Румънците пръснали ?1 млрд. през 2015-а в България

Предимствата: Хотелите ни "ол инклузив" с четири и пет звезди
7 апр 2016 12:07, Елка Василева
26
Румънците пръснали ?1 млрд. през 2015-а в България
Снимка: архив, Булфото

Наближава летният сезон и вероятно румънците ще тръгнат да покоряват туристическите дестинации "ол инклузив" на българското Черноморие, след като миналата година според изчисленията румънците са изхарчили около един милиард евро в България, пише в. "Ромъния либера".

Изданието отбелязва, че предимствата в България са хотелите "ол инклузив" с четири и пет звезди, групирани в различни курорти. "Българите имат ниски цени, защото искат да спечелят пазара, а услугите, които предлагат за тези цени, са добри", коментира за всекидневника туристическият консултант Чиприан Еня.

И в Румъния има тук-там конкурентноспособни хотели, но няма цял конкурентноспособен курорт, казва Еня, който признава, че България има и някои географски предимства - българското крайбрежие е почти четири пъти по-дълго от румънското, намира се по на юг, освен това релефът е забележителен.

"Няма официална статистика за това колко пари годишно оставяме при българите, но мисля, че за един туристически пакет едно румънско семейство (двама възрастни и евентуално едно малко дете) плаща средно по 700-800 евро на сезон", казва туристическият консултант.

Бронислав Денев, икономически и търговски съветник в българското посолство в Букурещ, заяви за Аджерорес, че България е била посетена миналата година от един милион румънци и за осма поредна година румънците са били най-многобройните чуждестранни туристи в страната, посочва изданието.

Той казва, че някои румънски семейства посещават България повече от веднъж годишно, за различни ваканции. "Като включим и бизнес пътуванията, това означава, че румънците харчат общо най-малко един милиард евро годишно в България", обясни Денев.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След като румънците пръснали ?1 млрд. през 2015-а в България защо мутрохотелиерите непрекъснато вият на умряло за туризма?
14
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
брей много паралии тез румъняги бре бре бре .
13
2
 
4
 
! Отговори
ИСТИНАТА Е преди 8 години
пак идва лято пак ще се напълни с леки рускини ще има за нас и румънците а и за имигрантите ФАКТ
12
12
 
4
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 8 години
С ОСТРИТЕ СИ ЕЗИЦИ ВНИМАВАЙТЕ ДА НЕ ГИ ОТБЛЪСНЕТЕ И ТЯХ ,КАКТО ОТБЛЪСНАХТЕ ТУРЦИЯ И МАКЕДОНИЯ ! " ТУРЦИЯ ДЪЛЖАЛА ПАРИ НА БЪЛГАРИЯ ЗАРАДИ РОБСТВОТО ,ТУРЦИЯ ТРЯБВАЛО ДА ПРИЗНАЕ АРМЕНСКИЯТ ГЕНОЦИД ,А МАКЕДОНЦИТЕ СА БИЛИ ИЗМИСЛЕНА НАЦИЯ ,МАКЕДОНЦИТЕ БИЛИ БЪЛГАРИ ... "! АКО И НА РУМЪНЦИТЕ ОТКРИТО ЗАПОЧНЕТЕ ДА ИМ ГОВОРИТЕ ГЛУПОСТИ ,ЧЕ ДОБУРДЖА Е НА БЪЛГАРИТЕ И РУМЪНИЯ ТРЯБВА ДА ВИ Я ДАДЕ ,ТОГАВА ЩЕ ЗАГУБИТЕ И ТЕЗИ РУМЪНСКИ ПАРИ КОИТО В МОМЕНТА ВЛИЗАТ В БЪЛГАРИЯ ! МНОГО ВНИМАВАЙТЕ КАКВО ПЛЯМПАТЕ !
11
5
 
5
 
! Отговори
БОЙКО ОТНОВОПРЕЦЕКАН преди 8 години
А ОТ ТОЗИ 1 МИЛИЯД ХОТИЛИЕРИТЕ ГИ ПРЪСНАЛИ В ОФШОРКИ
10
4
 
4
 
! Отговори
вижте се българи преди 8 години
Смеехте се, че Дачията(с лиценз на Рено) е ***, а много от такситата с които возите румънския турист са Дачии!Да,производството на Булгаррено бе съсипано от бай ***!Смеехте се, че произвеждаме английския Москвич Ровър, но и там фалит!
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Румънското Черноморие е кофти, там където е горе долу топло и става е много мръсно морето, тъй като точно там се влива Дунав в Черно море. А Дунав вероятно е една от най-мръсните реки в света. На цяла Европа мръсотиите се изливат в нея, отгоре на това е и плавателна а от корабите редовно изтичат някакви масла, горива, и всякакви мръсотии. Това оказва влияние и в България в северното черноморие, Морето ни е най-чисто от нос Емине на юг. За това и южното черноморие е за предпочитане.
8
11
 
2
 
! Отговори
Men преди 8 години
Спокойно, ще дойтат още 2-3години да е поизкъпят в собствените си ла*** и после няма да стъпят тук.
7
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 5:"бетономорието" се отнася за всеки друг курорт в България, но не и за Албена, където почиват повечето румънци...*** откъде да знаеш, явно като повечето оффце ходиш само по южното и си пишеш из нета ей така колкото да не заспиш.....
6
5
 
4
 
! Отговори
др.РоМ преди 8 години
Румънците са от една езикова група с двете държави(Франция, Италия), които ги подкрепят икономически.
5
6
 
15
 
! Отговори
Стефчо преди 8 години
Щото са много бедни Румънците,за това дават по 1500 лв за седмица на Албена.там се чува само тяхната реч. А ни е сме богати и се чудим само къде е най-тънко и да минем евтинко.
4
7
 
7
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
"...за осма поредна година румънците са били най-многобройните чуждестранни туристи в страната, посочва изданието" - ха, аз пък твърдо вярвах на твърденията на тукашните русо-българи, че руснаците били най-много и сега туризмът ни загивал
3
7
 
25
 
! Отговори
вижте се българи преди 8 години
Смеехте се на румънците, че нямали нужда от тоалетна хартия, щото нямало какво да ядат!Сега чакате румънския турист и карате румънска Дачия!
2
7
 
8
 
! Отговори
Proft преди 8 години
Romancite:-) imat gotini romanski automobili Dacia Duster i drugi hubavichki kolichki - iskat si gi porazhodiat sred bulgarskite faitoni i karuci....:-):-):-):-):-) , velosipedcheta bmx i samoletni chasti....:-):-):-):-)
1
13
 
3
 
! Отговори
Варна преди 8 години
Невъзможно, те са много по-бедни от нас.