Румънското правителство пред кризисна ситуация

Владимир Береану в ефира на Bloomberg TV Bulgaria
16 юни 2017 13:00, Екип на Bloomberg
7
Румънското правителство пред кризисна ситуация
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Вътрешно-политически конфликти стоят в основата на политическите трусове в Румъния въпреки доброто икономическо представяне на страната. Това коментира журналистът Владимир Береану в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му Румъния отбелязва най-силен ръст в ЕС - 5,7%. Покупателната способност на румънците е нараснала с 15,5%. Румъния има най-ниска инфлация в ЕС - 0,4%, над 110 хил. нови работни места, най-нисък процент на безработица в ЕС - 5%, а за периода откакто Сорин Гриндяну е премиер чуждестранните инвестиции са нараснали с 1,5 млрд. евро. 

В понеделник в парламента ще има вот на недоверие към правителството, което са определили социалдемократите, коментира още той, допълвайки, че това би бил един от любопитните казуси в историята. 

Според него към нови избори може да се тръгне, ако румънският президент Клаус Йоханис предприеме активна политика.

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами те и украинците палиха и скачаха, ама пак се оказа, че са безгръбначни, защото се оказа, че са се подчинили или подвели. При това на външна политическа сила... Което си е безгръбначие и народопредателство. Външната сила никога няма да мисли доброто на народа. Очевадно е. А то и при нас се случи същото, само че в по - мек вариант.
3
5
 
9
 
! Отговори
Shopp преди 1 година
Ако не сте чували, да ви напомня - румънците са най-вярващият православен народ.
Над 90% заявяват, че практикуват обредите на Източното Православие.

И там русофилия НЯМА.
2
3
 
9
 
! Отговори
румен преди 1 година
До Конь

Като палихме партиен дом,парламент,скачахме срещу Виденов и Орешарски, пак ли бяхме безгръбначни.Тогава нас ни даваха за пример.Друг е въпроса какви бяха последиците от скачането и паленето.
1
4
 
10
 
! Отговори
Конь преди 1 година
Даже и в политическите игри са вече на Европейско ниво Румънците.
Нашите политици не им се налага да играят такива защото управляват безгръбначни и безмозъчни говеда, който колкото и нагло и здраво да ги крадат и лъжат не мърдат даже с ухо...............