Ако Македония не влезе в НАТО – пропаст на Балканите!

Експертът Андрей Врабчев пред Bloomberg TV Bulgaria
Обновена: 6 фев 2018 19:09 | 6 фев 2018 19:09, Екип на Bloomberg
47
Ако Македония не влезе в НАТО – пропаст на Балканите!
Снимка: Pixabay

Не трябва да се обръща внимание и да се акцентира върху второспетенни теми, защото протестите са процес, който днес е много впечатляващ за медиите, а утре вече няма особена стойност. Това каза Андрей Врабчев, експерт по международна сигурност и идентичност, пред Bloomberg TV Bulgaria.

Гостът коментира протестите в Гърция и каква е вероятността да се разреши спорът за името на Македония. "По-интересното е, че такива протести нямаше, когато действително се провеждаше антиквизацията на Македония от предишното правителство на Груевски. Тогава бяха издигнати всички тези паметници и бе водена, като партийна и национална политика тази антиквизация, но реакция на радикалните среди в Гърция нямаше. Това е любопитното".

"Въпросът не е защо сега има, а защо тогава нямаше. Сега някой успя да организира тези прослойки. Гърция е страна, която е била водеща на Балканите, по някакъв начин продължава да е водеща. В нея има много модерно мислене, тя е част от ЕС и не може, когато говорим за нея да говорим компактно за "гърците". Очевидно по-либералните части от гръцкото общество нямат проблем с този спор".

Беше разочароващо на отношението на голяма част от гръцкото общество, защото дори за финансовата криза протестите не бяха толкова бурни, което показва, че това е много емоционален проблем и за това се политизира и тази емоция бе успешно употребявана от политиците и от двете страни, каза още гостът.

"Ако Македония не намери пътят си към Евроатлантическия клуб на Балканите ще зейне една пропаст".

Ако Западните Балкани останат извън европейската интеграция на Балканите ще се получи "дупка" от страни, особено що се отнася до Македония, Босна и Херцеговина, които са с много нестабилно положение и които ще има силно руско и турско влияние

"Турция има изключителни интереси в Западните Балкани и тя е изключително умел играч".

Защо подобно развитие е неблагоприятно за България? Осъзна ли Европа, че интеграцията на Западните Балкани е от особена важност? Защо България остана извън спорът, който тече в момента?

Повече вижте на Bloomberg TV Bulgaria


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
до #1:Правителството "ни",работи за интересите на ФАЩ,предимно и на второ място за брюкселските зелки.

За нас то няма "време"(келепир).

Това показва,че булгарраята вече толкова са обезмозъчени,за да чакат,което и да е "правителство",да работи за тях!

Да стоят и чакат,докато се изпарят остатъците от "мозък" и аборигени!!!
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Набутването на която и да е държава в НАТО е просто форма за легална американска окупация - задължително води до разполагане на американски бази в нея!

Даже не и на перденцето "НАТО".Чисто амероканска.

Лаещите срещу СССР и Варшавския договор би трябвало да знаят,че освен в ГДР,в никоя друга държава не е имало съветски бази и войски - по същото време,в Западна Германия имаше бази и войски на САЩ,Англия и Франция,което беше в резултат на договореностите между страните победителки във ВСВ!!
42
3
 
0
 
! Отговори
виж ся,мой дарагой преди 11 месеца
До Анонимен 31

Разбирам русофилските ти пристрастия,лошо няма,но истината трябва да се гледа открито в очите!Напъните на Путин да се прави на могъщ като СССР са обречени по простата причина,че Русия не е СССР!Реално Русия е до Урал с население 150 млн!Една Бразилия има 200 млн!За другите да не говорим!Освен ВПК и нефт не разполага с друго!Единствено ги спасява ядреното оръжие от краварската "демокрация!"
41
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Македония - една третоспенна, маловажна държава, само знаят да крадат история и да се правят на много велики..............а се предадоха на албанците............2 албански партии......албанският език-официален.
Дебели македонски антични кратуни!
40
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Един грък обясни вчера, че американците са казали на Македония - ако не влезете в НАТО ще престанете да съществувате като държава.
39
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
И какво по-точно ще прави Македония в НАТО, че не разбрах??? Значи в ЕС и НАТО вече се приема куцо, кьораво и сакато и после защо се цепят...
38
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"Основател на Македонската нация е великият цар Македон - 3 век пр. Хр."

