Осъден сърбин: Искам в затвора и животните, които гледам!

Няма на кого да остави 26 крави, 30 прасета и 100 кокошки
22 май 2018 10:00, Елка Василева
37

Сърбинът Боян Радованович от Ново село край Куршумлия е осъден на 40 дни затвор за нарушения на закона за движение по пътищата. След няколко опита да отложи изтърпяването на наказанието или поне да получи гривна, мъжът изпратил искане до затвора да му бъде разрешено да вземе със себе си и 26-те крави, трийсетината прасета и стотината кокошки, които гледа.

Боян Радованович е глобяван от полицията няколко пъти заради управление на нерегистриран трактор, поради което има издадена мярка забрана за управление на моторно превозно средство.

"С какво да нося сеното, на гърба си ли да го нося? Трябва да го прекарам, и царевицата, и житото, и всичко – да нахраня животните, за да имам да оцелявам, да живея", казва мъжът.

Той се грижи сам за всичко във фермата, живее само с болната си майка. Няма на кого да остави животните, защото в селото освен тях двамата никой друг не живее. Боян вижда решението на проблема само по един начин.

"Изпратих писмо до директора на затвора в Прокупле, ако може, да приеме животните ми. Аз ще ги гледам и всичко ще им подарявам, и млякото, и яйцата от кокошките, и всичко, само да изхраня стоката, да имам къде да се върна", казва Радованович пред РТС.

От затвора обясняват, че това е прецедент в практиката им. Казват, че няма нито законова, нито техническа възможност да изпълнят искането на Боян и затова са го упътили към Общинския съд.

Пред закона Боян е многократен нарушител с много тежки дела за нарушения срещу сигурността при движението по пътищата. За четири години той има 15 присъди, а за три глоби е платил 550 000 динара.

"Не можахме да намерим начин да обясним на този човек, че трябва да поеме отговорност за действията си. А това не е все едно. Да кара трактор без книжка, нощем, обикновено това става късно вечер или рано сутрин, това е вероятно необходимост да се извършат някакви действия в неговата ферма", казва председателят на Наказателния съд в Прокупле Сладжана Драшкович.

Почти никой не минава по пътя, по който Боян вози сеното за животните си с нерегистрирания трактор, защото друмът стига до пустото село, чиито жители са само той и неговата майка.

Ако продаде животните си заради излежаването на присъдата в затвора, Боян вече не вижда бъдещето си на село.


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 4 месеца
До земеделец
Много грешиш драги. Имаше, но не беше задължително да си в ТКЗС-то. Както и в Унгария.
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Да дойде в България, срещу 50 лева за полицая може да кара и самолет ако иска. А като се има предвит че над 1000 престъпници, дори убийци които успешно се укриват от съдът..... тоя няма да има никакъв проблем!
27
0
 
4
 
! Отговори
Кирил преди 4 месеца
Какъв ЕС? За Сърбия става въпрос. Поне малко география научете, да не се излагате.
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Социализма се крепи на ДЕФИЦИТА И КОРУПЦИЯТА.
25
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Жалко за човека.взелиса го за роб. Храни ги пои ги с качествено млеко и му се подиграват.но нямат и начин да го бутнан в затвора ще остават гладни.
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ясно е че има рекет.Човека е стресиран, взимат му от продуктите и не плащат. Държавния чиновник, полицай, съдя или друг му правят номера.
ЕС Е ДАЛЕЧЕ ЗА НЕГО.
23
5
 
2
 
! Отговори
OTOMAN LEGACY.. преди 4 месеца
..Volim srbe na vrbe...Ya sam ustash...Velik! ..
22
8
 
5
 
! Отговори
Сърбоман преди 4 месеца
Сърбия е велика, разбрахте ли "православни" предатели? Юдео-натовски марионетки!
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
От първите месеци на управлението на Милошевич корупцията се разви. Всеки, който нямаше професия тръгна да работи държавна работа в полиция и при военните. Келепира стана голям. Пари и власт.Тия които имаха професия или частни фирми си ги преместиха на запад. Европа /ЕС/ им даде възможност с кредити /максимум до 2% лихва/ и ги обезщетиха , ако е пострадал от войната, независимо от коя държава е.
Този се вижда , че е млад и не е закачил от войната.
20
1
 
2
 
! Отговори
тато артиста преди 4 месеца
БКП лозунг " основните средства за производство са на народа и за народа"
"частника е спекулант и буржоа"
19
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
След войната останаха такива , простовати, националисти, безотговорни.
Свестните ги прогониха на Запад. И те сега казват ама защо не са в Сърбия.
18
0
 
19
 
! Отговори
Burzum преди 4 месеца
Фанали са баш престъпника ....браво....явно катаджиите специално са ходили в гората да му искат книжката ...ама като им е отказал теле....
17
0
 
9
 
! Отговори
земеделец преди 4 месеца
до14 Външните огради се правеха задължително от бодлива тел или кокошарска мрежа . За да като минава милиционера, кмета , доносчика да вижда какво има в двора .
16
0
 
10
 
! Отговори
земеделец преди 4 месеца
до 14 Никога Югославия и сега тази малка част Сърбия , от бившата държава, не е имало ТКЗС и всички са собственици на професионална техника. Затова не си видял каруци.
В България БКП ЗАБРАНИ ЧАСТНАТА СОБСТВЕНОСТ 1944Г.- 1989г И АБСОЛЮТНО БЕ ЗАБРАНЕНО
ДА ПРИТЕЖАВАШ СОБСТВЕН ТРАКТОР, ПРИКАЧНИ УСТРОЙСТВА, И ВСЯКАКВИ ИНСТРУМЕНТИ ЗА ПРОИЗВОДСТВО - казваха се основни средства за производство.
Ако се откриеше такъв човек ,конфискуваха му всичко плюс глоба и затвор 1год.
Външните огради задължитилн
15
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Добър фермер е защото е сложил марки на кравите и те са породисти. Готов за програмите на ЕС. Жалко че не са в ЕС ще му отпуснат и бонуси /субсидия/ Но като човек с дисциплина направо е нула. По зле и от нашите фермери. Прилича на славянин безотговорен. Ако това е в ЕС изплащат му животните и се разделя с тях още първия месец. Дори само ако замърсява околната среда.
14
1
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 4 месеца
По селата в Сърбия всички са с трактори . Никъде не видях каруца с коне , камо ли с магаре ! Ходя там всяка година по 3-4 пъти!
13
0
 
62
 
! Отговори
Иво преди 4 месеца
Свършиха се престъпниците и сега хванаха последния! Браво на српската полициja!
12
0
 
27
 
! Отговори
Терсенето преди 4 месеца
Тия са ни братя. Нека всеки българин си сложи ръка на сърцето, и да каже дали не разбра всичко без превод? Смотана политика разделяща хората.
11
6
 
10
 
! Отговори
до 10 преди 4 месеца
Глупости говориш.

Сърбина жвее и продава продукцията си в държавата. Щом е там ще му се наложи да живее по местните закони. Ако не дай боже стане злополука с тоя трактор и загине някой, кой е виновен и отговорен? Трактор, който не съществува юридически, управляван от човек, който не е годен! Масово "ромите" при нас карат така и знаем за какви касапници става дума. Ми то и аз да си взема една кола, няма да я регистрирам и ще си я карам само из къра?
10
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Сърбина нищо не иска от държавата,както и държавата не трябва да иска нищо от него.Продукцията която произвежда е в полза и на държавата.В случая явно някой корумпиран полицай е искал гратис сърбина да МУ пълни багажника с еко месо,сирене и пернати,и след като го пренебрегнал,започва заяждането и глобите.