Срещу старата кола - ваучер за нова, еко! В Букурещ ще го правят

Парите ще бъдат осигурени от местния бюджет на румънската столица
22 юли 2018 10:15,
34
Срещу старата кола - ваучер за нова, еко! В Букурещ ще го правят
Снимка: Reuters

Всеки жител, постоянно или временно пребиваващ в Букурещ, ще има право на ваучер за закупуване на нов еко автомобил, когато върне старата си кола. Това предвижда проект, който ще бъде внесен за одобрение в Общинския съвет на румънската столица в близките дни.

Кметството на Букурещ планира на първо време да раздаде 5000 "еко-ваучера”, всеки на стойност по 9000 леи или 3783 лв., които да се използват при закупуване на нови незамърсяващи околната среда автомобили. Новината съобщи агенция Медиафакс, цитирана от "Труд".

В проекта на решение е записано, че "еко-ваучерите" ще бъдат използвани за закупуване на нови автомобили с норма на замърсяване, която осигурява намалени емисии – Евро 6, недизелови или електрически автомобили.

"Необходимата сума за прилагане на програмата ще бъде осигурена от местния бюджет на община Букурещ”, се уточнява още в документа.

Всеки жител на Букурещ с постоянно или временно местожителство ще може да използва "еко ваучера" при закупуването на нов автомобил с намалени емисии, недизелов или електрически.

През юни м. г. кметството на румънската столица лансира друг проект с цел подобряване качеството на въздуха в града. По програмата "Велосипедисти в Букурещ” бяха раздадени 5000 ваучера на стойност 500 леи всеки (210 лв.) за закупуване на обикновен или електрически велосипед, тротинетка или устройства от типа "Сегуей” или "Найнбот”.

Право да получат ваучер имаха жители на Букурещ на възраст над 18 години, с постоянно или временно местожителство в румънската столица.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
6
 
! Отговори
OTOMAN LEGACY.. преди 5 години
V BULGARIYA....DURJAVATA SE SVEJDA DO NYAKOLKO MAFIOTA....I PRIBLIJENITE IM ! ...ZABRAVI ZA DURJAVA.....!BULGARIN DO BULGARINA.....NOT COMPATIBLY!
11
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не сте споменали много случайно, че румънците сами си произвеждат автомобилите.
10
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това може да стане само в държава с умен и интелигентен народ!За *** е важно да кара Мерцедес, пък бил той и на 20 години и 1 милион километра!*** не може да спре нова Дачия или Шкода пред наследствената си панелка, трябва да е Мерцедес!*** е тарикат...с 5 лева в джоба!
9
5
 
17
 
! Отговори
fake news преди 5 години
споко. ще им дам лада от 1987 а те ще ми дадът 3000лв. с тези 3000 лв ще си купя тесла. въпроса ми е...кой ще ми даде останалите 297000? ако има такъв, аз сам ще си намеря 3000, не е нужно да ми ги дават ОТ МОИТЕ ТАКСИ ДЕТО ПЛАЩАМпопулизъм ***
8
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Винаги са напред мамалигарите, каквото и да си говорим. Винаги са по-решителни от нас. Тука сме винаги много мудни, мудни, бавни, заспали, умуващи. Не е истина.
7
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А тук - санкции!
6
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Става! Нося им 45 годишна Лада 1200 и за 8 000 лева ми даряват нова Дачиа!
5
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето така се работи за екологията- не с приказки и симулация на дейстност. В гр.Русе вече ни е срам,че сме българи като виждаме ежедневно постиженията на съседите в доста области и начина им за работа, и нашите "постижения". Казвам го със съжаление.
4
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българи кога ще осъзнаете че сме много изостанали дори от Румънците. СРАМОТА БЪЛГАРИ, вашето бездействие изкачи Мафията на върхът на държавата.
3
5
 
17
 
! Отговори
Жо преди 5 години
ЗА КАКВО ти е този ваучер, ако нямаш възможност да си купиш автомобил на цена над 15 000 евро. Ваучерът е поименен и не може да се продаде.Само 5 000 ваучера за двумилионен град са малко.
2
2
 
15
 
! Отговори
OOPS преди 5 години
Тия па! В БГ ше ни дадат по една овца с чума - най-еко е откъм разходи на Хазната ;)
1
2
 
28
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
Тц-тц-тц, до преди няколко години само вървяхме ръка за ръка с романещи, ама сега започнаха много бързо да ни изпреварват.