САЩ: Реално е скоро Македония да влезе в НАТО

Това ще помогне да се преодолеят вътрешните политически разделения
5 апр 2018 11:20, Елка Василева
50
САЩ: Реално е скоро Македония да влезе в НАТО
Снимка: архив, Reuters

Реалната възможност Македония скоро да се присъедини към НАТО е най-голямата разлика, когато сравняваме страната днес с миналото, заяви посланикът на САЩ Джес Бейли на форума "НАТО и ти" , организиран в Скопие по повод 4 април - ден на НАТО, съобщи вестник "Нова Македония".

Според Бейли влизането на Македония в НАТО ще помогне да се преодолеят вътрешните политически разделения в страната.

Той подчерта, че е необходимо системните реформи, които се въвеждат в Македония, да не останат само на хартия, и законите, които се приемат в парламента, да се прилагат на практика.

Министърът на отбраната Радмила Шекеринска заяви, че членството в НАТО е от особено значение, защото страната ще стане част от световно най-могъщия икономически съюз, който уважава демокрацията и е гарант за сигурността на неговите членки.

Шекеринска каза, че влизането в НАТО ще позволи безпрепятствен икономически напредък на страната и ще бъде гаранция за нейната бъдеща демократизация, пише в. "Нова Македония", цитиран от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още по темата: македонияНАТОСАЩ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
13
 
9
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Македония е обречена на шиптърско завладяване и членството в ЕС и НАТО няма да промени нищо,даже ще ускори процеса!Нима Косово не бе откъснато с активното съдействие именно на НАТО!?Сега няма да има откъсване,а пълно завладяване.Македония е бита карта отвсякъде.То не че и ние не сме,ама ще изкараме някоя година повече...
2
10
 
4
 
! Отговори
УМЕН преди 6 години
А още по-реално обаче е Турция да излезе за сметка на това. Така че радостта на НАТО е породена от сделката за успешно придобитата кокошка за сметка на коня.
1
2
 
10
 
! Отговори
opetkov преди 6 години
НАТО доколкото знаем е военен съюз.