Ердоган: Заравяме терористите в окопите, които сами са изкопали!

На призивите за протести: Тук не е нито Париж, нито Холандия
17 дек 2018 22:00, Елка Василева
86
Ердоган: Заравяме терористите в окопите, които сами са изкопали!
Снимка: Reuters

Водещите турски вестници цитират обещания на турския президент Реджеп Тайип Ердоган за продължаване на борбата срещу тероризма.

Президентът Ердоган за пореден път вчера изтъкна твърдата си позиция по отношение на борбата срещу тероризма и остро критикува лидера на основната опозиционна партия заради негов призив към турските граждани да излязат на улиците, за да протестират.

Заравяме терористите в окопите, които сами са изкопали, и ще продължим да действаме по този начин, заяви Ердоган, цитиран от в. "Хюриет".

Турските сили за сигурност извършват антитерористични операции в страната и в Северен Ирак, насочени срещу бойците от терористичната Кюрдска работническа партия (ПКК). В Турция ежедневно се извършват и акции, насочени срещу членове на Фетхуллахистката терористична организация (ФЕТО), която според властите стои зад опита за преврат на 15 юли 2016 г., отбелязва "Хюриет", цитиран от БТА.

Държавният глава говори вчера на церемония по откриването на парка "15 юли" в истанбулския квартал Есенлер.

По време на откриването на парка Ердоган припомни събитията от 15 юли 2016 г., както и смелостта на турските граждани, с помощта на които бе потушен метежът.

Проправителствените издания поместват на първите си страници изявлението на Ердоган, в което той отправя остра критика към лидера на кемалистката Народнорепубликанска партия (НРП) Кемал Кълъчдароглу заради негов призив към работниците в страната да излязат да протестират.

Кълъчдароглу отправи призива си към служителите, недоволни от възнагражденията си, на 12 декември. Той заяви, че "работници, които не излизат на улиците, за да протестират, не са работници".

Опозиционният лидер даде пример с протестите на "жълтите жилетки" във Франция. Проправителствената преса в Турция окачестви изявленията на Кълъчдароглу като "скандални".

Турският президент призова вчера лидера на НРП да не насърчава хората към организиране на демонстрации, подобни на протестите за парка Гези през 2013 г. (демонстрациите за парка преминаха в широкомащабни антиправителствени протести, при които се стигна до жертви и хиляди ранени - бел. ред.).

Г-н Кемал, не можете да накарате никого да излезе на улицата. Нека Ви кажа нещо: Тук не е нито Париж, нито Холандия. Ако продължите да отправяте подобни призиви, ще направим необходимото, заяви Ердоган, цитиран от в. "Стар“.

Изданието отбелязва, че церемонията по откриването на парка "15 юли" на практика е преминала в митинг. Изданието пише, че въпреки смразяващия студ на церемонията са присъствали хиляди граждани.

Вестникът цитира кмета на квартал Есенлер Тевфик Гьоксу, който посочи, че за кратко време властите са превърнали района, който е бил военна зона, в красив парк.

На територията на парка има езеро, пешеходни алеи, детски кътове, зони с фитнес съоръжения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
17
 
13
 
! Отговори
казанджията преди 5 години
До Iiя се събуди че краката ти са отвити ! ;))Турция затъва много здраво икономически И върви по сценария на Кадафи... а такива като теб...има да си мечтаят ....Османска империя....хахахаахха
33
22
 
23
 
! Отговори
Ii преди 5 години
Турция е една страна която диктува вече световната политика,както е било по времето на империята
32
13
 
27
 
! Отговори
читател преди 5 години
Балкански вариант на дребен фюрер, но успешно закопава Турция.Което е типично за всеки фюрер.Лошото е , че се сгромолясват с големи катаклизми.
31
12
 
19
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
и твоят ред ще доиде да влезеш в окопа
30
17
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоз се е взел нещо много на сериозно ама споко :) те американците го оправят лека полека :))
29
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 44Това може би си го мислите вие които нямате никаква представа от история :)))))
28
5
 
6
 
! Отговори
Д-р Менгеле преди 5 години
До Анонимен44Ще бъдеш издирен и превъзпитан! Споко...
27
16
 
22
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Султанът диктатор заплашва Кълъчдарогу да не призовава хората да протестиат срещу ниските заплати , мизерията и лучената криза ,които султана докара на главите на турците ! Султана е прав само в едно - че Турция не е Франция и на протестиращите турци няма да им се размине само със стотина арестувани както във Франция ! В Турция протестиращите ще бъдат наклеветени в подкрепа на тероризма и стотици хиляди ще влязат в затвора или ще бъдат уволнени от работа ! Да го ебба в гъзза такъв султан !
26
26
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що е то българин....мeлез от македонски и византийски *** мислещ се за тракиец утaйкa.
25
6
 
15
 
! Отговори
Истината преди 5 години
Най-големия авер на Сорос!Всички бежанци от Азия минават през депото Турция!Конвенции и т.н....Изводите си ги правете!
24
15
 
17
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Крадеца вика дръжте крадеца!.
23
23
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Избиват кюрди и арменци но понеже са НАТО и може.
22
2
 
12
 
! Отговори
Боже! преди 5 години
Където и цъкна за новини--се до Путин водят!?!!??Изкукурига мършата или просто грантове?????
21
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Говорих с Путин казах му че ако ми прати жълти жилетки като в Париж"Пич, шизофренията ти е безгранична. Путин бил пращал жълтите жилетки? АХАХАХХАхахахаХАХАХА боже господи, виж с какъв "материал" си имам работа тука!
20
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименКазълбашите изобщо не са турци по произход.Да не говорим,че обличането на жени в мъжки дрехи и мъже в женски,който те практикуват е български обичай,който е практикуван до около 60-те,70-те години,дори имам стари снимки.
19
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименАми то се вижда под стаиите за жълтите жилетки,че само турски *** ги подкрепят, никой друг.Върнете се назад в статиите и ако не са изтрили коментарите и ще видите.
18
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има доста шиити в България, тук им казват още алевити и къзълбаши, и не са само на север, има и на юг цели села.Ако не бяха шиитите, Турция нямаше да има своя литература. Всички турски писатели в началото на зараждането на турската литература са до един шиити.
17
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердоган: Говорих с Путин казах му че ако ми прати жълти жилетки като в Париж ще му затапя тръбата на Турски поток с калчища, а С-400 няма да му го платя и ще му го върна в Москва със спукани гуми. Путин беше респектиран от твърдостта ми и обеща че няма да има и една руска жълта жилетка в Турция.
16
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турция специално в момента е в западният лагер, никога не са имали комунизъм и имат сума ти милионери и милиардери.Като най-богатият човек се издига с труд и то му и личи по лицето. Такъв олигархичен комунистически капитализъм като в Русия и в България в Турция няма. Турската икономика се базира на производство, а не е като руската да се държи само на износа на полезни изкопаеми.За България не говорим, то след 1944 г. тук икономика няма "те ни лъжат, че ни плащат, ние ги лъжем, че работим"...
15
17
 
19
 
! Отговори
Daltufek Salim до 14 преди 5 години
Турците в България сме предимно сунни, мезхебът ни е ханефи, като има няколко села в кубратско къзълбаши. Те са шиити. Родът ми по бащина мога да проследя 6 поколения назад, когато идваме от Караман, област Кония. 1/4 съм татарин от баба по бащина, другото е турско. А ти, цървулане? Знаеш ли нещо поне за вашите?!