"Море за руснаци" на символични цени от ?10 в Румъния

Северните ни съседи се борят за 100 000 руски туристи годишно
2 фев 2016 11:14, Елка Василева
79
"Море за руснаци" на символични цени от ?10 в Румъния
Снимка: архив, Reuters

Румъния, България и Гърция се борят да привлекат руските туристи, след като президентът на Русия Владимир Путин поиска от сънародниците си повече да не почиват в Турция заради дипломатическия конфликт между двете страни, пише румънският вестник "Гъндул".

"Не можем да си позволим да изгубим сравнението с Турция и България в услугите, предлагани на руските туристи", заяви на специализирана конференция председателката на Националната агенция по туризъм Анка Павел-Недя, цитирана от агенция Аджерпрес.

Руският турист, който ще се откаже да отиде в Турция или Египет, ще дойде в Румъния, свикнал с услугите, които предлагат тези държави, а също и в България, и ние не можем да си позволим да загубим съревнованието с тях, посочи Анка Павел-Недя.

Националната агенция по туризъм и Националната асоциация на туристическите агенции в Румъния организираха официално посещение в Москва в периода 27-29 януари. В румънската делегация бяха включени 20 местни туроператора, припомня агенцията.

Председателката на Националната агенция по туризъм Анка Павел-Недя заяви, че от туристическа гледна точка Румъния не трябва да изпуска "възможност като пазара на Руската федерация".

Според нея част от 15-те милиона потенциални туристи от Русия може да дойдат в Румъния. "Можем да привлечем през следващите две-три години до 100 000 руски туристи годишно", каза Павел-Недя и предупреди, че Румъния трябва да се възползва от настоящия контекст, тъй като няма да трае дълго.

Към момента туристическият поток от Русия към Румъния е около 24 000 души, отбелязва Аджерпрес. Председателката на Националната агенция по туризъм посочи, че тази институция ще окаже подкрепа на румънските туроператори да правят бизнес на руския пазар.

Георге Фодоряну, член на Националната асоциация на туристическите агенции в Румъния, отбеляза, че към момента Румъния разполага с не повече от 15 оторизирани екскурзоводи с руски език. Според него Румъния може да привлече студенти от Молдова, които да специализират в тази насока.

Румъния е предложила на Русия програма "Море за руснаци" с цени до 10 евро за нощувка в 4-звезден хотел, пише "Гъндул". Председателката на Федерацията на асоциациите за туристическа реклама на Румъния Корина Мартин заяви след посещението в Русия, че програмата "Море за руснаци" ще има абсолютно специални цени за настаняване, дори символични, за да привлече руските туристи.

"Програмата е замислена така, че да привлече интереса на руските туристи и да бъде много под цените, които предлага България", заяви Корина Мартин, цитирана от "Гъндул". /БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още по темата: Румънияруски туристи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аман от тия руснаци! Дреме ми къде и какво ще правят!
30
3
 
3
 
! Отговори
до 47 преди 8 години
То и в БГ има много места дето може да спиш за под 20 лева на морето бе. Аз бях на бунгало за 7 лани :D
29
3
 
6
 
! Отговори
турист преди 8 години
...10 евро на човек нощувката в хотел с 1 звезда, две двуетажни легла в стая 12 кв.м. с обща за етажа баня и тоалетна за 40 евро стаята не е никак евтино като се замислиш...
28
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Евала....Бугарите да се плъцикат сами пред хотелите си.И да си внесат блааажна мамалига......Хаааааахаахахааха....
27
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На Черноморието могът да ме върнат единствено ВИЗИ и опашки на границата и тогава не е сигурно , единственото сигурно е насирането и високи цени както и липсата на елементарно обслужване а забравих за Паяка на Полицията абе с една дума СМРАД ЖЕСТОКА по нашите курорти.
26
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е бьлгарите да не плачат,че нямат пари сега нефта падна ще си избият от нафтата и бензина липсата на руски туристи хаха
25
4
 
26
 
! Отговори
РЕАЛНО преди 8 години
Абе по данни на "Световната туристическа асоциация" рашъните за 2015 г. са изхарчили над 50 милиарда долара за туризъм зад граница.В тази сума не влизат покупките на имоти.А ние ги чакаме да фалират--е балъци сме....
24
8
 
19
 
! Отговори
Роко преди 8 години
България е винаги губеща страна!Нашето море от 10 години смърди на чесън.Всяка година месец май почивам в Гърция и октомври в Турция.Ако останат пари и в Дубай!
23
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всичко което не ни убива ни прави по силни. Какво лошо в това че руснаците нямат пари и ще трябва да почиват в Русия ! Ми та от това по хубаво за Русия няма бе тавариши булгари
22
1
 
15
 
! Отговори
Късно е........ преди 8 години
Късно е и за румънците и за нас.Изрел обяви,че са сключили договори за над 7 милиона руски туристи за 2016 г.А на изложението през март месец в Москва,се очакват като основни играчи-Л.Америка и Азия.Така че сме изпуснали основинят поток с туристи.
21
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обиколил сьм цялото черноморие от Калиакра до Босфора мрьсотия селяния тьпотия невежи хора ламтящи за пари нищо повече
20
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нека пак да преговорим, за изоставащите:Туризъм с пияндури от острова и социално слаби мужици не се прави
19
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 19Напълно съм съгласен. Гърците са търговци и православни християни. При всичките им косури, едно не може да им се отрече - умеят да коткат клиента. Там където е имало "Балкантурист" /или румънская такъв/ сто години трева не никне. За Турция - който има носталгия по пионерските лагери, става. Аз лично предпочитам да си платя нощувката и да ходя където си искам, да ям и да пия, каквото пожелая.
18
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руснаците имат прекрасни курорти Крим,Сочи,Геленджик,Анапа,Суко,Утриж и тн повярвайте ми те ще почиват там и парите им ще остават в Русия няма да ги дават на вас вие не заслужавате
17
1
 
7
 
! Отговори
до 16 преди 8 години
По-добре е от тук по принцип, но в момента там е страшно с бежанците. Може и да дойдат в България.
16
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мразя бьлгари и вонята им на чесьн и мрьсното и черноморие
15
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КРИМ
14
30
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мразя руснаци и Русия. Няма такава противна държава.
13
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Факт е, че на Балканите никой не може да се мери с гърците откъм условия, слънце, чистота, качество, традиции, културно-исторически паметници, инфраструктура, храна, спокойствие, правилно планиране, свободни площи, транспорт. Дори и туристите там не са пияните наркомани, идващи у нас, нито хотелиерите им са нашенските мутри. И за разлика от прехвалената Турция, можеш да излезеш и извън курорта без да те наобиколят 100 разгонени хуни.
12
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да ги взимат всичките, немога да гледам ***.