Борисов в Сараево: Западните Балкани остават приоритет

Страните от региона обаче трябва да преодолеят различията си
Обновена: 5 юли 2018 12:58 | 5 юли 2018 12:55, Елка Василева
33
Борисов в Сараево: Западните Балкани остават приоритет
Бойко Борисов и Денис Звездич. Снимка: МС

Австрия възприе идеята за европейската перспектива на страните от Западните Балкани и в своето председателство ще продължи този приоритет, но страните от региона трябва да преодолеят различията помежду си. Това заяви премиерът Бойко Борисов след среща с председателстващия Съвета на министрите на Босна и Херцеговина Денис Звиздич, съобщи правителствената пресслужба.

"Можем да сме спокойни, че в следващите шест месеца процесът за европейската перспектива на Западните Балкани ще се движи", каза Борисов и акцентира върху важността на проектите за инфраструктурна, транспортна и дигитална свързаност.

Още по темата

Българският министър-председател даде пример за решаване на различията с договорите, сключени между София и Скопие миналата година и Скопие и Атина преди месец. "Защо Босна и Херцеговина трябва да се поучи и да вземе пример - за да намери решение на вътрешните си конфликти. Нито за България, нито за Гърция, нито за Република Македония това са били лесни решения, но това даде перспектива", подчерта Борисов.

"Искам специално да благодаря за всичко, което България е направила за нас в последните 20 години и най-вече в последните 6 месеца", каза от своя страна председателстващият Съвета на министрите на Босна и Херцеговина Денис Звиздич.

Той посочи, че Българското председателство на Съвета на ЕС успя да постави и да спомогне за продължаването на фокуса върху региона в европейския дневен ред. „Това е изключително важно за нас, защото европейската перспектива е една от основните ни цели“, каза Звиздич.

Звиздич посочи и че двете страни ще продължат да работят за икономическото развитие и свързаността в региона, както и по темата със сигурността и борбата с екстремизма.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
3
 
! Отговори
БАЛАНС преди 5 години
БАЙ *** ЗАПАДНОБАЛКАНСКИ
26
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боко ,приличаш на един огромен брой хора ,които работят в чужбина !Но ,за разлика от теб ,те сами си плащат разходите там ,та дори и внасят най-голямата сума в държавния бюджет !Явно е ,че не можеш да се справиш с затъващата държава и избиваш комплекси навън !
25
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като им бращолеви смешки и се държи като палячокак няма да му се смеят.
24
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Втори Тодор Живков.Взел е всичко от него докато му е бил охрана.
23
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бай *** от А.Константинов.***,комик.Чудил сам се защо като се прегръща с Макрона ,с Меркел и с др.държавници същите се смеят и им е весело.Знам че руснаците са го кръстилИ ,,СМЕШНИКА''
22
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо си там ? Китайски инвестиции в Балканската икономика 2016-2017 ........4,9 милиарда !ЖП линия Пирея Скопие Белград Будапеща . Белград Будапеща е високоскоростен !!!!!!!!!!Инвестиции в летище Тирана ! Направени инвестиции : Босна и Херцеговина ..571 мил. ; МАКЕДОНИЯ ...424 мил. ; Сърбия ...1469 мил./ милиард и половина / ; Албания ...430 мил. ; Хърватия ..204 мил. КОСОВО КОСОВО КОСОВО КОСОВО КОСОВО КОСОВО!!!!!!--------- 233 мил ! КЪДЕ СМЕ НИЕ НЕ.ЩАСТНИКО ??
21
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този самохвалко сега ще обиколи всички столици, за да се похвали с председателството и да получи някаква лъскава тенекийка.Иначе хората си гледат работата, а нашият герой вече забрави къде е София.
20
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нашия само си прави разходки, да си вдига егото, а България затъва.
19
2
 
7
 
! Отговори
ДоБойко преди 5 години
Да Бойко ама кел файда ви и от западните балкани и от евросъюза щото руски газ неможа да прекараш през България и сао от транзит да кярим и неможа атомни централи да направиш и само се одупваш на американците и крадеш а простия народец масово нема пати за парно зимъска
18
2
 
11
 
! Отговори
Втора ръка европеец преди 5 години
Имиджът на България в западните Балкани е толкова голям, че полицаите в Сърбия и Македония видят ли кола с български номера, не пропускат да я спрат, за да си вземат 10-те евро. Единственият вариант да те пропуснат е ако караш кола с чужди номера, да речем немски. Даже преди две седмици едно македонско ченге има наглостта да ми каже, че единствената ни файда от Евросъюза е че навремето са ни клецали за две червени (две банкноти по 100 динара), а сега само за една (една банкнота от 10 евро).
17
1
 
8
 
! Отговори
Бочко преди 5 години
Бойко: Плъшоци гледайте на едро бе! стига сте ривали за заплатите си- толкова работите толкова получавате , магистрали ви направих на море ходите като бели хора вие пак ривете. Я се виШте бре некадърници ! Само мрънкате. Щом се окажа в добра позиция и помогна за присъединяване на западни балкани ще потекът още пари от Европа и ще съм любимец на сдуханите старчоци бабата и евролидери и ще съм си премиерче пак и ще отклоня много пари за далаверка а вие си джиткате у форумите мишоциии! И глупеете
16
1
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Този изкукурига защо не се спре за малко в България само обикаля света и плещи глупости оправил е всичко у нас сега западни балкани тъпотии от всякъде.И аз отначало гласувах за него но като говидях що за държавник не гласувам повече за него той е вреден за българите и се чудя от къде взема тези гласове да печели изборите.Да ли прочита по някога какво мислят хората за него и да се чукне по главата и да каже грешки правя.
15
1
 
10
 
! Отговори
Бррр преди 5 години
Бокича как си е наумил да играе совалка на мира и тарикатлъка по целият балкански полуостров също както едно време се въртял около мутрите и ако пак му провърви и успее да онагледи поговорката '2ма се карат 3тия печели'
14
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе, тоя Денис Звездич да не е близнак на Порошенко, бе!И цветовете на герба като украинските ...
13
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов, довел страната до 111 място по медийна свобода, управляващ държава разяждана от корупция и скандали, където неудобните се смазват финансово и посредством независимата съдебна система, която правораздава медийно, държава с отрицателен прираст и страна с бурна емиграция на най- способната част от населението, в която да си инвалид или по някакъв начин различен е срамно и подлежащо на дезинфекция.Това са най- общо постиженията на европеския лидер на годината.Аз искам да се откажа от българско гражданство, сега и веднага.
12
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В БГ Борисов може да се бори само срещу чумата по свинете и срещу гръмотевиците. За друго трябва мозък. А такъв липсва.А в чужбина е лесно - никой не му обръща внимание на простотиите. Може да си плещи всичко, което му скимне. И да се целува.
11
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За ЕС приоритет са Западните Балкани ? Hе трябва ли да е приоритет европейският гражданин. Гледам оправихте Европа, Африка, Ирак, Либия, Сирия, тръгнахте и Западните Балкани да оправяте.
10
2
 
14
 
! Отговори
Бааа го преди 5 години
Като развален грамофон е!
9
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма ли кой да го спре тоя човек!?Глупости, глупости, глупости.
8
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Циркаджия ... вече и международен.Не спря да ни излага по света.