . Тогава в НАТО , международната дисциплина беше задължителна и война между двете държави беше изключена а те лудо се превъоръжаваха.
55
2
 
17
 
! Отговори
каймакАМ преди 8 години
Миналия месец Турция предложи въздушен транспорт но Меркел мълчаливо отказа. Това е един вид месаж. Меркел желае пътуването да е по суша и в същото време използва Балканите и централна Европа като филтър. Който иска Германия , ще се поти.
54
3
 
10
 
! Отговори
каймакАМ преди 8 години
Ако ги оставят да се удавят , скандала ще е голям. Това са поръчковите мераци на Европа и най вече на гжа. Меркел. Нея ше питаш. Финансира с оръжие всякакви групи за да текат бежанци. Още ли не го разбрахте
53
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И Турция играе една двойна игра, както винаги ! Не случайно журналисти питаха Асад, Турция не играе ли двойна игра ?Самия въпрос , говори че знаят и журналисти и правителства ! знаят най добре кои са от И.Д преминаващи за Европа и връщащи се в Сирия. Само като се напече положението и туко са видяли някой подобен !
52
4
 
15
 
! Отговори
От къде лодки ? преди 8 години
101.Знаят че турския патрул ги наблюдава и ще ги спаси. Под тяхно ръководство ги сназбяват с лодки и ги прехвърлят в Гърция . И от там накъде ?За това ли Меркел им дава пари , дайте парите и вземете бежанците !
51
4
 
9
 
! Отговори
каймакАМ преди 8 години
*** то това беше преди 3 дена . И хич не е първия случай. Колко пъти гръцките военни спукваха ботовете на бежанците , така че да не потънат изведнъж. Правят го , точно в момента когато отсреща наближава турски патрул и изчезват.
50
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на гръцките граничари.
49
37
 
7
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 8 години
Крайно време е да си вземем обратно земите, дето ги дадохме на тия диви балкански оборигенски племена като гърците и българите, вярвайки, че след 500 годишно усилено дресиране и третиране поне малко да сме ги опитомили! Но уви, дивото си е все още диво!!!
48
25
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изверзи, гърците пак да излязат от НАТО, и турците ще им разкажат играта....Няма значение кой е грък или сириец, това е нечовешко, особено пък от моряк
47
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи турските военни са ги изпратили до Европа ,а после гърците да му мислят....смешни мюсюлмански трукове....стойте си в Азия,нямате работа в християнския свят....
46
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Научи се поне да пишеш бе *** свински...
45
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аве да ги давят всичките!:-)Анадолците да не ми се правят на майка Тереза!!!Лицемери долни ... Само Живков ги оправяше тях ...))
44
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
значи фесовете ескортират лодките с талибани към гърция така ли????и наш бостан реве да им се дават милиони на фесовете а????немското айше и то това прави!!!!гърцише пак добре че само я дупчат...а не ги взеха директно с носа през средата тая гуменячка