Ердоган твърд: Турция вече не се нуждае от членство в ЕС!

Продължаващите от 12 години преговори са изпаднали в застой
2 окт 2017 08:07,
89
Ердоган твърд: Турция вече не се нуждае от членство в ЕС!
Снимка: Reuters

Турция вече не се нуждае от членство в Европейския съюз, но няма да се откаже едностранно от преговорите за присъединяване, заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от Ройтерс.

"Ние няма да бъдем страната, която ще се откаже. Казано честно, ние вече не се нуждаем от членство в ЕС", заяви Ердоган.

Продължаващите от 12 години присъединителни преговори на Турция в последно време са изпаднали в застой.

ЕС е силно критичен спрямо действията на Анкара след опита за преврат миналата година, при които бяха задържани десетки хиляди души, в т.ч. учители и журналисти.

"Ако ЕС иска да направи скок напред, има само един начин да стори това. И той е да предостави на Турция членство и да задейства процес на културно и икономическо развитие", каза Ердоган.

Турският президен обяви още, че страната му не може да игнорира заплахите в региона.

По думите му тези заплахи са насочени не само срещу определени държави, включително Ирак, а и срещу самата Турция.

Ердоган изтъкна за пореден път, че в Северен Ирак е бил проведен нелегитимен референдум.

"Защитата на правата на кюрдското население в иракски Ербил не предвижда отказ от отчитането на интересите на арабите в Мосул или тюркмените в Киркук", каза Ердоган.

Държавният глава на Турция коментира и извънредното положение, въведено в Турция след опита за преврат на 15 юли 2016 г.

Той припомни, че решението за въвеждане на извънредното положение е било взето за ефективна борба срещу терористичните организации.

"Досега никой освен терористите и техните помощници не е пострадал от извънредното положение", категоричен бе Ердоган.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не само че никой не се нуждае от тази грабителска терористична организация ЕС а и всеки нормален човек се бори не само за разпада и а и за осъждането на дерибеите
29
10
 
9
 
! Отговори
ХасАн преди 6 години
До АнонименЕС не преговаря със страни, на които не може да наложи своите правиланапример с Русия, Америка и т.н. Все силни страни.На такива като нас казва ще кляката и изпълнявате всичко и точка. Единствено ние се навиме да си затворим потапно работещ АЕЦ, нито една друга държава не се нави.
28
8
 
29
 
! Отговори
Паткан преди 6 години
Ще изброя малко факти, на нашите разбирачи.1. Турция не иска ЕС, а пазара на ЕС2. Минималната РЗ в Турция е 460 евро, а минималната пенсия 230 евро, а наашите няма да кажа.3. Там при 15-20 г стаж се пенсионираш, без значение възрастта.4. Има пътища, инфраструктура, туризъм, силна икономика, армия и т.н. За Нас членовете на ЕС, няма да кажа.
27
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕС не преговаря със два типа хора едните са терористи другите са хора които спят със кози от кой тип е Ердоган.
26
6
 
22
 
! Отговори
Shark преди 6 години
Ами принципно Турция няма място в ЕС, най-малкото чисто географски тя не е в Европа. Това, че има някакво късче европейска земя не я прави европейска страна, 99% от територията и е в Азия. И това е най-малката причина, оттук нататък започват наистина основните причини, поради които Турция не трябва да е член на ЕС, като най-важната е, че те мразят християните. Нямат работа в християнски съюз. Друг е въпроса, че бъдещето на този съюз е под въпрос, предвид последните събития.
25
2
 
3
 
! Отговори
До До преди 6 години
До до 32Няма общо и с храните дето са 3 та категория за българите нале.
24
13
 
10
 
! Отговори
до 32 преди 6 години
Статията няма нищо общо със пенсиите и всички знаят какви са пенсиите в БГ разбра ли турчино ? Aйде заминава си във вмирисания Анадол там пенсиите са хубави или пиши по статията или си разкарвай зурлата отука. Нито си оригинален нито блестиш със някакъв ум глупави турци ей...
23
9
 
7
 
! Отговори
Нафарфорий преди 6 години
Евразия е новия център.Европа е стара и болна, попаднала в лапите на неофашизма.Последния пример с побоя над жени и старци в Каталуния го доказа.
22
4
 
21
 
! Отговори
позор преди 6 години
Какво като сме в ЕС,доволните са около 20-30%умираме докато чакаме линейка и ни гонят от болниците,в гробищата няма вече места,заради не работещата здравна система умират все по млади хора,това е страшната истина.
21
0
 
19
 
! Отговори
Гатанка преди 6 години
Средна продължителност на живота в Бг. 71 години .Пенсиониране след 65- та година.....
20
3
 
19
 
! Отговори
Господин 100 Евра преди 6 години
40% от коментиращите тук ще са с 200 лв. пенсия на месец и то след навършване на 65 години.Когато останат на студено , гладни,стари,болни и ненужни в мухлясалия панел ще се вайкат ,но ще е късно...
19
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И без това до няколко години еврейогейталашката *** ще бъде разтурена. За какво им е на турците да са там. Само гладници като българите и албанците могат да се радват че са ги цанили в къщата на господарите за слуги, защото ще могат да се наядат от останките от храната.
18
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
S BOIKO I ERDOGAN NAPRED V BORBATA ZA DEMOKRAZIA.
17
1
 
19
 
! Отговори
Размисли преди 6 години
В България-ЕС 40% от пенсионерите са с 100Е на Месец! На месец не на ден 100Е -40% от всички пенсионери! ....Доста стряскащо дори за Етиопски стандарт."Аре дъ въ видъ" -както викаше Волен преди от трибуната на НС и палеше пура от 300 лв бройката след това доволен от себе си....
16
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕС е християнски съюз Ердоган да ходи да си създава съюз със братовчедите си от СА защо не отива защо даже арабите ненавиждат турците и са ги отсвирили отдавна.
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 18д! Защото са башьбозуци амьна коим.
14
20
 
14
 
! Отговори
Турчин преди 6 години
След 50тина години, и ако Ердоган посочи достоен заместник (иншалла!), то по-скоро ЕС ще членува в Турция
13
12
 
13
 
! Отговори
от Берлин преди 6 години
ЕС не се нуждае от Турция и никога не са им трябвали турци освен за мръсната работа турците в Германия масово се препитаат със отпушане на тоалетни и мръсни канали през свобoдното си време пюскат овча лой и смърдят на ***.
12
8
 
16
 
! Отговори
д преди 6 години
А защо турците искат да са в ЕС след като мразят европейците?
11
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този *** който е един от създателите на ислямска държава по черва да се влачи ((( Тия сатанисти 500 г са ни клали и трябва да бъде отмъстено !