Западните Балкани се договориха - свалят роуминга

Инициативата е на еврокомисаря Мария Габриел
5 апр 2019 13:52,
35
Западните Балкани се договориха - свалят роуминга
Снимка: БулФото
Шестте страни от Западните Балкани - Сърбия, Босна и Херцеговина, Албания, Косово, Македония и Черна Гора, подписаха регионално споразумение за намаляване на тарифите за роуминг помежду им, съобщиха от офиса на българския еврокомисар Мария Габриел. От екипът на българката изтъкват, че е резултат от нейните усилия от началото на мандата й. 
 
От 1 юли тази година цените на минута разговор в региона няма да надвишават 10 евроцента. Интернет мрежата
ще струва най-много 18 цента за мегабайт, а текстовите съобщения - по 6 евроцента.
 
"Това е исторически момент за всички нас, който показва, че обединени можем да постигаме резултати. Споразумението е ярък символ на силната политическа воля на всички, ангажирани с него. То е споразумение  на шестте балкански държави и ние го подкрепяме напълно. Следващата стъпка е да договорим същото, но този път между Западните Балкани и Европейския съюз", коментира Мария Габриел. 
 
Българският еврокомисар говори на втората Цифрова среща на високо равнище в Белград с участието на  сръбския премиер Ана Бърнабич. Габриел очерта постигнатото за последнат година по Цифровата програма за Западните Балкани. Тя изтъкна, че партньорите от региона са изготвили стратегии за широколентов интернет. Според нея е налице политическа ангажираност за подготвяне на стратегии в областта на информационните и комуникационните технологии, както и за приемането на законодателство в сферата на киберсигурността. 
 
"Миналата година показахме силна воля за цифрова промяна на региона. Ангажирахме се да инвестираме в широколентова свързаност, киберсигурност, цифровизация на индустрията, цифровите умения на гражданите, засилване на изследванията и иновациите" - добави Мария Габриел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: БалканиМария Габриел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая ще си остане еврокомисар, само лъже избирателите че се канидатира за депутат. Абе къде скрихте Сталинка, та не е в листата...
12
3
 
0
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 5 години
Няма значение, че КАНАДЕЦЪТ и неговия екип преди 20 год казваха: "Можем да създадем Изкуствен Интелект". Така казваха преди още всички ГАБРИЕЛИ от Брюксел да заговорят за ИИ. Днес КАНАДЕЦА и неговия екип казват: "Абсолютно безсмислено е. Не можем да създам ИИ. Няма значение, че сме на заплатка в Google и вече 30 години само с това се занимаваме.". дори не може да седне професора.
11
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ДУШИТЕЛКАТА НА ИНТЕРНЕТ СВОБОДАТА - ЕТО ТОВА Е ТЯ. СПОРЕД НЕЯ ЛЪЖЛИВИТЕ НОВИНИ НА ОФИЦИАЛНИТЕ МЕДИИ ТРЯБВА ДА СТОЯТ А СЪОБЩЕНИЯТА НА ХОРАТА ЗА ТЯХНОТО ОПРОВЕРГАВАНЕ, ЧЕ НЕ СА НОВИНИ А ЛЪЖИ И ПРОПАГАНДА ТРЯБВА ДА СЕ ТРИЯТ АВТОМАТИЧНО. ГЛАСУВАЙТЕ ЗА НЕМКИНЯТА.
10
6
 
11
 
! Отговори
БЪЛГАРОМРАЗЦИ преди 5 години
ГАБРИЕЛ, ВЪРВИ НА МАЙДЕЛА СИ
9
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тАЯ АНТИБЪЛГАРКА ЗАЩО НЕ Е ВКЛЮЧИЛА И бЪЛГАРИЯ В СПОРАЗУМЕНИЕТО.
8
5
 
6
 
! Отговори
Габриел Майдел преди 5 години
- Даваш ли, даваш, Балканджи Йово, хубава Яна на европейска вяра? - Море, войводо, глава си давам, Яна не давам на европейска вяра! -
7
10
 
4
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 5 години
Семейство ГАРГАМЕЛ работят във Брюксел по важни неща: - Закупуването от IBM супер компютър за ЕС - Закупуването на Изкуствен Интелект от фирма "Небеса" с президент - Бог (създател на Вселената, животните, хуманоидите и ГАБРИЕЛИТЕ).Ако КАНАДЕЦЪТ вземе, че измисли ИИ 100% супер компютъра ще се развали.Ако екипа на КАНАДЕЦА се окаже прав: "Никога няма да можем да създадем ИИ", тогава компютър ще ОК, само, че няма да има софтуер дето. С една изречение: "ГАРГАМЕЛИТЕ първо закупуват подковата, а"
6
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мара Подробната!
5
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мария габриел 3 години е ползвала жилище в София, лозенец, като социално слаба и е плащала наем от 400 лева вместо 1500, въпреки че е била евродепутат с 30 000 евро заплата.. добре се вписва в "имотните" скандали сигурно затоав я сложиах отново на първо място.
4
5
 
13
 
! Отговори
Гаргамел преди 5 години
Дъще пак са ти объркали фамилията. Кажи им на тия булгари да запомнят две неща:1. Фамилита ти се пише "Гаргамел".2. На МАФИЯ - пирамида ти си с едно стъпало над Тиквата, тоест него ще свалят, но ти още ще си на държавна заплатка.Гаргамелите са шефове на Тиквите. Да се знае и Тиквата да си признае щото по едно време нещо се беше объркал и на бързо ГАРГАМЕЛИТЕ го натириха да си мълчи.Семейство Гаргамел управлява на върха на пирамидата още преди К.@.П.И.Т.@.Л.
3
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нещо успешно по мобилния пакет няма. Това беше важно за България.
2
3
 
13
 
! Отговори
Габриела Гаргамел преди 5 години
Вервайте ми
1
7
 
13
 
! Отговори
Запознат преди 5 години
Мария Гаргамел какво общо има с България и *** Мейдел?