Фетхуллах Гюлен: Ердоган стои зад преврата!

"Не съм много притеснен от молбата за екстрадиране"
18 юли 2016 09:07,
61
Фетхуллах Гюлен: Ердоган стои зад преврата!
Снимка: Reuters

Стоящият в изгнание в САЩ турски духовник Фетхуллах Гюлен, чиито последователи са обвинявани от турските власти за провалилия се преврат, заяви, че ще се подчини на всяко решение да бъде екстрадиран, но заяви, че според него президентът на Турция Реджеп Ердоган е организирал преврата, съобщи Ройтерс.

"Не съм много притеснен от молбата за екстрадиране", заяви Гюлен.

Още по темата

Турските власти съобщиха, че в момента готвят молба за екстрадиране на духовника, а правителството на САЩ обяви, че би прегледало всяка официална молба от Анкара.

Междувременно стана ясно, че хиляди души са подписали в неделя петиция, поместена на официалния интернет сайта на Белия дом с призив да се екстрадира Гюлен.

"На 15 юли 2016 г. имаше опит за преврат за свалянето на законното и демократически избрано правителство на Турция. Оттогава стана ясно, че организаторите са малка група войници, лоялни на Фетхуллах Гюлен и неговата терористична организация", пише в петицията.

В нея се посочва, че Турция, отдавнашен съюзник на САЩ в Близкия изток, е класифицирала Гюлен като терорист и президентът на САЩ Барак Обама трябва да съдейства на турското правителство за екстрадирането на Гюлен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Гюлен бил организаторът на преврата,дотук добре,но защо толкова години е в САЩ,при положение че Турция им е "пръв съюзник"?Или смятат да пречат всячески на сближаването й с Русия,заради преноса на газ?Дано не го отнесем ние.
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен29 Набии си тъпата кратуна че ,,преврата,,е организиран от управляващите . Щом ми показват снимки от Сирия ,Египет ,скара ,кебапчета и пиене на корем . А и воиниците без патрони....Куха кратуно -,,преврат ,,-Кристална нощ организирана от Ердоган и Сие.
34
0
 
5
 
! Отговори
dog преди 7 години
Всъщност демокрация какво значи? Деспотизъм под прикритие, управляват същите тикви, но под предтекста, че тълпата сама ги е избрала.... Значи, демокрация е изборът на 50% а останалите живеем в кошмар....
33
4
 
11
 
! Отговори
Лермонтов преди 7 години
Разликата между Пожарникаря и Ердоган е огромна !Скоро бях в Турция и разговарях с местни, коитоми заявиха че положението на бедните хора там се еподобрило значително след идването на Ердоган на власт.От няколко месеца в страната има закон, според койтоне може да съществува заплата по-малка от 1300 лири,което означава че минималната заплата там е ДВОЙНОпо-голяма от тази у нас.Боко Тиквата освен ДЪЛГОВЕ, БЕЗРАБОТИЦА и ИНФЛАЦИЯ,не е дал на страната ни . . . НИЩО ПО-ДОБРО до този момент !?
32
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Наблюдател Прав си ! Защо спираш с Турция , мюсюлманството и демокрация е несъвместимо.
31
0
 
13
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Турция и Демокрация е като "дървено желязо". Това нелепо съчетание за турската действителност съществува най-вече благодарение двуличието - двойния стандарт на Запада. Да определяш държава агресор за Демокрация е политическо безочие!
30
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе, ,,Калояне'', ти НАТО-вска Турция ли говориш... За Турция, която пази небесата ни и водите ни... Бря,бря, сефте чувам таквиз лошотии.
29
14
 
