24 са загиналите при жестоката катастрофа в Турция

Почти всички жени - роднини, съседки и колежки
Обновена: 13 май 2017 22:16 | 13 май 2017 22:14, Петя Славова
16
24 са загиналите при жестоката катастрофа в Турция
Снимка: БТА

Двадесет и четири души, сред които 21 жени и едно момиче, са загинали по последни данни при днешната автобусна катастрофа в Турция край Мармарис.

В автобуса пътували група жени от град Буджа, окръг Измир, които пътували към курорта, за да отпразнуват заедно Деня на майките.  Турция ще отбележи празника утре. Тази година обаче той бе помрачен от тежката катастрофа, която почерни десетки семейства.

В групата били все познати една на друга жени - роднини, съседки и колежки.  В автобуса пътували общо 34 души - 31 жени и трима мъже, съобщава БТА.

Освен 22-те жени са загинали и двамата шофьори на автобуса. 10 ранени са настанени в болници. Сред загиналите е и жената на организатора на екскурзията, Назлъ Джейлан. Тя пътувала в друг автобус, но на една от почивките слязла и се качила във фаталния автобус.

Още по темата

Валията на Мугла Амир Чичек посочи, че катастрофата е станала на пътя Мугла-Анталия, който е с остри завои и дълбоки пропасти отстрани.

"По всяка вероятност спирачките на автобуса са отказали или той не е успял да вземе завоя, блъснал се е първо в една кола, след това - в крайпътните бариери, и се е преобърнал от 30 метра височина в пропастта, разказа ръководителят на местната власт.

Автобусът се разпилял на парчета, труповете също", заяви валията. По думите му в полицията е задържан организаторът на екскурзията Мурат Джейлан, който наел катастрофиралото превозно средство.

Съобщени бяха имената само на ранените. Между тях е едно 10-месечно бебе, чийто живот е вън от опасност.
Засега все още не са огласени официално имената на загиналите, като спасителните екипи издирват техните документи. След като бъде установена самоличността на всички жертви, тленните им останки ще бъдат предадени на техните близки, допълни валията.

В Мармарис е сформирана кризисна маса във връзка с катастрофата. Много хора са се стекли на мястото на катастрофата. Причините се разследват от няколко специално назначени следователи.


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.