Средната нетна заплата в Румъния – над 1000 лв.

Регистриран е ръст от над 14% само за една година
9 май 2017 11:49, Елка Василева
86
Средната нетна заплата в Румъния – над 1000 лв.
Снимка: архив, Reuters

Средната нетна работна заплата в Румъния се е увеличила с 4,7 процента през месец март тази година спрямо предходния месец февруари до 2342 леи /1007 лева/, показват оповестените днес данни на Националния институт по статистика.

Средната брутна заплата е отбелязала ръст от 4,8 на сто за посочения период и е достигнала 3256 леи /1400 лева/, отбелязва агенция Аджерпрес.

Най-високи са заплатите в сектора на информационните технологии - от 5880 леи нето /2500 лева/, а най-ниски - в сферата на хотелиерството и ресторантьорството - от 1369 леи нето /590 лева/.

Спрямо март миналата година средната нетна заплата е регистрирала ръст от 14,2 процента, показват още статистическите данни.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още по темата: Румъниязаплата
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде този с "шефа ми в Европа..." по-леко, че IP-то му е от Мало конаре.
29
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия да идат по света да видят как е после да се наричат бизнес смешницил
28
3
 
27
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Преди мен - колегите написаха решаващата разлика - румънците не ги мързи да напълнят улиците, и площадите с протест против корупцията, и своеволната смяна на законите!Утрепаха Чаушеско...а ние нашия овчар го угоявахме до последно - и още има и д и о т и и посттекезесарски мекер енца дето ронят сълзи на гроба му!Заслужаваме си всичко, което се случва....или не се случва в България!Нямаме граждани - само избиратели...( на ***, и мутри) то май други няма!
27
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние България я знаем. Не се прави на по-умен от другите. Не си. Кажи лично ти какво направи за тази същата държава за да е добре. Само ревльовци пред компютрите.
26
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Европа моя шеф е 5-то поколение бизнесмен и не кара джип мерцедес, знаете ли ЧЕ. Има и фирма за IT сървърите във фирмата му са още HX-20 с други думи са едни от най първите, не ги сменя защото трябва да даде 100 000 еввро е тъй за нови които са с китайски части. Тук и чистачката получава 2 500 евро.
25
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спокойно, няма кой да бачка и кражбата на кадри от няколко месеца е в ход, така, че който иска квалитетни кадри знае как става!
24
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България е най-изостаналата страна не само в ЕС,но и на континента Европа.И по доходи,и по процент социално слаби,и по икономика,и по свобода на медиите,и по престъпност и корупция.По абсолютно всичко ние сме на последно място.Дори и този мижав стандарт на 20% софиянци е измамен,защото се дължи не на реална икономика,а на държавна хранилка,подплатена с милиарди дългове,както и на прането на мръсни пари,които вече привършват.
23
15
 
2
 
! Отговори
Въпрос? преди 6 години
Имам предвид защо Орешарски не ви повиши средната заплата така че тя да е по-висока от тази в Румъния?Червени фуражки?
22
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хейтърите са си виновни. Като не ви харесва, излезте на улицата, бе ***! Ама стоите при мама и тати, 40 годишни тюфлеци. Вие сте срам за нацията, мършляци калпави!
21
4
 
23
 
! Отговори
! преди 6 години
Нали сега ще правим внос на работна ръка :D Само дето нашите пак с тънки сметки. Нали и тази работна ръка не и се бачка за без пари и се ориентира към Западна Европа. Откъде ще са следващите? Бангладеш???
20
7
 
13
 
! Отговори
Ало,ало преди 6 години
До Анонимен 21 Абе пич какви нещастници бе ти знаеш ли че за общ работник за 300 лева в провинцията ти искат средно образование?!
19
7
 
36
 
! Отговори
тъпчо преди 6 години
Е как ще ги вдигнат заплатите!? Нали шефа на баничарницата трябва да кара нов джип Волво, шефа на мандрата трябва да сменя бмв-то като излезе следващия модел, шефа на хотела трябва да води любовницата до Дубай. Как да им искаш повече пари на тези хора?! Сърце не ми дава...
18
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добро утро Румъния след 5 години ще има средна заплата 2000 лева и много добра покупателна способност!!!
17
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Реват колко сме зле, колко добре били другите, а те по цял ден клюфтят пред компютрите и чакат някой някак си да ги направи богати. Нещастници!
16
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ме интересува какви са пътищата в Румъния! Интересува ме какво пише в доклада за напредък. Този доклад който го четат инвеститорите​.
15
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и кво от това?!
14
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отидете за няколко дни в провинциална Румъния и тогава пишете тук. И за вътршните им пътища, с ямите и каруците. Аман от нихилисти! Вие сте виновни за сегашното положение, вие мишоци!
13
3
 
34
 
! Отговори
9 преди 6 години
Нормално,там политици влизат в затвора...
12
2
 
32
 
! Отговори
до 13 преди 6 години
Тук точно няма да си направим интерестно как в цял свят само българския работодател все нещо не му е наред, все го е закъсал все нещо пречи ама вместо да иска да промени нещо той се бие у гърдите колко е велик. При тъй наречената приватизация само най-големите бандити и никадърници пркопсаха и стнаха кредитни милионери.
11
8
 
34
 
! Отговори
tt преди 6 години
До 3Защотот Ореха поиска 1 млрд заем всички скочиха и го свалиха, докато бат ви бойко изтегли 17 млрд и никой не гъкна.