Черен юни за турския туризъм! Руснаци и германци – йок

Анкара поглежда към Техеран – хотели, съобразени с исляма
21 юни 2016 20:40,
208
Черен юни за турския туризъм! Руснаци и германци – йок
Снимка: архив, Булфото

Данните за туристическите посещения в Турция показват, че по-слаби резултати от тези, които са регистрирани през настоящия месец юни, не е имало. Затова туроператорите нарекоха месеца "черният юни" на турския туризъм.

Анталия до миналата година бе столицата на морския туризъм и хотелите се пълнеха почти на 100 процента, но сега изпраща юни със спад от 58 на сто. Числото на руските туристи е спаднало с 98,5 на сто, на германските - с близо 45%.

Още по темата

Причината за драстичния спад на туризма е кризата с Русия заради сваления самолет.

Германските туристи пък престанаха да идват в Турция заради терористичните атентати, в които загинаха и германски граждани.

Политическите разногласия между Турция и Германия, втвърдяването на тона между германските и турските политици също са оказали значение за спада на туристите, посочват специалистите. Германия бе най-големият пазар на Турция сред европейските страни.

Отбелязва се и спад в морските круизи, за които Турция бе много добра дестинация. В последно време обаче са били отменени 220 круизни маршрута през Турция.

Изненадата обаче дойде от Украйна. На 100% са се увеличили украинските туристи през юни в сравнение със същия период на 2015 г.

Надеждата на турския туризъм е да привлича повече арабски туристи, включително от Иран. За тази цел все повече хотели главно по средиземноморското крайбрежие се обособяват според традициите на исляма - отделни плажове за жени и мъже, отделни ресторанти и т.н.

Въпреки това обаче числото на арабските туристи, посетили Турция, засега е под очакванията. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
руснаците са в Кипър и Гърция германците са традиционно в Испания и Португалия но виж турските хотели са празни празни като кухата ти кратуна
23
2
 
25
 
! Отговори
до СМЕШКОВЦИИИИИИИИ преди 7 години
Веднага да отидеш да целунеш ръка на руснаците и германците и да им се изивиниш, че ако спрат и парите, ще се движиш с козел вместо с кола по турските улици.
22
2
 
29
 
! Отговори
айде преди 7 години
До Анонимен27кажи кои са тези велики турци които познава света с техните достижения ?? моля само да не ми разправяш за кози.чки и сапунчета , че тук сме европа и тези ви особености не са ни присъщи.какво точно е построил великият ви народ не разбрах също....имате един константинопол и няколко заграбени европейски града но има народи които са известни с културата си ...посочи някое световно известно турско музикално или литературно произведение...бе с кво се гордеете не разбирам
21
2
 
37
 
! Отговори
до Варна преди 7 години
"За пета година ходим в Турция и пак бих отишла.Всеки ден акостираха по два круизни кораба на пристанището.В историческите обекти е засилена охраната.Отидете наистина да починете!"Предай на турското посолство, че са слаби в съчиненията. И камуфлажа ти е слаб.
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
абе днес.бгзащо "плевнюю" го цензурирате :D
19
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"За тази цел все повече хотели главно по средиземноморското крайбрежие се обособяват според традициите на исляма - отделни плажове за жени и мъже, отделни ресторанти и т.н."Клетите турчета, връщат се в каменната ера.
18
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
то според *** и България има 3% растеж
17
39
 
10
 
! Отговори
Варна преди 7 години
Преди 4 дни се върнахме цялото семейство от Кушадасъ прекарахме си чудесно . Много спокойно ,чисто , обслужването на високо ниво и много спокойно по пътищата . За пета година ходим в Турция и пак бих отишла.Всеки ден акостираха по два круизни кораба на пристанището.В историческите обекти е засилена охраната.Отидете наистина да починете!
16
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
турците по тъпота са съизмерими само с помаците в България тези вместо да вървят напред се връщат към средновековието щото такава им била религията...няма такива ***
15
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"За тази цел все повече хотели главно по средиземноморското крайбрежие се обособяват според традициите на исляма - отделни плажове за жени и мъже, отделни ресторанти и т.н."Още една причина кракът ми да не стъпи в Турция.
14
1
 
6
 
! Отговори
? преди 7 години
Аз ли имам дежаву или българската журналистическа мисъл се е изчерпала?
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няколко заблудени *** ще го подкрепят.
12
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е да, ама свалиха руски самолет, за да не им проваля офанзивата срещу кюрдите. Друго си е, докато едните ти пазят границите от ИД ти да им покажеш кой си. Интереси, приоритети, те си знаят.
11
27
 
7
 
! Отговори
Румбо преди 7 години
Мисля че турският туризъм няма да фалира и ще се възстанови,стига кюрдите да не подпукат морските курорти наред!Ако има атентати всяка седмица-няма да се оправят.Иначе,статистически погледнато и да има атентати,вероятността да загинеш е по-малка,отколкото да катастрофираш на път за там.
10
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"За тази цел все повече хотели главно по средиземноморското крайбрежие се обособяват според традициите на исляма - отделни плажове за жени и мъже, отделни ресторанти и т.н."===Звучи отвратително.А ще има ли за арабските туристи и забавления от типа на "Как да сглобим шахидски пояс?", "Отстреляй неверника!" и "Дхихадист за един ден."?
9
2
 
13
 
! Отговори
турки капут......... преди 7 години
До Анонимен 5 "идеaлно зa почивкa в турция тaя годинa"Черен юни за турския туризъм! Руснаци и германци йок
8
7
 
31
 
! Отговори
щщд преди 7 години
Защо всеки ден ни занимавате с проблемите на една вражеска държава? Сега им няма туристите,догодина оня пезевенк ще им нахлузи фереджета и т.н. Кой каквото посял да си го жъне,но тази тема вече се износи.
7
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
бг. морето е пълнa трaгедия от години не стъпвaм тaм, или турция или гърция остaнaлото не е зa хорa
6
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин ги предупреди преди месеци, че турския туризъм ще страда. Имаше имаше турски подигравки, турско биене в гърдите "колко сме велики, можем и без руснаците" обаче дойде лятооо...
5
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
aве кви сa тия злобни рускиaгентурчици дето се нaдрисквaт тукa? егaти мaйтaпa,