Зоопарк от ада: Потресаващи условия, изнемощели животни...

11 животни са спасени от зоопарка в албанския град Мбростар
29 окт 2018 19:15,
32

Снимка: "Четири лапи"

Единадесет животни. Толкова са били евакуирани вчера при спецакция на международната организация "Четири лапи" в частен албански зоопарк. Сред спасените животни са... трикрака мечка и три лъва, които временно са настанени в зоопарка в Тирана.

Акцията се е провела в албанския град Мбростар. Зоопарка е бил наблюдаван още от 2015 година, но заради законови пречки до този момент от "Четири лапи" не са имали право да се намесят. Изненадващата операция вчера хванала неподготвена управата на зоопарка.

От организацията успели да получат достъп с помощта на полицията, която разбила вратите на зоопарка. Тогава се натъкнали на потресаваща гледка.

Според германския ветеринарен лекар д-р Марк Гьолкел, всички животни са били в лошо състояние: "Това, което видяхме, беше шокиращо: малки клетки с объркани животни, потънали в мръсотия. Един от лъвовете, Ленси, има подуване на конюнктивата на лявото око, което трябва да бъде лекувано. Трикракият мечок Души е изключително слаб и с ясни признаци на сериозни поведенчески проблеми".

В средата на този месец бяха разпространени снимки на ужасяващите условия, в които живеят обитателите на зоопарка. Те бяха публикувани от различни европейски медии и предизвикаха вълна от недоволство и критики.

Зоопаркът в Мбростар е обявен дори за най-лошият в Европа и за "зоопарк от ада“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това за закриването на зоопаркове е така. Те са отживелица.Преди NATGEO е имало образователен смисъл, но сега? Все едно да продаш грамофони с пружина във века на електрониката.
9
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Основна задача на известните зоологически градини по света е да се опази дивата природа. Доколкото това все още е възможно. Пример за това даде на времето Джерълд Даръл, който основа зоологическа градина на остров Джърси. Той е успял да привлече много спонсори, които да помагат за издирването на изчезващи видове животни.А обикновените з. градини трябва да учат хората на любов към животните. Все още не мажем да осъзнаем, че ако *** животните и горите човечеството ще загине.
8
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да закрият всички зоопаркове.
7
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма ли организация два крака, та да погледнат в някои кътчета на България?Ще онемеят.
6
6
 
21
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
Няма такова нещо като зоологическа градина направена с любов към животните, всичко е с пазарен интерес да може да им зрелища за масите. Ако е за умиращи видове разбирам, но всичко останало показва само какви *** сме хората.
5
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой им дава на албанците да правят зоологически градини? Тия още не са излезли от каменната ера.Зоологическа градина се прави с любов към животните, а не да се крадат средствата, отпуснати за поддръжката и.
4
19
 
0
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
А лъвовете петкраки ли са били или осемкраки?
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отщя ми се да сомантирам след първия...
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
на снимка 4 български бус
1
19
 
11
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 5 години
Дори да ги настаним русофилите и чекистuте от СССР в тези клетки,за тях ще е лукс от типа на 4 звезден хотел щото ума им е толкова замъглен от водката че няма да знаят къде са