Възрастните шофьори в Гърция отиват отново на изпит

За тези над 74 г. - на 2 години, за тези над 80 г. - на 2 г.
11 сеп 2018 19:20, Елка Василева
21
Възрастните шофьори в Гърция отиват отново на изпит
Снимка: архив, Reuters

Възрастните шофьори в Гърция на възраст над 74 години трябва да си "опреснят" знанията за правилата за движение, за да могат да продължат да шофират, съобщава агенция АНА-МПА.

Според новия правилник за движение по пътищата водачите над споменатата възраст трябва да подновят книжката си, като докажат, че могат да управляват превозно средство и да паркират, както и че имат необходимите рефлекси.

В циркулярно писмо до компетентните органи Министерството на транспорта разпорежда да бъде спряно движението по улиците на водачи, които са загубили рефлексите си и са в повишен риск да предизвикат произшествия.

Според министерското решение водачите трябва отново да положат изпит, щом навършат 74 години, и да повтарят тази процедура на всеки три години, наред с медицинските удостоверения, които трябва да представят. Навършилите 80 години трябва да се явяват на изпит на всеки две години, пише БТА.

Възрастните шофьори ще полагат само базов изпит за управление на моторно превозно средство, а не пълния изпит, предвиден при първоначално придобиване на правоуправление.


21
Още по темата: изпитшофьориГърция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Въведете го и тук, писна ми да се разминавам на косъм с дядовци, които дават ляв мигач и завиват надясно и карат генерално без да гледат
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Реалист

Ма верно ли който не можел спирал сам?! Ми що тогава има стотици катастрофи?
17
0
 
2
 
! Отговори
ДА преди 4 месеца
До анонимен 6
На мен катаджии от периода преди 1989 г. са ми разправяли как са ставали нещата, винаги е имало и винаги ще има корупция (може и да не е с пари), но и тогава, книжка се е взимало по втория начин.
16
5
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 4 месеца
Поредната глупотевина, освен ако целта не е да се вземат още едни пари от хората. Който не може да шофира, сам спира. Никой няма да продължи да шофира, ако не може и да се претрепе, а и не само себе си. Имитация на загриженост за безпасността на движението.
15
0
 
3
 
! Отговори
Явор до Киро Кюмюря преди 4 месеца
Разликата е в главата на "Джурналиста" написал статията. Започнал работа в медия сигурно със инженерно образоване и добри познания със клавиши Ctrl+C и Ctrl+V
14
2
 
2
 
! Отговори
Тангра преди 4 месеца
“Следобед лягам под трабанта,
Повреда няма: - за авторитет!
“Горчиво !” викат в ресторанта,
прелита Варненският самолет.”
13
0
 
2
 
! Отговори
Гост преди 4 месеца
До Анонимен 8
А на неграмотните като теб изобщо да не им дават!
12
2
 
8
 
! Отговори
Гост преди 4 месеца
Не виждам разлика над 74 и над 80, все са на 2 години.
11
5
 
4
 
! Отговори
До #6 преди 4 месеца
Не ставай смешен, как да нямаше корупция? Един *** от нашата група(1981год става това), на листовките преди изпита , червеният химикал му беше повече от синият на листа. Познай какво стана на изпита-той и още трима(от 15 човека групата), си взе листовката от първият път. Да не ти казвам, че като познавах другите( говоря за оценки в училище и показани знания), направо бяха вундеркиндове, в сравнение с него. Да, ама *** имаше толкова злато по него, колкото цялата група заедно нямаше ! Е,...
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А министри и депутати над 55!?
9
1
 
11
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 4 месеца
"За тези над 74 г. - на 2 години, за тези над 80 г. - на 2 г." 😂😂😂 и каква е разликата,като е все през 2 години?
8
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
U NAS.

DA SE SKASAT KNIGKITE NA HORATA NAD 60 G.

DA SE ZABRANI VNOSA NA KOLI NAD 5 G.
7
5
 
2
 
! Отговори
АЗЛК преди 4 месеца
А тук всяко лято вадят космича от гаража и става ...
6
4
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 4 месеца
Не знам за каква корупция говориш,но хората между 55-75 години когато са вземали книжки корупция в КАТ е била невъзможна за да ти дадат изпит.Говоря за периода до 1989 година.
Компромис можеше да направят на полигона.На листовки не ставаше аванта.Говоря за 98%от полагащите изпит.Все пак 2 % са ги взели директно чрез обаждане или директно в КАТ.Нали звучи не реално Евгения Живкова да я скъсат на изпит или да се яви с простолюдието
5
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ай,ай,дядо ви Мишо как ще ходи у другото село да клеца баба Иванка а.Магаре ли да си купувам.То като се разреве,цяло село ша научи,че съм разчекнал бабата като коледна пуйка.Другиют,долният рефлекс треби да гледат катаджиите.Изпита сакам да е с млада катаджийка.
4
7
 
20
 
! Отговори
Реалист преди 4 месеца
Интересно предложение. Не знам защо са се спряли точно на 74 год, но определено за мен е правилно решение! Да не изпадаме в крайности, имайки в предвид, че в този динамичен век, да доживееш до такава възраст , си е направи постижение, независимо от реалциите , които може да имаш като шофьор.
3
1
 
40
 
! Отговори
Жо преди 4 месеца
ВЪЗРАСТНИТЕ шофьори няма да се уплашат от изпит по ЗДвП. Ако знаете, как се учеше и какви изисквания имаше на изпита преди 40 години- Правилникът го знаехме наизуст, заедно със запетайките. Имаше изпит на полигон за 6 маневри за определено време. При кормуването те късаха за една едниствена грешка. Пред мен, за 30 секунди скъсаха колега, защото потеглил без мигач. Това е, изпитът му трая 30 секунди.
За показанията на регулировчика, да не говорим. Младите не са виждали такъв.
2
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 1

Съгласен съм с нашата ниска корупция трябва да се въведе!
1
31
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Това е разумно и тук трябва да се въведе.