Румънският президент не прие кандидатурата на Севил Шайдех за премиер

Йоханис очаква нова номинация от Социалдемократическата партия
Обновена: 27 дек 2016 13:58 | 27 дек 2016 13:57, Елка Василева
19
Румънският президент не прие кандидатурата на Севил Шайдех за премиер
Клаус Йоханис. Снимка: архив, Reuters

Румънският президент Клаус Йоханис обяви в изявление, че е решил да не приеме предложението на Социалдемократическата партия Севил Шайдех да стане министър-председател на Румъния, предадоха румънските информационни агенции.

"Прецених внимателно аргументите за и против и реших да не приема това предложение", каза Йоханис. Той не посочи мотивите, поради които отхвърля тази кандидатура, отбелязва информационният сайт "Зиаре".

Държавният глава поиска социалдемократите, които спечелиха парламентарните избори на 11 декември, да направят ново предложение за поста министър-председател.

Лидерът на Социалдемократическата партия Ливиу Драгня предложи миналата седмица на среща с президента Севил Шайдех, бивш регионален министър, за новия министър-председател на Румъния.

Тогава Драгня изтъкна, че няма да прави друго предложение за премиер в случай, че държавният глава откаже да номинира Севил Шайдех. Според румънските издания Шайдех е сред най-близките хора до председателя на СДП Ливиу Драгня, който не може да стане премиер, защото има условна присъда за изборни злоупотреби.

Актуална тема около номинацията на 52-годишната Севил Шайдех, която е от турско-татарското малцинство, мюсюлманка е, и е омъжена за сирийски гражданин, бе именно нейният съпруг - сириецът Акрам Шайдех. Сайтът на общността на разследващите журналисти в Румъния "Райз проджект" съобщи, че Акрам Шайдех е поддръжник на сирийския президент Башар Асад.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
2
 
! Отговори
bolbov преди 7 години
Доказателство за марионетния характер на новите европейски членове и пълния флаш на думата демокрация използвана като смокини в лист да прикрива зловещо то лице на капитала и неговите политически слуги.
10
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Bravo!!Chudno mi e v BG kakvo shte bude
9
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съществена грешка. Сирийският съпруг на Шайдех е бивш кадър на БААС. Значи той е всичко, понеже Асад е кадър на БААС, умерената опозиция са кадри на БААС, бившите генерали на Садам - сега ИДИЛ са кадри на БААС. Подозирам, че Путин и Тръмп също са кадри на БААС. Самият БААС пък е кадър на Мосад. По тоя начин Крим, Ердоган, Сирия, Ирак Либия и Палестина са кадри на Мосад. Значи да почакаме, докато там не остане никой. Останалото е за Китай.
8
4
 
18
 
! Отговори
Барак Осама преди 7 години
Мюсюлманка, добре. Женена за сириец, още по-добре. Но ако беше и чернокожа, и лес.бийка, тогава мин.председателството не й мърдаше.
7
5
 
2
 
! Отговори
Местан ефенди преди 7 години
Местан ефенди - проевропеецот защо мълчи?
6
3
 
5
 
! Отговори
толерантен преди 7 години
А, в нашия демократичен съюзник СА кога ще има жена християнка, примерно, Наташа, за шейх, женена за ирански шиит?
5
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днес в Румъния,а утре и други европейски държави!Ислямизацията върви с пълна скорост!
4
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до: ВГР, На пръв прочит и аз казах "браво!" ама май точно заради брюкселски глупости, не е приел какндидатурата.А именно, не защото е жена или мюсюлманка, а защото е съпруга на сирийски поддръжник на Асад, от което от Брюксел май са ужасени!
3
5
 
3
 
! Отговори
Кво става там преди 7 години
АЛО Букурещ
2
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Беше шокиращ фактът,че мюсюлманка от турско-татарски произход женена за сириец може да стане премиер на християнска Румъния.Добре,че президента има още разум в главата си.
1
5
 
27
 
! Отговори
вгр преди 7 години
БРАВО!!! БРАВО НА РУМЪНСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ!!! ДОБРЕ ЧЕ НЕ Е ТРЪГНАЛ И ТОЙ ПО БРЮКСЕЛСКИТЕ ГЛУПИСТИ!!!