Ситония в пламъци, горският пожар е неконтролируем

Потушаването е затруднено от силните ветрове
Обновена: 25 окт 2018 12:25 | 25 окт 2018 12:00, Елка Василева
4

 

Неконтролируем горски пожар избухна на Ситония - средния ръкав на Халкидическия полуостров в Гърция тази сутрин. Огънят е пламнал близо до Платаница, изпепелявайки покрита с борова гора площ. Потушаването на стихията е затруднено от силните ветрове.

На място вече има 35 пожарникари с 16 превозни средства, както и доброволци, които непрекъснато се увеличават. Към района летят четири хеликоптера, които ще се включат в борбата с огнената стихия, пише „Труд“.

Провинциалният път за Ситония е затворен от кръстовището на Вурвуру до кръстовището на Сикия. Огънят наближава и първите къщи на курортното селище Сарти. В района е прекъснато електрозахранването, не работят и мобилните телефони.

Желателно е българските туристи и българи живеещи в района да се изтеглят навреме, като при нужда да се свържат с българското консулство в Солун.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
6
 
! Отговори
Гочи маратонката преди 5 години
Колко хотелчета ще изникнат на таз изпепелена земя.
3
0
 
1
 
! Отговори
65 преди 5 години
Колко великодушно,и сз съм за това Бог да им прости греховете.Ама кредитите -НЕ ,НЕ и не.Гърците са богати ,Гърция бедна.Ама Ципрас си обича гърците и си затваря очите ,че крият данъци.
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тя Ситония е наполовина българска. Има много български работници и туристи.Лично на мен ми е по-позната от много български области.
1
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Господи, помогни и помилуй гърците! Прости им греховете и им помогни да се справят със стихията!