Сделката между Русия и Турция за С-400 – без долари

Владимир Путин: Американската валута сама губи активи
28 ное 2018 21:50, Елка Василева
226
Сделката между Русия и Турция за С-400 – без долари
Владимир Путин и Реджеп Ердоган. Снимка: архив, Reuters

Русия и Турция сключиха сделка за доставка на зенитно-ракетни системи С-400, отказвайки се от разплащане в долари, съобщи руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС.

"Току-що разговарях с президента на Турция, буквално преди половин час. Говорихме по редица конкретни въпроси, но ще посоча нашата сделка в областта на военно-техническото сътрудничество, за доставката на С-400. Разбираме, че ако правим разчети в долари, те няма да минат. Затова измислихме друг вариант и сделката мина", каза Путин.

Москва не си поставя за цел да се откаже от използването на долара, но американската валута сама губи активи, добави руският президент, цитиран от БТА.

"Тези, които взимат съответни решения за санкции, се самопрострелват не в крака си, а по-високо, защото такава нестабилност в разчетите в долари предизвиква желание на много икономики по света да намерят алтернативни резервни валути и да създадат независими от долара системи за разплащане", каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
9
 
11
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Владимир Путин е велик политик и държавник.
64
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Слава на Русия и Владимир Путин, долу краварите.
63
5
 
8
 
! Отговори
Трансджендър неутрал преди 5 години
Слава на Европа
62
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде сега всички заедно да пръднем.
61
13
 
2
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Русия е най великата страна на света.
60
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Продавам шишарки за разпалка.
59
5
 
4
 
! Отговори
Демократ преди 5 години
Слава на Америка и нейните колонии
58
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Слава на Русия и Владимир Путин.
57
4
 
2
 
! Отговори
Бай Петко преди 5 години
При мен е 13:00 време за плаж, на теб кога свършва нощната смяна
56
7
 
3
 
! Отговори
Типичен турчин преди 5 години
Вие срещу България,но стиска българския паспорт!Целомъдрен,но на коза не прощава!Праведен е,ама лапаа суджук и кюфте!Уважава жените,но ги зачулва!Не пие,пък ракия не отказва!Строи паметници на Султана,но стои в Германия.Мрази американци,но люби долари!Стреля по руснаци,ама им продава домати!Ненавижда Джей Пи Морган,но взима на заем!Гнуси се от чалга,но върти кючеци!Европейци гази-за Европа лази!Голям чистник,ама си бърше з.а с пръсти!Арабин,пък пише на латиница!*** не е-Конвенция прави!
55
7
 
3
 
! Отговори
До THE patriot преди 5 години
Ама ти какво си помисли ,че някакви валутни джуджета като руснаците ще изместят долара ли ? Жестоко се лъжеш :))
54
10
 
6
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
Значи въпреки фейк новините се оказа ,че сделка ще има то без кравешки хартийки!Това в игрите се нарича critical hit !Дедоларизация за цялата нация :)
53
1
 
7
 
! Отговори
Austin Powers преди 5 години
Китайците имат 350 милиарда долара положително салдо от търговията им със САЩ на година. Да се откажат от това за да направят кефа на Вова? Не вярвам.
52
3
 
10
 
! Отговори
Стар Болшевик преди 5 години
Айде чакаме го тоя долар да рухне още от 1917. Дано да стане поне във рамките на следващото столетие, че станахме за смях.
51
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ние сме толкова объркана народ, че не само ф16 не ни трябва, армия изобщо е безсмислена. То трябва да имаш стратегия цели, доктрина, ние нито знаем какво искам нито знаем как да го постгнем.
50
5
 
8
 
! Отговори
До русоидите преди 5 години
Айде де ,от кога го чакаме това падане на долара и все не става и не става :)) Долара няма да бъде изместен в близките десетилетия,колкото и да им се иска на разни русофилски джуджета.Особено пък Русия с нейната валута дето дори и за тоалетна хартия не става.Като видите зелената хартия настръхвате направо :)
49
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако ц400 виждат ф16 то тогава за какъв чeп ние се гласим да дадем няколко милиарда за десетина самолета които ще бъдат свалени само от един залп на една установка? Само заради това някой да прибере комисионната ли? Ами дайте му само комисиона и да си спестим другите пари за пенсии и здравеопазване.
48
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рускотурската империя минава на галагани...поради липса на "омразните" долари !
47
4
 
6
 
! Отговори
Бай Петко преди 5 години
Ае лека нощ мили хора за заключение ще кажа само.Две натовски държави купуват оръжие за милиарди от Русия на от сащ!!
46
3
 
13
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 5 години
Знаеш ли много си прав :)))Ф-35 не ги взимат с долари, Турция произвежда някои от частите и детайлите за Ф-35 - и взетите самолети са им бартер за произведените части -такава е сделката, и не само части и крилати ракети -SOM -турско производство за Ф-35 :))))А сделката за С-400 включва и завод за ракети в Турция за системата С-400, а турците си имат радари и електроника, Ердоган обяви нов турски проект за ПВО -"SIPER" - турско производство :))))Ердоган на дявола ще му продаде ада :)))