Основните политически тенденции през 2016-а

Обществените движения навлизат интензивно в политическия живот
30 дек 2016 13:40, Екип на Bloomberg
1
Основните политически тенденции през 2016-а
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

През 2016 се забелязва много по-интензивното навлизане на обществени движения на терена на политическото действие както в Западна, така и в Централна Европа и на Балканите. Това коментира политологът Ваня Нушева в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Според нея това е резултат както от недостатъчно ефективното функциониране на традиционните политически партии, така и от факта, че социалната структура на западноевропейското общество не е толкова силно стратифицирана и с толкова силни различия, както е била преди 50 години.

Нушева коментира кризата на представителната демокрация и на модела, по който функционират политическите партии.

"Те все повече се отдалечават от традиционния модел, при който политиката е резултат от интегрираните усилия на хората, които се обединяват, за да изразяват чрез свои представители интересите си. Традиционните политически партии у нас и в Западна Европа все повече се превръщат в структури, които недостатъчно адекватно изразяват интересите на членовете си."

Вижте целия разговор във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма кой да зашитава националните интереси на европейците.Вече като тръгнеш по европейските столици няма бели хора само африканоарабски нашественици.Чудиш се това Европа ли е.Докога?