Експерти: Албанците започнаха създаването на третата си държава!

Отново имаме дестабилизация на Балканите, оценяват анализатори
28 апр 2017 11:52, Елка Василева
213
Експерти: Албанците започнаха създаването на третата си държава!
Снимка: БТА

Сблъсъците в Македония лесно могат да прераснат в етнически конфликт между македонци и албанци, заяви сръбският анализатор Зоран Драгишич.

"Това е последният удар, който, боя се, Македония няма да може да издържи. Беше въпрос на време кога ще се случи нещо подобно, което ще вкара Македония в агония. Боя се, че след това трудно може да се намери решение", каза Драгишич, цитиран в сръбския вестник "Вечерне новости".

Той припомни, че при разпадането на Югославия се случи нещо подобно, когато всеки отиде към своя лагер.

"Същото ще се случи и в Македония, страхувам се, че конфликтът между партиите на Никола Груевски и Зоран Заев ще премине в етнически конфликт между албанци и македонци", каза Драгишич.

Експертът Драган Симеунович каза, че главният въпрос е какво ще се случи с парламента, но е факт, че албанците са се придвижили в посока създаване на Велика Албания.

"Албанските екстремисти са готови да навлязат в Македония, това положение повече импонира на албанците, докато Европа не каже "против", но се съмнявам в това", каза експертът. Според него е сигурно, че албанските въоръжени сили няма да се активизират, докато масата не опита да направи нещо насила.

Според сръбските анализатори албанците са започнали създаването на своя трета държава на Балканите. Според Драгомир Анджелкович става дума за опит на албанските сили да разтурят Македония.

Съдржан Перишич смята, че в това си начинание албанците имат подкрепата на Запада и НАТО, иначе не биха се осмелили да предприемат такава стъпка.

Експертът Джевад Галияшевич оцени, че случващото се в Македония не е македонска, а балканска криза.

"Отново имаме дестабилизация на Балканите. Отговорни за тази криза са брюкселската администрация и правителствата на западните страни и НАТО. Креаторите на тази криза са точно на тези адреси", каза Галияшевич.

Според него Черна гора ще е следващата мишена и точно поради тази причина не се подписвало споразумението за демаркация на границата между Косово и Черна гора. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е така да се каже следващ етап от дестабилизация на Балканите, след Югославските войни от деведесетте години. Тогава не успяха да въвлекат България пряко, и с Македония удариха на камък, но сега ще се опитат отново, за нова сметка и със значително намалена съпротива от страна на цивилизованото население. Историята обаче подсказва, че на този шантав полуостров който си е наврял гагата, добро не е видял. Дано все пак нещата да не бъдат с лош край.
106
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Националистите от ОП да отиват в Македония да се борят за идеите на руския панславизъм.
105
5
 
16
 
! Отговори
Яне преди 6 години
Македонците, като наследници на великият Александър Македонски и като народ съществуващ от хилядолетия , ще трябва да се справят и с това...нали все пак са големата работа...но защо ми се струва, че по-скоро такива измислени нации и държави не изкарват дълго!
104
11
 
6
 
! Отговори
xax преди 6 години
Тук наизлезнали някакви коминтерновци и ми говорят за християни и мюсюлмани. Защо ли от 140 години само братя християни се бъзикат с нас, има ли един от вас руски фенове, който ще ми обясни? По-добре да изядеш 20 шамара, но от православен, вместо да общуваш с мюсюлманин. Като оставим обичайните тролски коментари - да - ЕС трябва да направим повече и да се намеси по-грубо в Македония. Безпристрастна и бърза намеса, за да няма после онеправдани и прецакани.
103
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунистическият фашизъм избуя в Македония.
102
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Гошо Абе Гошко рабрали че твоят приятел ламарината"скоро ще загуби девствеността си??Купи му една фанела на раета за спомен и един некролог..!
101
1
 
4
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
до 112Нека носим и плюшени мечета...
100
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да седнем всички зад компютрите и да защитим православните си братя! В краен случай а организираме мощен гей-парад в София в чест на Хефестион дружката на Аце Великиот!!!
99
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо все трябва да чакаме някой да ни защитава? Тука сме 7-8 балкански страни ? Дали Албания ще тръгне срещу всички? Единството прави огромна сила мислете малко....стига се карахте помежду си .
98
0
 
