Царя пред Bloomberg TV Bulgaria: Балканите – в ръцете на ЕС

"Не бива отношенията между България и съседна Македония да се изопачават"
Обновена: 1 окт 2018 14:05 | 1 окт 2018 14:00, Екип на Bloomberg
66

Европейският съюз е най-добрата гаранция за доброто развитие на Балканите. Политиката на България трябва да е съобразена с членството ѝ в него, да насърчава и допринася с всички усилия за неговата цялост. Това каза Симеон Сакскобурготски, бивш министър-председател на България, в предаването "Светът е бизнес“ по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Николай Кръстев.

"Усилията трябва да са насочени към консолидацията на този Съюз. Притеснителни за неговата цялост са популистките послания. Действията на страните членки на ЕС трябва да са разумни и по-дългосрочни", каза Сакскобурготски.

По думите му не бива отношенията между България и съседна Македония да се изопачават. Сакскобурготски коментира необходимостта от добри съседски отношения между двете страни.

"Необходим е диалог, а присъединяването на Македония към ЕС ще има изключително позитивни резултати. Всяка страна преценява сама за себе си, но ако Скопие пожелае, то България може да помогне за интеграцията на страната в ЕС", каза още той.

Сакскобурготски посочи, че ситуацията в региона на Западните Балкани и размяната на територии не е стъпка в добра насока.

Решението за по-добро бъдеще на Балканите той вижда именно в ЕС.

Още икономически, политически и бизнес новини четете на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не по-късно от 800 дни...***
29
2
 
12
 
! Отговори
танто за кудкодяк преди 5 години
преди да го кача във конските вагони за Ташакорид, следователят да земе инфо дали е прехвърлил накому една барцелонсак вила и един гръчки осторв като аванс за да му бъдат прехвърлени резиденции, конюшни и горски масиви. А ? Ко шъ каиш бре?
28
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв цар е тоя, я журналиста да спазва конституцията. Цар нямаме отдавна.
27
2
 
16
 
! Отговори
ЦК на ГерКаПе преди 5 години
Един лъскав и бистро потен пуяк, натъпкан с талаш и боров *** в изхода тръгнал да ни плаши че ще изсече още една гора на клечки за зъби.У БеГе има само един Симо, тва е оня дето го *** в трабантите на София и само един цар , Цар Киро. другото са везири, боляри и членове на гЦК на ГерКаПе
26
1
 
27
 
! Отговори
Дени Каменов преди 5 години
Този човек няма ли достойнство и да престане да се появява пред хората които не го уважават
25
1
 
14
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
ТРУДНО МИ Е ДА ПОВЯРВАМ ,ЧЕ СЛЕД ТОЛКОВА ГОДИНИ СОЦИАЛИСТИЧЕСКО ОБРАЗОВАНИЕ ,НЯКОЙ В БЪЛГАРИЯ ЩЕ ПРИЕМЕ : САКСОНСКО -КОБУРКСКО- ГОТСКАТА "ДИНАСТИЯ" ДА ЗАМЕНИ --- " ЧИСТАТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА " НА ВСИЧКИ НАШИ ЕТНОСИ --- БЪЛГАРИЯ !!!!!??????!!!!!!
24
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв Цар е този като и баща му не беше легален. За да го признаят за Цар, Борис трябваше да свика Великото народно събрание за да го признаят за Цар след като умря дедо му на този Фердинант. Нито Велико събрание свика нито някой беше го признал за Цар. Но нали баша му на този беше с Хитлер та никой не му се противопостави. Хитлер до последно го подпираше отзад. Да ви еbа царете и наследниците. Младите ако може да ги лъжете нас по възрастните за май.муни ли ни имате или склерозирали. Помниме.
23
0
 
11
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
КОЛКО ОТ НАС СА ЗА " ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА " ... И КОЛКО ОТ НАС СА ЗА- ЦАР ОТ САКСОНЦИТЕ ,КОБУРГИТЕ И ГОТИТЕ ??? / КАТО ПОСЛЕДНИТЕ ТВЪРДЯТ ,ЧЕ ИМАТ КОРЕНИ ПРИ ПРА- БЪЛГАРИТЕ / ????????????????????????????????
22
0
 
24
 
! Отговори
чукча преди 5 години
Човека трябва да се наименува "Престолонаследник"Никога не е бил цар,не дай боже да стане някога.
21
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
''Всяка страна преценява сама за себе си, но ако Скопие пожелае, то България може да помогне за интеграцията на страната в ЕС" - буквално за 800 дни. Гарантирано от "държавника" Симеон.
20
0
 
29
 
! Отговори
СПАРТАК преди 5 години
Тоя ако е цар, аз съм Император!
19
3
 
18
 
! Отговори
УМЕН преди 5 години
Тоя е цар колкото Александър Македонски е грък и Рагнар Лотброк суданец.
18
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До баба мараНеговата династия не съсипа нищо червените бандити съсипаха всичко ,влизаха в къщите убиваха хората вземаха им добитъка и земята. После ги затвориха в едни фабрика да бачкат за 100 лв на месец и сега баба ти взема 80 лв пенсия.
17
0
 
31
 
! Отговори
Марш в Мадрид бе! преди 5 години
Царя? На кои е цар тоя бе? Единствено на комарджиите и алкохолиците.
16
0
 
17
 
! Отговори
Гаранцията на Дртльо преди 5 години
в статията е написано: "Европейският съюз е най-добрата гаранция за доброто развитие на Балканите."Е, та кои са другите добри, по-малко , малко и само добри гаранции, цар Дървояд няма да ни каже.
15
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този дъртак на кое царство е цар и кога е коронясан ако не e минал церемония по коронясване той не е цар на никой, а един самозванец. Aко беше благородник, каквито са славните му предци щеше да настоява да не го наричат цар.
14
1
 
28
 
! Отговори
Да се знае! преди 5 години
Тоя не е българин! Нито пък цар.Цялата им фамилия са агенти внедрени още навремето от западния елит със цел да разкостят Бълагрия и да не и позволят да стане лидер в Източна Европа!Западните нации винаги са ни мразили и винаги са вървели срещу нас.Тия Сакскобурготи УМИШЛЕНО вкарават България във няколко войни със последвали национални катастрофи и икономически кризи!Те са и причината за идването на комунистите! Ако България беше запазила неотралитет когато трябва, комунизъм нямаше да има!
13
0
 
26
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
точно този наглец ще ми говори за сьюзи неговата династия сьсипа родината микато я докара до 111 000 кв км и 7 милиона и колко избити и осакатени бьлгари зарадичужди интереси сега е сьщото колкото по бьрзо се отьрвем от тези сьюзи толковапо добре
12
1
 
19
 
! Отговори
Jo6 преди 5 години
Стига вече с този т.н. цар
11
2
 
19
 
! Отговори
Ала-Бала преди 5 години
Този човек разруши политическата система на България. Срам е за името на баща си.