Българи избират македонския Делчево за Нова година

Нашенци ще са 90% от всичките гости в града
28 дек 2015 14:14, Елка Василева
20
Българи избират македонския Делчево за Нова година
Снимка: архив, Булфото

Българите ще са най-многобройните гости в ресторантите и хотелите в македонския град Делчево за посрещането на новата 2016 година, пише на сайта си телевизия Сител.

Българите ще са 90% от всички гости. Най-много ще са те от Благоевград, София и Сандански, съобщават собствениците на ресторанти.

През последните години Делчево е привлекателно за българите. Всеки пазарен ден в пограничното македонско градче, което се намира на само 10 км от границата с България и на 38 км от Благоевград, пристигат пълни автобуси от България. Хората са привлечени от по-ниските цени и качествените стоки, пише Сител.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: македонияДелчево
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
5
 
! Отговори
тя преди 8 години
Така де ,да си посещаваме нашите земи!
14
3
 
10
 
! Отговори
123 преди 8 години
нормално и не само Делчево... аз лично съм доста впечатлена от заведенията в Македония и Сърбия... Цените прилични, храната чудесна, порциите големи, отношението също е на ниво... а у нас голяма част са едни алчни *** де чакат 1 клиент да влезе и да му смъкнат 3 кожи, по възможност да му пробутат и нещо от оня ден.... не казвам че всички са зле, нооо доста често съм попадала, пък там никога не ми се е случвало, да попадна на некоректно заведение
13
3
 
3
 
! Отговори
Фесконтрол преди 8 години
Ако искат и марсиянци да се наричат, преди две години генетичното изследване показа, че кръвта им е същата като нашата, българска. Крият данните от народа, а ако изтече нещо сърбоманите веднага обявяват, че тук в България сме сите македонци, но потатарчени демек.
12
3
 
11
 
! Отговори
Един Българин преди 8 години
До 14Опитай да запалиш в кръчмата в Делчево или в което и да е заведение в БЮРМ, което не е собственост на албанци да видиш какво става. Бях там преди месец стояхме докато затвориха - НИКОЙ НИТО едно фасче не запали. Като не знаеш пък не пиши. Като имаш заведение, което не върви, замисли се от къде да намериш евтино и хубаво сирене, кайма от истинско месо, пресни пържоли и клиентите сами ще дойдат. Пил съм много ракия и вино от там и само човек с финансов интерес може да каже лоша дума за тях.
11
3
 
8
 
! Отговори
Един Българин преди 8 години
до ПиринА ако ми представиш доказателство ще е първото по рода си. Бъдещето е в ръцете ни, но миналото няма как да променим. Т.е. МНОГО ще се смеем както до сега с подобни "доказателства".Ще те водя в Добринище в твоята родна планина има един младеж (не го познавам лично) с карти с дати от Илинденско-преображенското въстание, ножове, патлаци и български знамена от онова време в кръчмата. Ей гледай само да не му кажеш че е титовец или македонец, че тогава няма болница, която да те спаси.
10
3
 
9
 
! Отговори
Един Българин преди 8 години
До ПиринКолко ти е заплатата от правителството в Скопие?Това първото изречение е тотално грешно и има писмени документи за заселването на Куберовите българи в тази част на Византия от 5ти век (не съм споменал случайно века) т.к. е било много слабо населено, а и на василевсите не им се е воювало с тях. Ако ти твърдиш че кан Кубер не е съплеменник на Аспарух - нямам думи :). Защо според теб Крум е воювал натам? За спорта или за да освободи братовчедите си? Ами кан Пресиян?
9
2
 
12
 
! Отговори
sofia преди 8 години
minalata godina behme v Makedonia za NG i sega pyk tam shte xodime toest iskam da kaja che makedoncite sa super gostopriemlivi hora i nikakvi pretencii kum bylgarite ne sam usetil kakto tuk davat po noviniti che imale pretencii kum nas,NE-kategorichno...otivam v Makedonia-Kratovo i si iskarvame mng dobre...na zdravie Makedonci
8
12
 
4
 
! Отговори
Пирин преди 8 години
До Един Българин - Прав си , трябва да се доверяваме на фактите. Като например, че в Македония никога не са се заселвали съплеменниците на Аспарух, а местното население е славянско, т.е. всичко което е "българско" има изкуствен произход и т.н. Какво ще направиш ако за споменатият от теб период видиш дори едно безспорно доказателство за македонски народ, различен от българския ?
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На пръв прочит Делчево на доста хора предполагам нищо не говори и се чудят защо да ходят там, но както и други преди мен споменаха, храната е страхотна. И говоря не само за седмичния пазар, а и за ресторантите с местна кухня. Като качество на изпълнение се равнява на да речем доста първокласни софийски механи, в които водят чужденците. Голямо предимство е и, че с пускането на магистралата до Благоевград придвижването до Делчево е още по-бързо. От София до механата са само 1.5 часа.
6
0
 
10
 
! Отговори
varna преди 8 години
emi izbiram Makedonija od kolkoto Turcia za NG...veselo da e makedonci i bylgari...na zdravie!!!
5
5
 
12
 
! Отговори
Един Българин преди 8 години
4, пич не си внимавал в училище май и то не само по един предмет :). "македонски", "български" се пише с малка буква на майчиния ни език. Име на държава като родината ти България се пише с главна буква.По история обаче ти е сериозният пропуск. Доверявай се факти и писмени документи от 5ти век до 1945-та година, когато партизанина тито (малък човек с малка буква се пише) от българи ви направи македонци. На мен и така не ми пречите, а и можете да ме наричате "македонец", но съм мизиец / шоп.
4
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
булариja йе земja Македонска!
3
0
 
20
 
! Отговори
Един Българин преди 8 години
До 1А храната и напитките в Царево село все още са истински, което у нас не се среща често, а където се среща или е далече от големите градове или цените са ....
2
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хората са привлечени от по-ниските цени и качествените стоки,
1
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нормално е да го изберат - все пак бенцина там е мнооого по-евтин от бантустан!