"Нефели" донесе потоп в Гърция: Къмпинги с българи – под вода!

Плажове под вода, прелели реки... властите взимат мерки
Обновена: 27 юни 2018 11:57 | 27 юни 2018 10:00,
166

Циклонът "Нефели" донесе библейски наводнения в централна Гърция и достигна до полуостров Халкидики, където много наши сънародници са на почивка.

Най-сериозно е положението в Ситония, на втория ръкав, където само през последното денонощие са се изсипали близо 100 л/кв.м дъжд.

"Продължава да вали дъжд навсякъде. Властите в Халкидики искат да се обяви частично бедствено положение, особено в Никити, където първите етажи на къщите са под вода", обяви пред Bulgaria ON AIR кореспондентът на БНР Катя Пеева.

Водата е твърде много и е разчупила заграждения на някои язовири, стихията отнесе и автомобили в морето.

"На къмпинг "Каламици", където има много българи, там също всичко е под вода, властите взимат мерки", съобщи Пеева.

Още по темата

Според метеоролозите обаче отново ще продължи да вали. В Сивири, където има много туристи, реката е излязла извън коритото си.

Властите предупреждават за силни бури и в Егейско море, което означава, че фериботните връзки до някои острови също ще бъдат преустановени.

Синоптиците обещават подобряване на времето в южната ни съседка от утре.

"Най-важното е, че при този силен циклон, а и при тези наводнения, няма пострадали хора. Може би защото медиите разпространяваха информация дни преди този потоп и хората взеха мерки предварително", заключи Катя Пеева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
9
 
42
 
! Отговори
До П.Петров преди 5 години
Какво ти пречат хората, че ходя в Гърция??!!?!?! Че и злорадстваш... Ходи си на нашето Черноморие, ако искаш се тагвай, ако искаш недей. Всеки си има пари и сам си решава къде да ги похарчи. А и не знам дали осъзнаваш, че същия потоп може да отнесе и любимото ти Черноморие. Никой не е застрахован!
11
9
 
43
 
! Отговори
T преди 5 години
До П.ПетровПосмешище си ти и другите жалки слепи патриоти, на които им харесва да са с обриви при допир с нашето море, да миришат улиците буквално на леш от скарите с развалено месо, да са с постоянно разстройство, да им мучат и да се държат кофти с тях разни балкански ***... Да продължавам ли да изброявам, патриоте?! Първо се научете как да се държите с клиенти и какво качество да им поднасяте, а после бълвайте глупостите си по сайтовете!
10
33
 
18
 
! Отговори
Tiberiiis преди 5 години
Всички селяни от БГ хукнаха у гърция.........хахахахах. Водата е солена, няма вълни, скъпо е.Тук си е най-хубаво бе и Бойко ви го каза! да си даваме парите в България. Простотията е безгранична у нас!
9
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това че закъсалите Българи могат да се свържат с консулството проверена инфомация ли е? Звучи като новина, но фалшива
8
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изгоре им почивчицата на айдуците ...
7
58
 
17
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
Да си бяха седяли на БГ черноморие... ама не! Трябва да се тагнем във фейса от Гърция! Жалки посмешища!
6
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Звъни телефон. Фънда дига. Мълчи и кима. Закрива микрофона и казва:- И Потник пита колко да вали. Ми ние решихме 100 да вали му казва.Слуша, слуша, затваря и се намръщено се обръща към щаба.- Потник каза, че при тях ще вали 150. Ама София е по-голяма, край, решавам 170 ще вали.През това време гражданите се информират на спешен брифинг мрифинг как ще се наводнява метрото, ама не знаят точно къде.Държавата е притихнала в очакване на дъжда.Приберете колите!
5
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Новините на Нова викат, че ни чака ужасен, страшен, усложнен дъжд. Онагледяват с картинки от стари наводнения.Фънда свика кризисния щаб и каза:- Вижте ся, ще вали. Дайте да се разберем колко ще вали.Един Симпатяга от Градска мобилност вика:- Аз предлагам 33 л.Фънда и щаба мислят.- Не казва Фънда нека да е кръгло число 50 л.- Да ги направим направо 100 предлага Симпатягата.
4
6
 
46
 
! Отговори
Joe преди 5 години
Ужаст. В неделя се върнах от Ситония, беше много хубава 2 седмична почивка. Лош късмет за летуващите в момента. Дано по-бързо да се оправи времето и да няма пострадали !
3
6
 
24
 
! Отговори
123 преди 5 години
При 100 л/квм в гърция наводненията са същите като при нас, НО при 50л/квм. Извод.
2
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гърция. Една лодка на улицата. До лодката репортер от наша телевизия. Репортерът сочи зад себе си и вика, че лодката е донесена от морето, което е на 500 м. от него, а водата е дошла от сушата. Проследихте ли? Внимателно прочетете пак, ако сте изтървали работата. Мойто дете тая година, в 9-ти клас, се измъчи с един предмет Логика. Там е обяснено ясно, че няма как водата от Потопа да се излива от сушата, а морето да донесе лодка на 500 м. в сушата, срещу течението Потопа. Освен ако Потопът не се движи нагоре-надолу, нагоре-надолу. от скука. Нали си представяте тая обратна физика Детето м
1
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е традиция вече