И Сърбия под вода, евакуации в някои райони

Дъждовете и силният вятър причиниха много щети
30 юни 2018 13:00, Александър Попов
1
И Сърбия под вода, евакуации в някои райони
Снимка: pixabay

Лошото време предизвика много проблеми и в Сърбия. Проливен дъжд потопи снощи във вода много райони в Сърбия, предизвиквайки порои и проблеми в движението, наводнени бяха и няколко улици в Белград, съобщава БТА.

Дъждовете и силният вятър причиниха много щети в Суботица, където улиците са наводнени, движението е затруднено, а има и изкоренени дървета. Един човек е ранен вследствие на лошото време.

Движението по Ибърската автомагистрала в района на Степоевац е блокирано, тъй като там се е образувало езеро. От селото са евакуирани 30 души, прекъснато е и електроснабдяването. В района са изпратени спасителни екипи с лодки.

Проливен дъжд предизвика проблеми и в Нови Сад. Градските служби са получили много сигнали за проблеми, предизвикани от лошото време. Пожарникари са спасили от затънал камион жена, която не можела да плува.

В някои части на страната водата е отнесла няколко автомобила, а хората са били принудени да слязат от колите и да бягат от пороя.

Министърът на вътрешните работи Небойша Стефанович призова всички граждани, ако им е нужна помощ, да се обърнат към службата за извънредни ситуации и общинските щабове за гражданска защита.

От днес се очаква постепенно спиране на дъжда и оттичане на водите.


1
Още по темата: Сърбиянаводнение
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
2
 
! Отговори
преди 8 месеца
Изригне ли дори само един супер вулкан като Йелоустоун, климатът в Европа няма да позволи нормално съществуване на хората.