Сърбия – обкръжена от НАТО, опасност от България и Румъния

Руснаците предупредили западните ни съседи за рисковете
13 фев 2017 21:40,
504
Сърбия – обкръжена от НАТО, опасност от България и Румъния
Снимка: Reuters, архив

Руснаците ни предупреждават: НАТО обкръжава Сърбия, опасността идва от Хърватия, България и Румъния, пише белградското издание "Vesti-online.com", като се позовава на интервю на руския външен министър Сергей Лавров пред вестник "Известия".

В коментар за изявлението на руския външен министър сръбското издание публикува коментара на Стевица Дечански, председател на Центъра за международно развитие, който смята, че"НАТО систематично и преднамерено дестабилизира Балканите, като се започне от Македония, премине се през Черна гора и се стигне до Хърватия, която доставя американски хеликоптери, които трудно могат да се приемат за отбранително оръжие.

В интервю пред вестник "Известия" на 10 февруари 2017 г., руският министър на външните работи Сергей Лавров заяви, че "осъществяването на плановете на НАТО в региони, близки до руските граници носят провокационен и дестабилизиращ характер", а като пример за подобно поведение посочи разполагането на допълнителни сили на пакта в Полша и Прибалтика.

Според Лавров в момента се обсъжда разполагането на сили на блока и на територията на други страни от Източна Европа "в частност" България и Румъния, припомя "Фокус".

Руският министър посочва като притеснителни за страната му програмите за модернизацията на въоръжените сили на страните от НАТО и строителството на нова военна инфраструктура.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


504
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
0
 
13
 
! Отговори
Дедо Гого преди 7 години
Това идва малко в повече...Никой не се е засилил да напада Сърбия ! Защо да напада, причина ???
160
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отново руска провокация!Балкански съюз и нов ред на балканите и транзита от тук! Опитват се отново да ни сбият най-бедните и комплексираните. Сърбите са християни и съседи! Не пишете глупости утре не знаете дали съсед няма да ви помага.
159
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сърбия, Турция и Русия - братя от векове за векове! Един народ - една нация. СърТуРуци.
158
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То затова Герб докара тук Брегович да пее песни в прослава на сръбската артилерия. И хубаво им плати.За същите пари родните хореографи щяха да спретнат чуден новогодишен български фестивал. А сега очаквайте Лепа Брена да подкрепи предизборно тиквите.Уж концерт туй онуй....
157
0
 
8
 
! Отговори
до 233 преди 7 години
изостаналата сръбска армия ли е добре окомплектована:)))))с парите от българските туристи изглежда,които правели резервации там,защото било евтино:))))))да ти имам социалните контакти:)))армията им е модерна колкото македонската:))))
156
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 335 "Кога се гине - певати треба!" :))
155
1
 
17
 
! Отговори
да преди 7 години
сърбите ги утрепахме от бой Първата световна война..още помнят как бягаха като напикани..за боя,който ядоха 1885 година даже не говорим..добре,че беше Австро - унгария да ги спаси иначе си заминаваха:)))
154
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЕРДОГАН Така е, турците винаги са били прявата в зърното на кантара. Не може да им се има никакво доверие, защото никога не знаеш какво мериш. Затова всички сирийски бежанци трябва да изпратим в кърджалийско и Делиормана. Ще е най-хуманно, защото там има инфраструктура. Ще отгреждат овце и ще пържат пилци.
153
9
 
6
 
! Отговори
до 335 преди 7 години
И на един от тея острови се роди една велика сръбска песен, която сърбите пеят в спортната зала в памет на загиналия руски хор. Живела Сърбия!
152
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И в романа ,,Изпитание'' е така. Цяла София кавалери и се предлага, министри, адютанта на княза също, всеизвестният капитан Марин Янакиев Маринов, а нашата отишла при капитан Катанич. Факт! Салич, Росич - все натам отива. Само комуниста пиянде Георги Димитров бележи във ваша полза.
151
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сърбите, като ги нагъзят винаги бягат по острови. Сега обаче няма никакъв свободен остров. От чисто хуманитарна гледна точка е добре да им заделим един на Дунава. Щото при това свръхзастрояване то и върби не останаха.
150
0
 
6
 
! Отговори
до 328 преди 7 години
Много ти здраве от поручик Живарев, 3 -та опълченска дружина, котленски зет!
149
3
 
16
 
! Отговори
Луд преди 7 години
Русофили, ето какви приятели са ни Рашките!
148
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 323 Тоя възход там му викат "вставание с колен". Позата е с едно нещо отзад надупено право нагоре.
147
3
 
0
 
! Отговори
325 преди 7 години
Минус, минус, ама ФАКТ!
146
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сърбите ви сразиха при Каймакчалан и Добро поле. Факт! Там където нямаше сръбски дивизии българите удържаха.
145
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Крадецът на прасковиРусофилите сте най-големите патриоти. А ако офицера беше руски, щяхте да имате жълто на гащите!
144
14
 
3
 
! Отговори
Крадецът на праскови преди 7 години
Жената на българския полковник се гушна със сръбския пленен капитан! Факт! И много други подобни факти доказващи превъзходството на сръбския и сърбохърватския тип мъж. Спаска Митрова ламята и тя така. В литературата, киното и живота. Извън филма дори още повече Коканова с Раде Маркович. Живела Сърбия!
143
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те затова сега дядя Пу им дава шест върнати от индийците МИГ29, които никога не падат, щото не могат въобще да хвръкнат. Техника нямаща аналог не само в света, ами и в галактиката. И сръбската армия ще стане космическо-галактическа.
142
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сърбете ще ги направим роби, по цел ден само да правят плескавици и да варят ракия.