Българи окупирали хотелите в центъра на Белград

Бонус е концертът за ЧНГ на Лепа Брена в сръбската столица
30 дек 2015 11:07, Елка Василева
21
Българи окупирали хотелите в центъра на Белград
Снимка: архив, Reuters

Концертът на Лепа Брена в Белград пред Народната скупщина в новогодишната нощ може би е само допълнителен плюс, който прави сръбската столица най-желаната дестинация за най-лудата нощ за туристите от България.

Почти няма свободни стаи в хотелите в центъра на Белград, като само малък процент от гостите са туристи от останалите съседни на Сърбия страни.

В хотел "Парк" най-много са гостите от България, всички апартаменти и двойни стаи са резервирани главно за няколко дни, обикновено от 30 декември до 2 или 3 януари. Българи са завзели и хотел "Мажестик", като само няколко стаи са останали за гости от други съседни страни, пише "Вечерне новости".

"При нас идва организирана група от България за посрещане на Новата година, така че те са резервирали 95% от стаите, казаха от хотела. Имаме дългогодишно сътрудничество с туристическа агенция от България и при нас идват главно семейства на средна възраст", обясниха от "Мажестик".

Хотелиерите в Белград са определили с 10% по-ниски цени за нощувките в сравнение с миналата година, което ги прави по-конкурентни по отношение на пазара в региона, пише още сръбското издание.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: нова годинаБелград
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
8
 
! Отговори
един турист преди 8 години
Преди 1 месец посетихме със семейството Скопие, Охрид и Битоля. Особено Охрид беше завладян от БГ-туристи. Екскурзоводката-охридчанка сподели, че градът живее благодарение на българските туристи, и че повечето нови къщи са построени именно от постъпилите от нашите туристи пари. Чувствахме навсякъде в Охрид уважението на местните, за разлика от Скопие. Смятам, че трябва да се гордеем, че сме желани гости, което също показва, че не сме най-бедни на Балканите.
13
0
 
5
 
! Отговори
тя преди 8 години
Оставяме парите си масово в Гърция ,Турция , Сърбия...
12
1
 
12
 
! Отговори
ние преди 8 години
Грешка: вместо "а разлика от нашите съседи - гърци, сърби, турци и македонци", четете: "а разлика от нашите съседи - гърци, сърби, турци и румънци".Македонците са си българи.
11
3
 
4
 
! Отговори
Ние преди 8 години
За разлика от нашите съседи - гърци, сърби, турци и македонци, ние в много по-малка степен от тях сме националисти. Затова те се разширяват териториално за наша сметка (Западните покрайнини, Македония, Беломорска Тракия, Югоизточна Тракия, Северна Добруджа и др., а ние продължаваме да им слушаме музиката и да ги наричаме "братя". Скоро очаквайте това да се случи и с Родопите, Лудогорието и т.н. по кипърски сценарий. А ние режим лентички и нехаем.Само вижте Турция как си пази интереса с кюрдите.
10
2
 
13
 
! Отговори
BG преди 8 години
Как пък един път не съм видял сърби или гърци да слушат българска музика? Ние винаги сме били чуждопоклонници. Затова и съседните нам служби използват музиката като проводник на влияние. Същите тези служби "наредиха" братята ни от Македония за има няма 40-50 години...до степен да ни мразят до смърт. Брат да мрази брата..,а тук ми пишат, че сърбите били добри и братя.., не, те винаги са ни били врагове в исторически план. Но който не се учи от историята, се заличава от нея в бъдеще.
9
4
 
10
 
! Отговори
1111 преди 8 години
Ходят там, където се пуши. Като и там забранят пушенето догодина няма да ходят. Ние ще сме на домашно, защото никой не е луд да дава луди пари за заведения и да не може да си запали една цигара.
8
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вземи ти да прочетеш! Точно това искат всички, затова унищожиха Югославия. Трябват им малки, слаби и враждуващи помежду си балкански държави и го постигат. А ние вместо да се държим заедно и да си отстояваме интересите им позволяваме да ни мачкат. Щастлива Нова 2016, братя сърби и дано да се събудим и да си помагаме повече!
7
3
 
13
 
! Отговори
До 6 преди 8 години
Я прочети колко пъти са ни предавали сърбите в последните 130 години!И на турция и на русия са ни предавали.Винаги нож в гърба са ни забивали - запомни го!Иначе народа не е лош- веселяци, работливи и горди хора.
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бедни сме били, пари сме нямали ...
5
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Весело посрещане на всички! Аз също много искам да посетя Белград и се надявам другата година да успея. А за бомбардировките, това беше най-голямата грешка на политиците ни от съвременната история! Как гърците успяха да запазят неутралитет, а ние не?!
4
9
 
25
 
! Отговори
Метълче преди 8 години
До NOrdНе бъркай фолка с чалгата.Сърбите много държат на своята музика, и особено на "живата ***". Бил съм на сръбска сватба и мога да ти кажа че е супер. Няма чалга и простотия, и всичко е лайв.
3
6
 
23
 
! Отговори
Димитър преди 8 години
Не си заслужава, миналата година бях там, единственото което си струва да се види е крепостта Кале Мегдан, музеят на Никола Тесла и старата улица с кръчмата 3 Шешира. Катедралата им с която се гордеят е бледа сянка на Александър Невски. 1 ден е достатъчен за да запомниш Белград с добро, после всичко тръгва надолу...
2
18
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
никой да не забравя че ам самолети летяха над българия на път за белградда хвърлят бомби да не го забравят и българи и сърби сега отиваш при комшиятада ядеш и пиеш
1
27
 
26
 
! Отговори
NOrd преди 8 години
простотия, проста музика за прости хора