Има ли светлина в тунела за името на Македония?

Атина приветства промените в политически план в БЮРМ
19 яну 2018 18:08, Екип на Bloomberg
12
Има ли светлина в тунела за името на Македония?
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Политическите промени, които настъпиха в Скопие през миналата година, бяха приветствани в Гърция, тъй като предходното управление докара двустранните отношения до незавидно състояние. Новото правителство на Зоран Заев има желание да подобри отношенията си със съседите си, в това число и Гърция.

Това посочи в ефира на Bloomberg TV Bulgaria доц. Йоргос Христидис от Университет „Македония“ в Солун.

"Това води до оптимизъм, че спорът за името на Бившата югославска Република Македония, който е на дневен ред вече много години, ще бъде разрешен", смята гостът в студиото.

По думите на Христидис в моемента има прекрасна възможност спорът за името да бъде разрешен с оглед на желанието на Брюксел и Вашингтон за интеграция на Западните Балкани.

Вижте повече във видеото


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
4
 
! Отговори
ЗДРАВКА ГОРАНОВА преди 11 месеца
ДОБРЕ Е ЧЕ ПРАВЯТ ПАМЕТНИЦИ НА ИЗВЕСТНИ БЪЛГАРИ...ТАМАН НЯМА ДА ДАВАМЕ ПАРИ...ЕДИН "МАКЕДОНИСТ" ОТИШЛ В ЛОНДОН, КАЧИЛ СЕ НА ВИСОКО, ПОСТАВИЛ РЪКА НАД ОЧИТЕ, ОГЛЕДАЛ СЕ И НАПЕРЕНО ИЗРЕКЪЛ:..."ЛОНДИН, ЛОНДИН...ВТОРИ КУКУШ !" ТОВА СА КОМПЛЕКСАРИ ОБЛАДАНИ ОТ МАНИЯТА ЗА ВЕЛИЧИЕ, КОЕТО НИКОГА НЕ СА ИМАЛИ !!!
9
2
 
2
 
! Отговори
ЗДРАВКА ГОРАНОВА преди 11 месеца
ИСТОРИЧЕСКАТА ИСТИНА НЕ ТРЯБВА ДА КРИЕ...ТЯ Е КАТО ВОДАТА...НАЙ-НАКРАЯ ПАК ЩЕ СИ НАМЕРИ НАЧИН ДА ИЗЛЕЗЕ НА ПОВЪРХНОСТТА...ТАКА ЧЕ...ОТДАВНА Е КАЗАНО..."НЕ СЕ ГАСИ ТУЙ ЩО НЕ ГАСНЕ " ВСУЕ (НАПРАЗНО) СА ОПИТИТЕ ДА СЕ МОДЕЛИРА ИСТОРИЯТА.
8
2
 
2
 
! Отговори
ЗДРАВКА ГОРАНОВА преди 11 месеца
АКО ТОЛКОВА ИСКАТ ДА СИ ПРАВЯТ НОВА ДЪРЖАВА ТО НЕ ТРЯБВА ИЗОБЩО ДА ФИГУРИРА ДУМАТА "МАКЕДОНИЯ"...МАКЕДОНИЯ НЕ Е БИЛА НА ТОВА МЯСТО, А ПОКРАЙ ОДРИН В ИЗТОЧНА ТРАКИЯ...СТИГА СА СЕ ПРИСЛАМЧВАЛИ КЪМ ИМЕТО АЛЕКСАНДЪР МАКЕДОНСКИ...ТОЙ НЯМА Н И Щ О О Б Щ О С ДНЕШНИТЕ ПОЛИТИКАНИ !!! В СЕГАШНАТА ДЪРЖАВИЦА БЪЛГАРИТЕ НЯМАТ ГЛАС...И ЗАТОВА ПИКАЯТ СРЕЩУ ДОГОВОРА ЗА ДОБРОСЪСЕДСТВО НА БЪЛГАРИЯ С МАКЕДОНИЯ...КАКТО И ЗА ПРИЗНАВАНЕТО НА БЪЛГАРСКОТО МАЛЦИНСТВО В АЛБАНИЯ.
7
2
 
0
 
! Отговори
ЗДРАВКА ГОРАНОВА преди 11 месеца
ЗАЩО НИКОЙ НЕ КАЗВА ИСТИНАТА ЗА МАКЕДОНИЯ. А ТЯ Е ЧЕ И ДО СЕГА В МАКЕДОНИЯ ЦЯЛАТА ВЛАСТ Е В РЪЦЕТЕ НА ВЛАСИ, ЦИНЦАРИ, АРОМЪНИ-ТОВА СА ТРИ НАЗВАНИЯ НА ЕДИН И СЪЩИ ЕТНОС. ТЕ СА СЕПАРАТИСТИ И НЕ ИМ ТРЯБВА ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ...ТЕ ИСКАТ ДА СИ ИМАТ ДЪРЖАВИЦА В КОЯТО ТЕ ДА СИ КОЛЯТ И БЕСЯТ...И ЗАТОВА ВОДЯТ ОМРАЗНА ПОЛИТИКА СПРЯМО БЪЛГАРИЯ...ТЕ НЕ СА БЪЛГАРИ
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Макелбания или Албадония.
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Сърбомания да се нарича.
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Професор хахахахахаха то натам отиват нещата,иначе почти целият медиен пазар в държвчето е под контрола на груьовистите и тоя папу,,няк вчера от тяхна страна Васко НаумовСКИ е от груевото "вмро"и дежурните глупости като от преди 12 години когато античното сърбоманче стана премиер на психиатрията!От мене предлагам следното ВАРДАРСКА МАКЕДОНИДЖА,език,ВАРДАРСКИ,народност ВАРДАРИОТИ/иди//ти/ без албанците и другите ,граждани на най-голЕмата световна психиатрия при това с избягали лекари!!!
3
4
 
3
 
! Отговори
Професор преди 11 месеца
Единствената светлина в тунела е Албания.
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Единственият компромис с името което скопияни ,ще направят е Баш Македония!!!Напълно в *** на пещерният им национализъм!
1
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
то за нас няма светлина в тунела ся за Македония ша и берем кахъра