Македония: Достойно решение е име, от което не се срамуваме!

"Разпадането на Македония ще доведе до Велика Албания"
28 мар 2018 12:30,
50
Македония: Достойно решение е име, от което не се срамуваме!
Снимка: Reuters, архив

Достойно решение за проблема около името е онова, от което няма да се срамуваме. Слятото име не е това. Уверен съм, че Гърция има много сериозен дългосрочен стратегически интерес Република Македония да бъде близък съюзник, да бъде част от ЕС и НАТО, е заявил македонският външен министър Никола Димитров, цитиран от македонските вестници.

Още по темата

Той посочил, че Македония и Гърция са съседи и винаги ще бъдат такива.

Ако намерим достоен начин да превъзмогнем този проблем, това ще бъде много важно за бъдещето на Македония, заявил още ръководителят на македонската дипломация, съобщава в. "Нова Македония", цитиран от БТА.

Разпадането на Македония ще доведе до Велика Албания. За това предупредил бившият министър на финансите на Гърция Янис Варуфакис, пише в. "Вечер".

По време на представянето на новата си партия Варуфакис изтъкнал, че спорът между Македония и Гърция за името е свързан със създаването на Велика Албания. Необходимо е да се разбере, че най-голямата заплаха от нашия съсед не са демонстрациите за Александър Велики, а самото разпадане на държавата, заявил Варуфакис, цитиран от в. "Вечер".

Варуфакис пояснил, че има въоръжени албанци в Тетово, които са готови да поделят Македония с логиката да бъде създадена Велика Албания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Македония става Нова Албания или Нова Албаномакедония.
4
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Виж за пример Молдова ... Иска да се обедини с Румъния ... в което има логика .Макетата кат много умни ... се наиграха с ....албанците !
3
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
сами си го направихте, пък и ако трябва да сме обективни по тая територия наистина живеят само българи и албанци .. и подялбате е най-нормалното нещо
2
3
 
17
 
! Отговори
scott преди 6 години
ВЕЛИКА АЛБАНИЯ ВЕЧЕ НИЩО НЕ МОЖЕ ДА Я СПРЕ.Бондстиил предявява реалната си власт и я разширява.
1
4
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми кат нещете да сте българи, ще сте албанци ...