Ердоган към малко момиче: Ако умреш в бой, ще те погребем с почести!

Турският президент беше подложен на критики заради фразата си
27 фев 2018 20:45,
544


Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се оказа обект на сериозни критики, след като каза на момиче във военна униформа, че тя ще бъде погребана с почести, ако умре по време на битка.

Ердоган поканил момичето на сцената с него по време на излъчвана по телевизията среща на Партията на справедливостта и развитието в събота в южния град Кахраманмараш.

Във видео от срещата се вижда, че момиченцето е разплакано още когато отива към подиума, на който е Ердоган. Той я целува и отбелязва, че носи турски флаг в джоба си, пише "The Telegraph".

"Ако тя бъде убита в бой, върху нея ще бъде положен флаг, по Божията воля!", обръща се след това Ердоган към публиката.

"Готова е за всичко, нали", пита още турският президент. След това я целува още един път, преди да я освободи.

Събралото се множество пък крещи "Командире! Отведи ни в Африн", във връзка със започналата на 20 януари турска офанзива в северозападна Сирия.

"Да се доведе малко дете на сцената пред хиляди хора и да се благославя смъртта е голяма грешка. Децата никога не бива да бъдат в сянката на оръжия и не бива да бъдат лицето на войната", заяви заместник-председателят на опозиционната Републиканска народна партия Вели Агбаба пред британския "The Daily Telegraph".

Момичето, което се казва Емине Тираш, е било облечено с униформа на Командване на специалните сили. Те са отличими с баретите си в цвят бордо - така са и известни  "Баретите цвят бордо". Набирани са на доброволен принцип от състава на трите основни вида въоръжени сили (СВ, ВВС и ВВС) и преминават изключително тежка четиригодишна подготовка.

"Вижте, вижте, какво имаме тук? Момиченце, какво правиш тук", пита Ердоган Емине. Тя отдава почит на президента, но по лицето й се изписва притеснение.

"Вижте, ние имаме свои собствени барети в бордо. Но баретите в бордо не плачат", отбелязва президента.

Турция провежда политика на националистическа гордост и милитаризация с популярни слогани като: "Всеки турчин - роден войник". Ердоган преди е заявявал, че иска да види "благочестиво поколение".

Програмите в религиозните училища тази година дори включват джихада като част от патриотизма. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


544
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
341
4
 
37
 
! Отговори
Кръстоносец преди 6 години
Този е опасен и за себе си вече .Подозирам че за да остане на поста е готов на война с всички .Егото му минава всякви граници на нормален диктатор .Диктатурата в Турция е налице и правата на хората са забравени .В джихадиските кратуни всики дето си забият по една бомба одзад са мъченици .Мъченици понеже слушат озкукуригали фесове търсещи единственно власт над всичко и всеки .
340
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо не пишете кои са най-многолюдните гастарбайтери, защо андолците все гледат да се докопат до Европа, а от Европа към тях няма никой. .Ами напоследък най-многобройни са българите, към 3 млн. Около 40% от населението.
339
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ти сега не ме учи кога трябва да пиша беквата "г" и кога не ! В Случая се пише ,но не се произнася ! Ако търсиш поводи за дразги ,това е друга тема !.Опазил ме Бог да те уча! Българският език е фонетичен, каквото пише се произнася. Когато искаш да напишеш думата я пишеш както я чуваш. На турски си го пишеш удареното"г" , но не го произнасяш, но когато трябва да го напишеш с български букви го пропускаш. Казвам ти го за да го знаеш, не те уча.
338
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименА какво внушава е въпрос на субективно възприятие и интерпретация..........................Извинявайте ,че се намесвам в спора ви , но внушението което прави е очевадно ! И не го прави само на това момиченце , прави го към всички деца понеже се предава пряко по телевизията и ще се излъчва още много пъти на запис ! Така се промиват мозъци ! А ,че няма нищо лошо човек да умре за родината ,това е така , но да внушаваш това на деца е направо престъпление !
337
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той говори на публиката ,но визира момиченцето ! Казва ,че ако то загине за родината ще бъде покрито с това знаме ! Внушава дори на децата да умират за него , там той е родината ,той е народа.Аз казвам само, че се обръща към публиката. Това и ти го разбра като помисли малко и си направи справка, а в началото твърдеше, че се обръща към момиченцето.Какво лошо има ако някой загине за родината си да бъде погребан като герой?А какво внушава е въпрос на субективно възприятие и интерпретация.
336
0
 
34
 
! Отговори
Анифе Чакър преди 6 години
До АнонименТи сега не ме учи кога трябва да пиша беквата "г" и кога не ! В Случая се пише ,но не се произнася ! Ако търсиш поводи за дразги ,това е друга тема !
335
3
 