4
 
! Отговори
Anonimen преди 7 години
Fethullah trabva da otgovaria za deyistviyata si.Tryabva da se ekstradira v Turciya.Turciya ne e siriya.Naroda podkrepia prezidenta si.
28
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 34 Гурбетчийска от.репко, значи според теб сирийският народ е бил против Асад цели 12 години, но и дума не са казвали срещу него и за изведнъж идват хамериканците с платените си главорези и сирийският народ застава на страната на тези главорези? Оли.гофрен потурчен!
27
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 32 Гурбетчийска от.репко, Как от 2000-та година Асад е на власт със законно спечелени избори и сирийците си живееха мирно и тихо с образование, с медицина... и как сирийският народ започна да не го обича, след като хамериканците се намесиха 2012 в държавата му? М Нещо съвпадение Ли? Толкова си про.ст!
26
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сини или червени комуниста си е комунист. За разлика от нас в Унгария, Чехия, Полша имаше достатъчно хора, които знаеха и виждаха, че така не може да продължава. И се бореха за това. Поради тази причина народите им сега живеят по-добре. Не беше добре със Сталин в Русия, както не беше добре със бай Ташо тук. А и самият бай Тошо накрая си призна /поне имаше доблест да го каже/ - "Социализмът беше едно недоносче"
25
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ОТ *** До Анонимен т.ъпак до 24 Гурбетчия, ами нали това искам да ти набия в ку.хата кратуна, че Един военен преврат винаги е незаконен, но военните не ги интересува това- важното е постигане на целта, а тя е сваляне на властта чрез силови мерки.АМИ И АЗ ТОВА СЕ ОПИТВАМ ДА ОБЯСНЯ НА Т.ЪПАТА ТИ КРАТУНА , ЧЕ ВСЕКИ ВОЕНЕН ПРЕВРАТ Е ОБРЕЧЕН КОГАТО ТОЙ НЕ Е ПОДКРЕПЕН ОТ НАРОДА ! В ТУРЦИЯ ЕРДОГАН ДОЙДЕ НА ВЛАСТ ЧРЕЗ ДЕМОКРАТИЧНИ ИЗБОРИ ,А НЕ ЧРЕЗ МАНИПУЛАЦИЯ НА ИЗБОРИ !
24
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ОТ *** До Анонимен т.ъпак до 24 Гурбетчия, ами нали това искам да ти набия в ку.хата кратуна, че Един военен преврат винаги е незаконен, но военните не ги интересува това- важното е постигане на целта, а тя е сваляне на властта чрез силови мерки.АМИ И АЗ ТОВА СЕ ОПИТВАМ ДА ОБЯСНЯ НА Т.ЪПАТА ТИ КРАТУНА , ЧЕ ВСЕКИ ВОЕНЕН ПРЕВРАТ Е ОБРЕЧЕ КОГАТО ТОЙ НЕ Е ПОДКРЕПЕН ОТ НАРОДА ! В ТУРЦИЯ ЕРДОГАН ДОЙДЕ НА ВЛАСТ ЧРЕЗ ДЕМОКРАТИЧНИ ИЗБОРИ ,А НЕ ЧРЕЗ МАНИПУЛАЦИЯ НА ИЗБОРИ !
23
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мед ми капе на сърцето когато видя атентат в някой турски град! Давайте кюрдиии!
22
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 24 Гурбетчия, ами нали това искам да ти набия в ку.хата кратуна, че Един военен преврат винаги е незаконен, но военните не ги интересува това- важното е постигане на целта, а тя е сваляне на властта чрез силови мерки. И след като има доста успешни военни преврати по света, да не би някой да е съдил тези хора участвали в такъв преврат след като са дошли на власт? Кой ще ги съди? Чичо САМ? Пещерняк потурчен!
21
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ислямът показа същността си , идлямистите показаха подкрепата за лидера развяващ ислямистки лозунгу. Ислямът е фашизъм и тотално несъвместим с демокрацията. Неможе ислямист да живее в демократичен свят. На него му пречи всеки един с различно мнение. Ердоган е убиец и скоро ще лежат хиляди на сметката му. Но нали аллах е акбар. Това е важното , шебеците да крещят аллах акбар. Турция се оля с кръв и ще продължава. Ще се убие всеки псевдомюсюлманин, това повелява исляма. Това ще направи и султана.
20
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има все пак светлина в тунела и това е фактът, че Ердоган беше принуден да прави втори път избори. Това показа, че не всички турци са склонни да го обожествяват, но че между тях има и мислещи хора.
19
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ОТ *** До Анонимния т.ъпак до 13 Гурбета, майкоооо колко си про.ст не е истина. Нали точно ТИ казваш, че има законно избрано правителство от народа в Турция?!ЗАКОННО ИЗБРАНО ПРАВИТЕЛСТВО , ДА ТАКА НАПИСАХ ! НО НИКЪДЕ НЕ СЪМ ПИСАЛ ЗА ЗАКОНЕН ИЛИ НЕЗАКОНЕН ПРЕВРАТ ! ОЩЕ ВЕДНЪЖ ТИ КАЗВАМ ,ЧЕ СИ ПРЕКАЛЕНО Т.ЪП ЗА ДА МЕ УБОРИШ ! И ДА ТРИЕШ КОМЕНТАРИ ТОВА НЯМА ДА ТЕ НАПРАВИ УМЕН !
18
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
22, напротив- сините комунисти не бяха повече от 1000 души- тези свалили бай Тошо от власт- тях трябваше да ги разстрелят, както трябваше навремето да разстрелят Горбачов и кликата му заради ска.паната му хамериканска перестройка.
17
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
У нас такъв преврат ако имаше 89-та година избитите нямаше да има дека да ги копаме, както казват макетата. От 8 милиона народ един милион бяха действителните членове на БКП, и още 500 хиляди кандидат члена. От всяко семейство партийците бяха по един или двама. То затова сега не сме го докарали до никъде, защото ни управляват същите тикви.