Яйца и бомбички срещу офиса на македонския президент

Демонстрантите поискаха оставката на Георге Иванов
14 апр 2016 07:48, Петя Славова
9

Снимка: БТА 

Демонстранти в Македония, протестиращи срещу президента Георге Иванов, нанесоха сериозни щети на негов офис в Скопие, предадоха световните агенции, като се позоваха на местни медии.
 
Те са разбили прозореца на обществената приемна на Иванов в столицата, след което нахлули в помещението и започнали да изнасят мебели и документи и да ги палят.
 
Преди това демонстрантите призоваха президента да подаде незабавно оставка. Те замеряха сградата с яйца, пластмасови бутилки и бомбички.
 
Изпочупени бяха прозорци и на намиращата се наблизо сграда на министерството на правосъдието.Пострадаха няколко души, сред които журналисти. Полицията разпръсна множеството с палки и задържа няколко човека.
 
В протеста участваха няколко хиляди привърженици на основната опозиционна сила в Македония, социалдемократите.
 
Те недоволстваха от решението на президента да спре всички съдебни преследвания във връзка със скандала с масовите подслушвания в страната, жертви на които са станали над 20 000 души.
 
Иванов помилва общо 56 човека, представители на правителството, но и на опозицията - решение, което предизвика критики както в Македония, така и в чужбина. Този ход може да предпази корумпирани политици, предупредиха Съединените щати.
 
Скандалът, предизвикан от масовите подслушвания, потопи Македония в тежка политическа криза. На 5 юни в страната ще бъдат произведени предсрочни парламентарни избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
4
 
! Отговори
t-rex преди 8 години
Като чета коментарите си вадя извода, че коментиращите са спрели да четат статията веднага след заглавието, камо ли да прочетат нещо допълнително по темата... А точно на това се казва *** народ. Не чете и не мисли, но призовава към революция.
4
1
 
1
 
! Отговори
Отврат преди 8 години
Платени протестъри предатели отидете си намерете нормална работа
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Заформя се май македонска пролет за това че не пускат пришълците. Ще видим до къде ще стигнат нещата. Пак американците имат пръст в цялата работа.
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да се оправят сами. Повечето от тях отрекоха с Великите сили, че родина им е България. Сега нека се оправят сами и нека щатито уж им помага, както и другите чужбини. Който отрича България - добро не е видял. Жал ми е само за тези македонци, които се признават за българи и признават родината си. Сърбите и Русия също са виновни. Русия не направи нищо против Великите сили, а уж подкрепяше България. Сърбия заличиха и избиха българите там и водиха воини с нас.
1
2
 
23
 
! Отговори
Добри преди 8 години
Бедните македонци показаха на бедните българи защо са бедни и как трябва да се борят,а не само да мърморят.Нашите политици не стигат до помилване ,защото корумпирани съдии ги оправдават на часа. Време е да се вдигнем и да ги пометем всички. Крадците нямат партиен цвят.