"Хюриет" тръби: Българи и гърци ни взимат руснаците

Братушките вече се пренасочвали към нас за летен туризъм
21 мар 2016 08:00,
56
"Хюриет" тръби: Българи и гърци ни взимат руснаците
Снимка: Reuters

България и Гърция направиха крачка напред за привличането на руските туристи, които се въздържат от най-популярните за тях дестинации, след като Москва наложи санкции на Анкара във връзка със сваления през миналия ноември руски военен самолет, пише турският вестник "Хюриет".

Гърция започва издаването на визи за руски граждани с тригодишен срок на валидност и процедура, която трае само един ден. На свой ред България пък намали таксите за визите.

През изминалата година 3,5 млн. руснаци посетиха Турция, където се наслаждават на пътуване, което не е обвързано с необходимостта от притежаване на виза.

Много от тях избират „ол инклузив“ пакети, предлагани от хотелите в страната на средиземноморските и егейските курорти.

Но Олег Сафонов, директор на руската Федерална агенция по туризма, предупреди, че България и Гърция полагат усилия, за да изместят Турция на пазара за руски туристи, твърди изданието.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
47
 
! Отговори
истината е ... преди 8 години
че за две-три години руснаците забравиха защо спряха да идват в България на море (същото заради което и самите българи - цени и обслужване). Лошото е че, въпреки втория шанс които ни дават , родните бизнесмени ще го пропилеят заради пословичната си алчност .
13
3
 
7
 
! Отговори
николаев преди 8 години
До 13 василев , имате избор господине правителството ви да прекрати договорите даже и границата да закрие за руснаци и готово може и аец-а да закриете имате две марици вземайте пример от украйна руска газ не искат но за транзита ревът колкото до договорите вашите компании да ги разсекретят още бг не е някъкъв голям копувач за да плащате като германия примерно друг фактор е и политиката ви спрямо русия за угода на партньорите ви от запада членувате в ЕС и заплатите ви нали са европейски
12
10
 
9
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 8 години
Тук ще дойдат бедните руски туристи
11
2
 
14
 
! Отговори
Бай Иван преди 8 години
Демек да очакваме цени като в Маями.
10
6
 
18
 
! Отговори
до 11 преди 8 години
Кък нема да ни мразат, заради такива надупени *** като президент, премиер и евроатлантическите дрогиранти, то аз намразих българия та кво остава за тях.
9
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ти пак не си си пил хапчетата. Вие в Турция нямате ли психиатри?
8
3
 
13
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 8 години
А дано! Щото руските туристи плащат, не като останалите дето идват тука дето са на помощи. Ама и тръбите и "потоци"-те да прилапаме! И квото още може, че няма как :)
7
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Братушки?! Че те ни мразят и презират. Не са никакви Братушки, а клиенти. Стига глупави сантименти.
6
39
 
8
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХА-ХААААА преди 8 години
"ХЮРРИЙЕТ " Е ОПОЗИЦИОНЕН ВЕСТНИК,НА КОГО МУ ПУКА ЗА РУСНАЦИТЕ :)))))))ВЕЧЕ ОТИВАТ АРАБИТЕ ИРАНЦИТЕ, ТЕ СА ПО БОГАТИ ОТ РУСНАЦИТЕ, ХАРЧАТ ПОВЕЧЕ :))))ОТ ЮЛИ 2016 ОТПАДА ВИЗОВИЯТ РЕЖИМ ЗА ДЪРЖАВИТЕ ОТ ШЕНГЕН,ОТ ТАМ ДОГОДИНА ПО КОСТВЕН НАЧИН ЩЕ ПОВЛИЯЕ ДА СЕ УВЕЛИЧАТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ТУРИСТИ С МИЛИОНИ ,РУСИЯ ЗАГУБИ , ТОВА Е ИСТИНАТА,ПУТИН СГРЕШИ :)))))))
5
3
 
31
 
! Отговори
карина преди 8 години
Е, откога пак ги занаричахме братушки ? До вчера плюхме, а днес осъмваме пак с братушки. Те вече са ни преценили що за стока сме.Идват не като братушки, а с парите си и ще купуват от нас това, което предлагаме докато намерят друго.Само интерес, а ние вече отново се побратимихме. Ама и лицемерно племе сме.
4
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми правилно, никой не иска да ходи на атентатен туризъм и бомбени спа процедури.
3
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама не се знае ако ни кажат утре от Европа няма да ги вземате ще изпълняваме какво да правим
2
3
 
30
 
! Отговори
Pilot преди 8 години
Да, да само заради визите е да знаете тоьи отлив на Руснаци от Турция.Няма абсолютно нищо общо със свалянето на някакъв си изтребител - ама нищо общо.
1
2
 
52
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Хаха, тези нещо са се напушили, не знам какво очакват при управлението на Ердоган паша. След свален самолет, открити заплахи за война и гражданска война в самата Турция не само руснаците, ами и всички останали масово отменят резервации.