Евалла, супер, браво. Злато си е купувал от Варна, където са започнали да го добиват и обработват около 4000-5000 години по-рано. Факт. Научен при това.
37
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"Македония е най-древната страна на Балканите."

Така е, прав си. И винаги е била част от България. Не чети глупостите на Маленкопишенко
Неделковски.
36
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Македонците са наши кръени братя.
Грозно е постоянно да ги оплювате.
35
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Основател на Македонската нация е великият цар Македон - 3 век пр. Хр.
34
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
За коя Македония става въпрос? Горна, Долна, Централна, Северна, Нова, Южна?
Уточнявайте ги тия неща де!
33
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До До 29

САЩ Гърция и Турция едва ли са съгласни за България.
32
5
 
16
 
! Отговори
До 29 преди 11 месеца
"Македония може да влезе в НАТО и като част от Гърция и това е целта на Гърция. Може и като част от Албания което е цел на Турция. Но и в двата случая България губи от това НАТО."

А като част от България бе, пич? Какво стана с тази възможност, къде ти се проби логиката?
31
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
НАТО е враг на Европа. Използва се като предтекст на американците да си разположат войските и танковете и да държат европейските народи като заложник. Всеки става длъжен да се обръща срещу най-голямата европейска държава Русия. Американците ги е страх че обединена Европа няма спирка. Евтините руски ресурси и природни суровини съчетани с немската промишленост ще изпратят наглите американочифути на кино.
30
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ако не влезе тази държава, НАТО ще падне право в пропаста Сашо Великовска.
29
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Македония може да влезе в НАТО и като част от Гърция и това е целта на Гърция. Може и като част от Албания което е цел на Турция. Но и в двата случая България губи от това НАТО.
28
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
аве еи експерт къде си тръгнал да коментираш балканите всички те са много по добре от България независимо че не са членове на ес. погледни БЪЛГАРИЯ ОГРОМНА ЧАСТот населението живеят с 200 лева на месец това е пълен геноцид възмущавам се от младите българи защо допуснаха това та това е вашето минало вашите дядо и баба вашите родители нищо не направихте вместо да се опълчите като една съседна държава вие избрахте наи лесното избягахте от родината си за мене вие сте СТРАХЛИВЦИ СРАМ МИ Е ОТ ВАС
27
7
 
17
 
! Отговори
ЕСХАЧ преди 11 месеца
На Балканите.
1Турция играе срещу Гърция и България в посока Султанат.
2Албания за продължаващо развитие на проекта В Албания
3Русия със Сърбия за защита на нейните интереси - да не я обградят и смачкат
4Гърция за защита на тила си от исляма
5Косово - да е обединител на албанците, а не Тирана
6Босна за мюсюлманска дъга под шапката на Анкара
7САЩ - за изолиране на Белград и осигуряване на тила както по времето на Хитлер за бъдещ конфликт с Москва
8София както винаги е вън от играта и ще е жертва
26
5
 
19
 
! Отговори
до 5 преди 11 месеца
Що говориш глупости бе? Младите в Македония взимат наши паспорти и бягат като от ***.Няма никаква работа там,хората в по -малките градове и села по цял ден пият,щото няма какво да правят.Македония няма бъдеще,като християнска и славянска държава! До 20 години й приключва курсът, но ние да му мислим,защото вървим към същата пропаст.
25
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Стефка Ганева Що си толкова *** и пробутваш глупостите на Никос Груюс? Македоните идват от Африка някъде около 800г. пр.н.е. Няколко семейства. Негроиди. В земите на древните Пеони. Постепенно се налагат с кървавата си диващина и дългите копия. Най-характерни са с отцеубийствата, с което гъмжи историята им.