Острието на атаката в Македония – насочено към опозицията

Журналистът Коста Филипов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria
28 апр 2017 20:24, Екип на Bloomberg
7
Острието на атаката в Македония – насочено към опозицията
Снимка: Reuters

Острието на атаката в Македония е било насочено не толкова срещу албанците, макар че формалният повод е избирането на албанеца Талат Джафери за председател на парламента, а по-скоро към опозиционния социалдемократически съюз. Това коментира журналистът Коста Филипов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Шест или седем човек от депутатите македонци са претърпели най-сериозни наранявания и само един от албанските лидер - Зиадин Села, лидер на т.нар. Алианс на албанците, е бил ранен", обясни той. 

Груевски смята, че при нови предсрочни парламентарни избори би могъл да осигури повече парламентарно присъствие за своята партия, отколкото сега, коментира още журналистът, отбелязвайки, че това би му дало шансове да блокира продължаването на мандата на специализираната прокуратура, който трябва да изтече началото на юни.

"Ако се продължи мандата на специалната прокуратура, обвиненията срещу Никола Груевски ще последват неизменно", посочи журналистът.

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria 


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От страх да не бъде съден, ако изпусне влстта, груйо ще предизвика гражданска война. Той до вчера беше в коалиция със същите тези албанци, срещу които скача сега.
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КОРУПЦИЯ ИМА. СПРАВКА БЛУМБЪРГ
3
4
 
7
 
! Отговори
Избирател преди 1 година
Поредна намеса на американците. Защо светът мълчи.
2
9
 
4
 
! Отговори
Предложение преди 1 година
Искате ли да вземем да ги нападнем тия и да ги превземем? Много по-силни сме от тях, а тях никой няма да ги защити - не са в НАТО, не са никъде и никой не ги обича!
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Журналистът е в ефира!!!