Катастрофиралият автобус се движил твърде бързо

Кръвната проба на шофьора била отрицателна
4 фев 2016 09:22,
7
Катастрофиралият автобус се движил твърде бързо
Снимка: BTV

Шофьорът на автобуса с българи, които катастрофира вчера в Македония се е движил много бързо, разказа пред Нова телевизия Георги Рачев, собственик на туроператорската фирма, организирала пътуването.

Кръвната проба за алкохол на шофьора е отрицателна, но засега не е ясно какви показания е дал пред полицаите. Мъжът е бил задържан вчера след инцидента, а по-късно бил пуснат.

Още по темата

"Интересното е, че е казал, че се е движел доста бързо, но това ще покаже експертизата. Аз обаче смятам, че ако автобусът се е движел с висока скорост, пораженията щяха да бъдат изключително тежки", коментира още Рачев.

Пътниците в автобуса също коментирали помежду си, че шофьорът кара много бързо. Непосредствено преди да се преобърне автобусът те чули някакъв тътен. Само след секунди автобусът бил с гумите нагоре.

По-късно 24 от 42 пътници са приети в болницата в Крива паланка. 12 от пострадалите са с по-тежки травми и са транспортирани в Пирогов. Никой от тях обаче не е с опасност за живота. 7 от тях са оставени за лечетние в болницата.

Катастрофиралият автобус е вторият, с който учителите се опитват да стигнат до България.

Първият автобус, по думите на Рачев, получава повреда в електронната система за управление на скоростите. Шофьорът се обръща към специализирана фирма в Скопие, която преглежда софтуера и се оказва, че не могат да го поправят. Затова идва друг автобус от България, а 30 минути след прекачването, автобусът се обръща в канавката на идеално прав път.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
шоферчета депутати министри едно умение нищо лично
2
0
 
11
 
! Отговори
Язека преди 8 години
Е нали има тахограф,бе...Каква експертиза? Там се записва точно с колко се движи, по кой маршрут и по кое време. Какво да чакаме. Егати лаиците.
1
1
 
0
 
! Отговори
Sf преди 8 години
Golem toz shofioro de...napravo za zatvora e,sigurno si e pomislil che kara samolet...na takov uchastak-prav da obyrnesh bus treba da si lud ama...bg rabota