37
 
! Отговори
Вал преди 6 години
До АнонименОтдавна съм спрял да ходя и по курортите им.Нито чиниите им ме интересуват, нито ***.Защо не пишете кои са най-многолюдните гастарбайтери, защо андолците все гледат да се докопат до Европа, а от Европа към тях няма никой. Тези трябва да целуват САЩ и зап. Европа, че навремето ги използваха за база на НАТО срещу соца, после им изнесоха техника и технологии. Те сами нищо не са създали.О, да- ракети? Не,не било ракети , а джамии.
334
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Правя лека корекция на написаното от мене в предния коментар , ето точният израз на Ердоган -тюрк байрагъ да джебинде , егер шехид олурса иншаллах йортеджеклер !.Още трябва да коригираш.Явно турският не ти е матерен. Когато пишеш байряГъ на български "Г" то трябва да го пропуснеш. В турския се пише, но не се произнася.
333
2
 
34
 
! Отговори
Анифе Чакър преди 6 години
До Явно ти не го разбираш.Това го казва не на момиченцето, а на публиката.Ако беше го казал на момичето трябваше да каже:" егер йолурсеН", а не"егер йолюрсе"....................Ти турски разбираш ли или си въобразяваш ,че разбираш ?! Или пък се мъчиш да оправдаеш " султана " !Той говори на публиката ,но визира момиченцето ! Казва ,че ако то загине за родината ще бъде покрито с това знаме ! Внушава дори на децата да умират за него , там той е родината ,той е народа
332
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нито филмите, нито живота на Анадола ме интересуват.Не те интересуват ама коментираш....защо не подминаваш новините за Анадола тогава?
331
3
 
35
 
! Отговори
Анифе Чакър преди 6 години
Правя лека корекция на написаното от мене в предния коментар , ето точният израз на Ердоган -тюрк байрагъ да джебинде , егер шехид олурса иншаллах йортеджеклер !Превод - турското знаме е в джоба й , ако загине за родината с благоволение на Аллах ще бъде покрита с това знаме ! / Тоест ковчегът ще е покрит със знамето /Шехид означава човек ,който е загинал в бой за родината !
330
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно не разбираш турски ? Ердоган каза - тюрк байрагъ да джебинде , егер йолюрсе иншаллах йортеджеклер ! Превод - турското знаме е в джоба й , ако загине ще я покрият със знамето с благоволението на Аллах ! Иншаллах означава с благоволението на Аллах !.Явно ти не го разбираш.Това го казва не на момиченцето, а на публиката.Ако беше го казал на момичето трябваше да каже:" егер йолурсеН", а не"егер йолюрсе"
329
4
 
32
 
! Отговори
Shark преди 6 години
До 398. Квадратоглавието е белег на турко- пом-итата. Така че те са си ваши, така да се каже.
328
5
 
36
 
! Отговори
Васил Василев преди 6 години
Това е болна нация , с болен президент и болен народ !
327
4
 
37
 
! Отговори
Вал преди 6 години
До Osman Просто Ви се чудя, какво правите още тук, защо не отивате там където толкова много Ви тегли.Нито филмите, нито живота на Анадола ме интересуват. Да си живеят както си искат, стига да не вредят на другите, а то не е така.Искрено вярвам, че тези никога няма да станат част от ЕС.
326
6
 
41
 
! Отговори
Osman pasa преди 6 години
То се вижда къде се смарди в българия или в Турция и къде е по чисто болниците еи са като смрад курортите също обслужване нямате то и свестни хотели нямате първо вземете и се оправяйте пък тогава ги плюйте Турците че сте много смешни.!!!!
325
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В турските курорти веднага си личат гостите от България. Когато видиш трътлест запотен квадратоглав индивид придружен от перхидролена фльорца да пълнят догоре чиниите като невидели храна 100% са българи.
324
3
 
36
 
! Отговори
Анифе Чакър преди 6 години
До АнонименАз доколкото разбрах на момиченцето каза само, че бордо баретите не плачат. После говореше на публиката. Това се вижда и от клипа. Та какво видя ти да казва на момиченцето?.............................Явно не разбираш турски ? Ердоган каза - тюрк байрагъ да джебинде , егер йолюрсе иншаллах йортеджеклер ! Превод - турското знаме е в джоба й , ако загине ще я покрият със знамето с благоволението на Аллах ! Иншаллах означава с благоволението на Аллах !
323
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Там не може да се диша от с.мрад..Вярно е. Особено преди и след сезона когато масово се изсипвате българските бедняци.
322
5
 
35
 
! Отговори
турците са обречени преди 6 години
ако не се роди втори Кемал Ататюрк !