13
 
! Отговори
Гошо преди 6 години
До Анонимен 106Искате да кажете, че западът подкрепя изцяло ислямизацията?
97
0
 
5
 
! Отговори
до 106 преди 6 години
Горе долу си прав. Дано поне този път не ни бомбандират.
96
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А Борисов бил на тайна среща с америчкия посланик и с представители на фанация"Америка за бг"Срещата се е състояла в централата на ГЕРБ,съобщават някои информационни агенции.Каквото каже началникът,все пак...
95
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има предсказание за Балкански съюз , но лошото е че ще стане след като ни разцепят държавите! За това лидерите на балканите трябва да се съберат и да ясно да заявят позиция срещу всеки опитващ се да създаде война тук. Времето изтича.
94
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГРАНИЦИТЕ АМЕРИКАНЦИТЕ ЩЕ ГИ РЕШАВАТ.ЗАТОВА ПЛАНОВЕТЕ СА ТЕХНИ. ЩЕ ДЕЙСТВАТ ПОД ЕГИДАТА НА НАТО.ЛЮБИМЦИ ИМ СА АЛБАНЦИТЕ, А НАЙ МРАЗЕНИ ОТ ТЯХ СА СЪРБИТЕ.ЗА НАС НЕ Е МНОГО ЯСНО.НАЙ-МНОГО ДА НИ ДАДАТ НА РУСИЯ, КАКТО НАПРАВИХА В 1944 Г.
93
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами Балкани, място за мерене на *** на Русия и Запада. Във всички случаи навсякаде, където бяха направени всички възможни работи да бъдат изгонени от обитанията си българите и настанени албанци и турци, намазаха турците и албанците. Но ясно трябва да се каже, че началото го даде Русия, чрез "подаръците" си. Това разпали гигантските апетити към българските земи.
92
1
 
11
 
! Отговори
Фашисти на власт преди 6 години
Никой не вярва вече на експерти заради тях БГ стана най-корумпираната,болна и бедна държава в света,сега пък за капак ще боледуваме и с фуражки на чело ,чака ни управление тип Кадафи с европейска подкрепа или по точно гавра!
91
0
 
15
 
! Отговори
Колко сме загубени преди 6 години
Не може ли най-сетне да спрем да обслужваме чужди враждебни интереси на Балканите и са направим един икономически съюз? Поне няма да ни обират до шушка външни сили
90
13
 
2
 
! Отговори
ВАСИЛЛИС СТИЛИХОН преди 6 години
ФИРОМ ГУУД БАЙ .--ВРЕМЕ Е РОДНИЯ ГРАД НА ВЕЛИКИЯ ВИЗАНТИИСКИ ВАСИЛЕВС ЮСТИНИАН ВЕЛИКИ--СТОБИ, ДА СЕ ВЪРНЕ В МАЙКА ГЪРЦИЯ, 2/3 ОТ РИРОМ Е С ГРЪЦКО МИНАЛО , ТОПОСИ, ОНОМАСТИКА И ЕТИМОЛОГИА.МОНАСТИРА, ПЕРИСТЕРИ, ПЕЛИСТЕР, ПЕЛЛАГОНИА = ОБРАТНО В ИСТИНСКАТА ДРЕВНА ВЕЛИКА ХЕЛАДО МАКЕДОНИА.ГЪРЦИЯ ПОДКРЕПЯ АЛБАНИЯ.
89
1
 
11
 
! Отговори
Спомени от Самуилово преди 6 години
Преди време, когато започна това делене на албански държави си казах, че е ред и на Великата мАкедония! Надуваха се зъбиха се на лево и десно, ама не се замислиха щот са горди голи дупета, че западните покрайнини като отпаднат от македонски граждани нищо не остава! Кой остава грък, кой българин, албанците ще се отделят и на финала вече се вижда залеза на едно жалко съществуване! Македонйо, горд народ живее по твоите земи, само дето е сляп и не знае кой е!
88
3
 
28
 
! Отговори
Кежон преди 6 години
До ХА-ХА-ХА !Македонците са си настроени срещу нас не от албанци, а от други уж наши християнски "братя", а именно сърбите...Не знам какво ги жалите, при положение, че ни ненавиждат. Въобще не ми дреме за тях, въобще не ми дреме кой каква религия има, а какво отношение има към мен и към моя народ. Какво те грее, че някой е твой християнски "брат", при положение, че същия този човек ще ти забие ножа в гърба при първо възможност